آنچه در این مقاله میخوانید
اگر قصد پناهنده شدن داشته باشید، ممکن است این سؤال که پس از این که درخواست پناهندگی کردم چه اتفاقی خواهد افتاد؟ برایتان به وجود آید. در ادامه به بررسی مراحل ثبت درخواست و چگونگی انجام این روند خواهیم پرداخت.
درخواست پناهندگی
درصورتیکه فردی در کشور محل زندگی خود به دلایل متعدد اعم از نداشتن امنیت جانی، خطراتی چون جنگ، تبعیض نژادی، داشتن دین و مذهبی خاص و… نتواند زندگی کند، بنا بر قوانین بینالمللی حقوق بشر، فرد حق اینکه به کشوری دیگر پناه ببرد و درخواست پناهندگی کند را دارد.
بهطوریکه پس از ورود به کشور موردنظر؛ میبایست با مراجعه به اداره مهاجرت و یا افسر مرزی، درخواست پناهندگی خود را ثبت نمایید. قبل از رسیدن به کشور موردنظر، نمیتوانید درخواست پناهندگی بدهید.
این درخواست نیز همانند سایر پروندهها در قانون روال خاص خود را داشته و میبایست روند مشخصی طی شود. حال باهم به بررسی پاسخ این سؤال که پسازاین که درخواست پناهندگی کردم چه اتفاقی خواهد افتاد؟ خواهیم پرداخت.
ثبتنام در سازمان پناهندگی
در مرحله اول درخواست پناهندگی، فردی که قصد دارد پناهنده شود میبایست به ادارههای منطقهای مربوط به امور پناهندگی مراجعه نموده و شخصاً درخواست پناهندگی خود را ارائه دهد. در ارائه این درخواست، شما از حق همیاری مترجم شفاهی که از طرف مقامات در اختیارتان قرار داده میشود، در مراحل شرح درخواست خود بهرهمند خواهید شد.
صداقت و راستگویی در پاسخگویی به سؤالات، ارائه مدارک و شواهد به افسر مربوطه از مهمترین موارد در این مرحله است. در ارائه درخواست تمامی سؤالاتی که پرسیده میشوند را باصداقت کامل پاسخ دهید زیرا درصورتیکه مدارک دروغین یا جعلی ارائه دهید، در پاسخ به سؤالات بهدروغ جوابی بدهید و یا ادعایی کذب داشته باشید، همگی بر روی قضاوت بر پرونده شما اثراتی منفی خواهند داشت.
واردکردن اطلاعات شما در پایگاه داده مرکزی اروپا
هنگامیکه خود یا خانوادهتان برای ثبت درخواست پناهندگی به اداره مربوطه مراجعه مینمایید، برای موارد حفاظتی بینالمللی، از تمامی افرادی که درخواست پناهندگی دارند، عکس گرفته خواهد شد و عکس شما و خانوادهتان به قسمت ثبت اداره امور مهاجرت ارسال میشود.
عکسی که در این مرحله از کار ثبت درخواست پناهندگی از شما گرفته میشود، بر روی کارت پناهجویی چاپ میشود. همچنین از افراد بالای 14 سال نیز اثرانگشت گرفته خواهد شد.
اثرانگشت ثبتشده افراد وارد پایگاه دادههای مرکزی اروپا EURODACمیشود. اثرانگشت از طرفی برای این گرفته و ثبت میشود تا بررسی کنند که آیا قبلاً از کشور دیگری نیز درخواست پناهندگی کردهاید یا خیر؟
همچنین این امر برای این انجام میشود که در صورت داشتن شرایط و الزام به انجام کار، درخواست شما توسط یک کشور دیگر عضو اتحادیه اروپا بررسی گردد. اطلاعات بیشتر در مورد را میتوانید از طریق مطالعه قوانین دوبلین در مورد پناهندگی مطالعه فرمایید.
تحویل مدارک هویتی به اداره خدمات پناهندگی
شما باید هویت خود را مشخص کنید. ارائه تمامی اسناد و مدارک هویتی خود شامل پاسپورت، ویزا و هر مدرک دیگری که نشاندهنده هویت شما شامل نام، تاریخ تولد، ملیت و… و همچنین وضعیت زندگی شما در کشور مقصد باشد را میبایست در هنگام ارائه درخواست پناهندگی به افسر مربوطه در اداره مهاجرت ارائه دهید.
این کار موجب میشود اداره مهاجرت بتواند بهدرستی تصمیمی را در مورد شما اخذ نماید. پس از ارائه مدارک و دلیل خود از مهاجرت را توضیح داده و نحوه سفر را توضیح میدهید. پس از اعلام درخواست، فرمهای مربوطه و ارائه مدارک مربوطه به اداره خدمات پناهندگی، برای شما زمان مصاحبه تعیین میگردد.
دریافت کارت پناهجویی به معنای تکمیل ثبتنام درخواست پناهندگیتان است. تاریخ اعتبار و تاریخ مصاحبه نیز بر روی کارتتان درج خواهد گردید. قبل از اتمام تاریخ انقضا کارت، میبایست در روز بررسی پرونده و مصاحبهتان به اداره پناهندگی مراجعه کرده و درخواست تمدید کارت را بدهید.
در صورت عدم اقدام به درخواست تمدید کارت پناهجویی قبل از اتمام تاریخ انقضا، کارت دیگر تمدید نخواهد شد و پروندهتان نیز با مشکل روبرو خواهد شد.
چه مدارک اقامتی را دریافت میکنم؟
در فرآیند ثبت درخواست پناهندگی، یک کارت ورود حاوی عکس، نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد و ملیت را دریافت خواهید کرد. پسازاینکه تقاضای پناهندگی بهصورت حضوری در دفتر فدرال امور مهاجرت و پناهندگان ثبت شد، مجوز اقامت دریافت میکنید.
این کارت مدرکی بسیار مهم است که میتواند برای اثبات تقاضای پناهندگی شما استفاده شود. همچنین از این کارت میتوان بهعنوان کارت شناسایی در تأییدیههای (پلیس) استفاده قرار گیرد.
مجوز اقامت لجستیک به محدودهای که در آن اقامت موقت قرار گرفته است، محدود میگردد. این محدودیت هم پس از سه ماه از بین میرود، مگر اینکه شما ملزم باشید به زندگی در یک اقامت موقت ادامه دهید.
مصاحبه برای درخواست پناهندگی
در جلسه مصاحبه با توضیح در مورد اینکه به چه دلایلی نمیتوانید در کشور خودتان بمانید، چگونه خود را به کشور مقصد رساندهاید و همچنین در صورت نیاز با ارائه مدارک بیشتر میتوانید افسر مهاجرت را توجیه نمایید. افسر مربوطه درصورتیکه نیاز بداند مدارکی را نزد خود نگهداشته و رسیدی به شما میدهد.
در خلال فرآیند بررسی پروندهتان میتوانید درخواست وکیل یا مشاور نمایید تا با آماده بهتری در جلسه مصاحبه حضور پیدا کنید. درصورتیکه زبانتان خوب نیست نیز میتوانید یک مترجم درخواست نمایید.
تصمیمگیری مقامات کشور مقصد در مورد درخواست پناهندگی شما
پس از انجام دو مصاحبه، اداره خدمات پناهندگی در مورد تائید و یا رد درخواست پناهندگیتان تصمیم خواهد گرفت. تا زمان اعلام نتیجه نهایی، اگر شماره تلفن و یا آدرس محل سکونتتان را تغییر دادید، فورا به اداره خدمات پناهندگی اطلاع دهید. اگر در مدتزمانی که در انتظار بررسی پروندهتان هستید پشیمان شدید، میتوانید از درخواستتان صرفنظر نمایید ولی در صورت نداشتن اقامت از نوعی دیگر، میبایست کشور مقصد را ترک نمایید.
در صورت رد درخواست پناهندگی شما، از طرف اداره خدمات پناهندگی، حقدارید که درخواست تجدیدنظر و بازبینی در پروندهتان را بدهید و زمان آن متعاقباً اعلام خواهد گردید. اگر پس از بررسی مجدد پروندهتان مجدداً با درخواست شما مخالفت شد، حق مراجعه به دادگاه رادارید.
در این مورد یک وکیل میتواند با تسلطی که بر جزئیات پرونده دارد، تا حدود بسیار زیادی به شما کمک کند. در صورت رد مجدد درخواست، شمارا به کشور مقصد یا کشور واسطهای که از آن به کشور مقصد مراجعه کردید، بازخواهند گرداند.
رسیدگی به پرونده درخواست پناهندگی
مدتزمان انتظار برای رسیدگی به پرونده درخواست پناهندگیتان ممکن است طولانی شود. در این زمان فرصت دارید دلایل و توضیحات خود را برای روز مصاحبه نهایی آماده کنید. در این مدت نیز ممکن است به جلسات مختلف و زیادی دعوت شوید که بهتر است در آنها شرکت نمایید.
در این بازه زمانی، نامههای خود را بهصورت مرتب بررسی کرده و بخوانید تا اطلاعاتی که از طرف اداره مهاجرت برایتان ارسال میگردد را از دست ندهید. در هر مرحله از کار، ادامه فرآیند و کارهایی که باید انجام دهید به شما گفته میشود و اطلاعات لازم را دریافت خواهید کرد.
همچنین در مورد بهرهمندی از خدمات بهداشتی، رفاهی، پزشکی، حمایت مالی، حق اسکان و امکان تحصیل فرزندان نیز اطلاعات موردنیاز را در اختیارتان قرار خواهند داد. اگر در مدتزمان انتظار برای پاسخ درخواست پناهندگی، منبع درآمد و اموال ندارید، میتوانید اداره امور مهاجرت مراجعه کرده و درخواست حمایت مالی کنید.
درخواست پناهندگی بیپایه و اساس
درصورتیکه پس از بررسیهای انجامشده بر اساس مدارک، شواهد موجود و ادعاهای شما، واضح و مبرهن باشد که لزومی برای اعطا حکم پناهندگی برای شما وجود ندارد، افسر مربوطه به شما اعلام خواهد کرد که دلیلی برای اعطا پناهندگی پیدا نکردهاند و چند هفته پس از اعلام نتیجه حکم صادر میگردد.
سوالات مصاحبه پناهندگی چگونه است؟
ویزا نیو یک لیست کامل از سوالات عمومی که شما باید آمادگی پاسخگویی آنها را از قبل داشته باشید را تهیه و تدوین نموده است. روی دکمه زیر برای دانلود لیست سوالات هنگام مصاحبه پناهندگی کلیک نمائید.
ممنون از اطلاعات مفیدتون اما لینک دانلود سوالات مشکل داره
بررسی شد مشکلی ندارد. فایل را دانلود کنید و با برنامه pdf خوان مطالعه کنید.
سلام ، تشکر برای اطلاعات بسیار مفیدتون ولی لینک دانلود سوالات مشکل داره و صفحه باز نمیشه !
ممنون از دقتتون اصلاح می کنیم