آنچه در این مقاله میخوانید
یکی از روشهای معمول اخذ اقامت، مهاجرت خویشاوندی است. برای اقدام به این کار، حتماً یکی از اعضا درجهیک خانواده درخواستکننده میبایست ساکن کشور مقصد بوده و اقامت دائم داشته باشد.
ارسال دعوتنامه برای مهاجرت خویشاوندی
دعوتنامه، نامهای است که از طرف آشنایان و بستگانی که در یک کشور خارجی اقامت دارند، برای اقوام ارسال میشود تا از آنها برای سفر به آن کشور و اخذ اقامت موقت یا دائم دعوت گردد. در این نامه، فرد متقاضی متعهد میشود سر زدن هرگونه خطایی از طرف فرد دعوت شونده بر عهده فرد دعوتکننده است.
بر اساس قوانین صدور ویزا، هر زمان که افراد نیاز به دریافت ویزای دیدار از خانواده و بستگان خود در خارج از ایران داشته باشند، در صورت در دست داشتن دعوتنامه از طرف اقوام برای مهاجرت خویشاوندی؛ همچنین داشتن صلاحیت برای خروج از ایران با مراجعه به سفارت میتوانید ویزا دریافت نمایید.
انواع دعوتنامه
برخی دعوتنامهها نیز ممکن است از طرف سازمان و ارگانی برای شرکت در بازدید، همایش و… برای فرد ارسال شوند. مهاجرت خویشاوندی نیز گونهای از دعوتنامهها است. انواع دعوتنامهها عبارتاند از:
- دعوتنامه تجاری
- دعوتنامه پزشکی
- دعوتنامه کاری
- دعوتنامه توریستی
- دعوتنامه نمایشگاهی
مهاجرت خویشاوندی
زمانی که قصد دارید از طریق مهاجرت خویشاوندی اقدام کنید، فرد ساکن در کشور مقصد بهعنوان شخص اسپانسر و فرد متقاضی بهعنوان شخص اسپانسر شونده هردو باید شرایط لازم برای تشکیل پرونده را داشته باشید.
مهاجرت خویشاوندی به دو صورت انجام میگردد.
- مهاجرت همسر و فرزندان
- مهاجرت سایر بستگان واجد شرایط
مهاجرت همسر و فرزندان
فرد اسپانسر که دارای اقامت دائمی کشور مقصد است، میتواند برای مهاجرت خویشاوندی همسر و فرزندانش که در کشور دیگری هستند، اقدام نماید. بهگونهای که باید بتوانید اثبات کنید که توانایی سرپرستی خانواده و تأمین مخارج آنها را دارید.
مهاجرت سایر بستگان
در این نوع مهاجرت افراد خویشاوند فرد دارای اقامت دائم، همچون پدر، مادر، پدربزرگ، مادربزرگ، خواهران، برادران و فرزندان آنها در صورت واجد شرایط بودن میتوانند مهاجرت کنند. فرد اسپانسر میتواند برای افراد نامبرده جهت مهاجرت خویشاوندی اقدام نموده و با ارائه گواهی اشتغال و مدارک مالی ثابت کند برای خویشاوندان خود میتواند اسپانسر خوبی باشد.
مهاجرت از روش خویشاوندی
برای اینکه فردی وجد شرایط مهاجرت از روش خویشاوندی باشد، اینکه یکی از اعضای درجهیک خانواده درخواستکننده ساکن و مقیم کشور مقصد باشد، ضروری است. از طرفی دیگر، فرد مقابل که مقیم کشور مقصد است نیز باید حداقل شرایط لازم برای شرکت در این طرح بهعنوان اسپانسر شونده و تکمیل مدارک را داشته باشد.
مهاجرت از روش خویشاوندی شامل حال همسر فرد مقیم و فرزندان زیر 18 سال وی میگردد و شرط اصلی برای فرد اسپانسر شونده اثبات توانایی مالی جهت تأمین و پرداخت هزینههای زندگی همسر و فرزندان در زمان حضور در کشور موردنظر است.
از مشاوره تا اقامت کنارتان هستیم. کافیست فرم مشاوره را پر کنید.
شرایط مهاجرت خویشاوندی برای همسر و فرزندان
برای انجام کارهای مهاجرت خویشاوندی، اخذ اقامت دائم و اینکه فردی بتواند برای همسر و فرزندان خود اسپانسر شود، شرایطی وجود دارد که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
- قبل از اقدام به ارسال دعوتنامه و تشکیل پرونده، شخص متقاضی میبایست با مراجعه به اداره مهاجرت، تمکن مالی برای حمایت و سرپرستی افراد موردنظر را نشان دهد.
- در اولین مرحله باید ثابت شود میان فرد اسپانسر شونده و اسپانسر نسبت فامیلی و رابطه خویشاوندی وجود دارد.
- در مرحله بعد امضای توافقنامه از سمت دو طرف اسپانسر شونده و اسپانسر مبنی بر اینکه فرد متقاضی ارسال دعوتنامه میبایست حمایتهای مالی فرد تحت تکلف را بسته به قوانین کشوری که در آن ساکن است، بین 3 الی 10 سال برعهدهگرفته و تضمین نماید.
- فرزندان زیر سن 22 سال احتیاج به امضا این توافقنامه ندارند.
-
سوپر ویزای کانادا
درخواست ویزای کانادا برای والدین، پدربزرگ و مادربزرگها میبایست از طریق سوپر ویزای کانادا انجام شود. به این نوع ویزا، ویزای والدین هم گفته میشود و اعتبار آن از ویزای مولتی بیشتر است. جهت ارسال دعوتنامه خویشاوندی برای اقوام درجهدو میبایست مواردی را در نظر داشته باشید.- اولین مورد اینکه فرد دعوتکننده بالای 18 سال سن داشته باشد و اینکه مجرد باشد.
- مورد دوم اینکه فرد دعوتکننده دارای مدارک ثابتکننده تمکن مالی خود باشد که نشان دهد توانایی تأمین هزینههای دعوتشدگان را دارد.
- ارائه مدارک تمکن مالی به همراه دعوتنامه
مهاجرت از طریق دعوتنامه خویشاوندی
سالانه حدود 25 درصد از مهاجرین به کشورهای دیگر، از طریق مهاجرت خویشاوندی صورت میپذیرد. در ادامه شرایط و روشهای مهاجرت از این طریق را بررسی میکنیم.
شرایط مهاجرت خویشاوندی برای فرد اسپانسر
فردی که برای قصد ارسال دعوتنامه برای نزدیکان خود جهت مهاجرت خویشاوندی دارد، میبایست دارای شرایطی خاص باشد که برخی از آنها در ادامه بررسی میشوند.
- داشتن حداقل 18 سال سن الزامی است.
- داشتن اقامت دائم، شهروندی و سکونت در کشور موردنظر
- حکم اخراج وی از کشور محل اقامت صادر نشده باشد.
- بازداشتشده یا زندان رفته نباشد.
- داشتن شرایط مالی کافی جهت پشتیبانی از خویشاوندان دعوت شونده الزامی است.
- امضای توافقنامه مربوط به پشتیبانی مالی توسط اسپانسر و اسپانسر شونده
- اسپانسر نباید طی پنج سال گذشته مهاجرت خویشاوندی برای کسی استفاده کرده باشد.
- هنگام ازدواج با همسر خود، همسر و شریک دیگری نداشته باشد.
- فرمهای تقاضا مربوط به مهاجرت همسر و فرزندان تکمیلشده و به اداره مهاجرت ارسالشده باشد.
- بابت اسپانسر شدنهای قبلی به دولت بدهی نداشته باشد.
روشهای مهاجرت خویشاوندی
در مهاجرت خویشاوندی والدین، اسپانسر کننده باید متعهد شود افرادی که اسپانسر آنها میشود با توجه به سن پدر و مادر از 3 تا 20 سال حمایت مالی نماید.
اگر اسپانسر کننده اقامت دائم کشوری را داشته باشد ولی هنوز شهروندی آن کشور را نداشته باشد، نمیتواند برای همسر و فرزندان خود جهت اسپانسر شدن اقدام نماید. درآمد کافی برای فراهم آوردن نیازهای اساسی همسر، فرزندان و نوه از الزامات برای فرد متقاضی است.
درصورتیکه اسپانسر شونده هیچگونه سرپرستی نداشته، سن آنها زیر 18 سال و بدون همسر باشند، فرد اسپانسر کننده میتواند برای برادر، خواهر، برادرزاده، خواهرزاده، نوه اسپانسر شود.
مدارک موردنیاز برای مهاجرت خویشاوندی
درصورتیکه بخواهید برای اخذ ویزا موقت یا مهاجرت خویشاوندی به سفارت مراجعه نمایید، بسته به کشور فرد میزبان میبایست مدارکی را ارائه دهید تا بتوانید برای دریافت ویزا اقدام نمایید. داشتن ویزا شنگن و مهر سفر به کشورهای حوزه شنگن امتیاز بزرگی محسوب شده و به دریافت سریعتر ویزا کمک خواهد کرد. اصلیترین مدارک موردنیاز عبارتاند از:
- دعوتنامه از طرف خویشاوند دارای اقامت دائم در کشور موردنظر مبنی بر تأمین مخارج محل اقامت
- فرم درخواست ویزا
- دو عکس جدید که در شش ماه جاری گرفتهشده باشد.
- گذرنامه با تاریخ انقضا حداقل شش الی هشت ماه
- کپی از پاسپورت، تمامی صفحات شناسنامه و کارت ملی
- ارائه مدارک مبنی شغلی، میزان درآمد و جزئیات هدف از سفر
- ارائه مدارک تمکن مالی بر اساس مقدار مشخصشده بر اساس آییننامه وزارت کشور بهعلاوه اسناد ملکی
- یک کپی از صفحات پاسپورت که مهر ویزاهای شنگن بر آن ثبتشده است.
- در صورت داشتن فرزند، گواهی تولد فرزند الزامی میباشد. درصورتیکه حضانت فرزند را از دادگاه بهعنوان قیم دریافت کردهاید، به همراه داشتن حکم دادگاه الزامی است.
- مشخص نمودن دلیل و زمان سفر، کشور موردنظر، بلیت پرواز
- لیست سابقه بیمه
- ارائه گردش حساب بانکی در سه الی شش ماه گذشته که دارای حداقل 60 میلیون تومان سپرده برای هر نفر باشد.
- هزینه بیمه مسافرتی که برای در نظر داشتن وقوع اتفاقات احتمالی است و مبلغی معادل 30 هزار یورو است.
تمامی مدارک ذکرشده باید به زبان انگلیسی ترجمه شوند، ترجیحاً به مهر تائید دادگستری برسند و از تمامی مدارک یک کپی همراه خود داشته باشید. در صورت اقدام به مهاجرت خویشاوندی از راه همسر و فرزندان، ترجمه سند ازدواج نیز الزامی است.
مدارک مورد نیاز برای افراد شاغل
اصل و ترجمه مدارک شغلی برای زمینه های شغلی زیر الزامی است.
- پزشکان: پروانه مطب، پروانه دائم پزشکی، کارت نظام پزشکی و دانشنامه تحصیلی.
- وکلا: پروانه وکالت.
- مشاغل دولتی: حکم کارگزینی، آخرین فیش حقوقی (۳ ماهه) و یا نامه از سازمان مربوطه با ذکر مدت اشتغال، میزان حقوق دریافتی و تأییدیه مرخصی، آخرین لیست بیمه.
- بازنشستهها: ارائه حکم بازنشستگی، فیش حقوقی سه ماه آخر.
- مشاغل غیردولتی: گواهی اشتغال به کار از شرکت مربوطه و ارائه اصل آخرین روزنامه رسمی آن شرکت، مفاصاحساب دارایی، لیست بیمه
- در صورت خویشفرما بودن: جواز کسب، آگهی تأسیس، مفاصاحساب دارایی، لیست بیمه