آنچه در این مقاله میخوانید
این روزها باوجود شرایط و قوانینی که برای مهاجرت به کانادا از روشهای مختلف در نظر گرفته میشود، برای جلوگیری از هدر رفت سرمایه و زمان متقاضی، معمولاً پیشنهاد میشود از یک وکیل مهاجرت به کانادا یا مشاور متخصص در این زمینه کمک گرفته شود. در این مقاله قصد داریم به بررسی مجوز فعالیت مشاوران رسمی و غیررسمی، وکلای فعال در این زمینه و همچنین اینکه iccrc چیست؟ بپردازیم.
چه افرادی میتوانند بهصورت قانونی در امور مهاجرتی فعالیت کنند؟
افرادی میتوانند در زمینه امور مهاجرت به کانادا بهصورت قانونی فعالیت کنند و وکالت پرونده شما را بر عهده بگیرند که جزو یکی از دستههای زیر باشند:
- مشاورینی که عضویت شورای قانونگذاری مهاجرت کانادا (iccrc) را دارند.
- اعضای نوتری Notary در کبک که عضو Chambre des Notaire du Quebec میباشند.
- وکلایی که دارای مجوز فعالیت در کانادا هستند و عضو انجمن Canadian Provincial and territorial law society میباشند.
CSIC چیست؟
انجمن مشاوران مهاجرت به کانادا Canadian Society of Immigration Consultants (CSIC) یک انجمن مستقل است که بهوسیله دولت کانادا باهدف قانونگذاری برای مشاوران مهاجرتی، اطمینان از صلاحیت مشاورین فعال در این زمینه و نظارت بر نحوه فعالیت آنها شکل گرفتهشده است.
این انجمن توسط هیئتمدیرهای از اعضای منتخب آن اداره میگردد و لازمه عضویت در آن گذراندن دورههایی خاص و همچنین قبولی در آزمون Full Membership است. متقاضیانی که برای مهاجرت به کشورهای خارجی خصوصاً کانادا از افراد متخصص مشاوره میگیرند، میبایست نام وی را در لیست اعضای CSIC بیابند تا از رسمی بودن وی اطمینان حاصل کنند.
به علت وجود یک سری دلایل، سازمان مهاجرت کانادا در زمینه قانونگذاری فعالیتهای اصلاحی انجام داده و کار سازمان CSIC را به پایان رسانید. سپس نهاد جدیدی را با اختیارات و آییننامهای متفاوت با این سازمان، جایگزین آن کرد.
بدین ترتیب که در نهاد جدید حمایت و نظارت بیشتری بر اعضا صورت میگیرد و با داشتن اختیارات بالاتر، با هرگونه کلاهبرداری و مشاوران غیرقانونی برخورد قانونی میگردد.
ICCRC چیست؟
از اواخر اکتبر سال 2011 در زمینه صدور مجوز، کنترل و نظارت بر امور مشاورین رسمی مهاجرت ایفای نقش نمیکند. از تاریخ مذکور این وظیفه به شورای نظارت بر مشاوران مهاجرت محول شده که نام آنThe Immigration Consultants of Canada Regulatory Council بوده و بهاختصار به آن ICCRC گفته میشود.
بر اساس قوانینی که برای این سازمان تازه شکلگرفته اعمالشده، تنها به وکلای دادگستری و سردفتران مجوز کار و همچنین اجازه ارائه خدمات مشاورهای مهاجرتی داده میشود.
این سازمان به وجود آمده است تا از حقوق افراد کانادایی و همچنین افرادی که قصد مهاجرت به این کشور را داشته و نیاز به مشاوره مهاجرتی دارند، دفاع گردد و با توجه به قوانینی که برای مشاوران در نظر گرفتهشده، از بروز تخلف و مشکلات احتمالی جلوگیری شود.
مشاورین مهاجرتی شورا تنظیم مقررات کشور کانادا
سازمان iccrc باهدف نظارت بر کار مشاوران مهاجرت کانادا شکل گرفت. این نهاد توسط دولت کانادا و بهجای سازمان قبلی (csic) جایگزین شد. اهداف تشکیل این سازمان جدید را میتوان بهصورت زیر در نظر گرفت:
- اطمینان از رعایت قوانین توسط اعضا و مشاوران مهاجرتی
- حسابرسی مداوم اعضا و مشاوران
- کنترل انضباطی روند کاری اعضا
- رسیدگی به شکایات
بر اساس قوانین موجود، مشاوران و وکلایی که در iccrc عضویت دارند، از آییننامههای دقیق پیروی کرده و مسئولیت امور پرونده را بر عهده میگیرند. اگر تصمیم به کمک گرفتن در زمینه مهاجرتی گرفتید، حتماً قبل از شروع کار از عضویت وی در iccrc مطلع شوید تا بتوانید با خیال راحت، پرونده خود را به وی بسپارید.
وکیل و مشاور مهاجرت به کانادا
بهترین وکیل مهاجرت به کانادا چه ویژگیهایی دارد؟ چگونه چنین فردی را بیابیم؟ آیا دفاتر غیررسمی که از کانادا مجوز ندارند، تأثیر منفی در پرونده مهاجرتی ما دارند؟ اینها ازجمله سؤالاتی هستند که معمولاً برای متقاضیان مهاجرت به کانادا به وجود میآید.
به دلیل آشنایی کامل مشاورین و وکلای مهاجرتی به قوانین روز و داشتن مهارت و تجربه انجام پروژههای متعدد، بهتر است امور مهاجرتی خود را به یک مشاور یا وکیل باتجربه بسپارید. انتخاب یک فرد مناسب میتواند نقشی تعیینکننده در سرنوشت و آینده شما داشته باشد.
معمولاً به افرادی که وکالت متقاضیان مهاجرتی را بر عهده میگیرند، وکیل یا مشاور مهاجرت گفته میشود. یک مشاور یا وکیل مهاجرتی میبایست دورههای خاصی را گذرانده، آموزشهای لازم را ببیند تا موفق به دریافت گواهینامههای رسمی این تخصص شود.
این افراد میتوانند در زمینه امور مهاجرتی مشاوره داده و پروندههایی را بر عهده بگیرند؛ اما زمینه فعالیت حرفهای در این زمینه، مختص وکلا و مشاوران مهاجرتی است که از iccrc مدرک دریافت کنند و موفق به درآمدن به عضویت در شورای تنظیم مقررات کشور کانادا شوند.
مزیت مشاورین و وکلای عضو iccrc به سایر مشاوران مهاجرتی بر فعالیت حرفهای در زمینه مهاجرت به کانادا، امکان برقراری تماس مکرر با اداره مهاجرت و دسترسی کامل به پرونده متقاضی میباشد. افرادی که مجوز رسمی از iccrc ندارند، غیرقانونی بوده و دسترسی به اطلاعات پرونده شما ندارند.
تفاوت وکیل رسمی با مشاور مهاجرتی در چیست؟
وکیل رسمی، فارغالتحصیل رشته حقوق از دانشگاه است که معمولاً قبل از ورود به دانشکده وکالت، مدرک کارشناسی رشته دیگری را دارد. دوران تحصیل در رشته حقوق معمولاً سهساله بوده و پس از اتمام آن، فرد دوره کارآموزی را آغاز میکند.
شرایط تقریباً در بیشتر استانها یکسان بوده و دوره کارآموزی حدود 10 ماه میباشد. پس از اتمام کارآموزی، متقاضی باید دو Call to Barبنویسد و بهصورت رسمی به iccrc درخواست دهد؛ سپس بهعنوان وکیل در استان موردنظر اجازه کار خواهد داشت.
مشاورین مهاجرت نیازی ندارند همانند وکلای این رشته تحصیلات دانشگاهی داشته باشند. آنها با گذراندن دورهای کوتاه که حدود یک سال است، میتوانند به یک مشاور مهاجرتی تبدیل شوند؛ ولی در مورد فاکتورهایی چون مسائل خانوادگی، طلاق، ازدواج، خریدوفروش املاک و… که وکلا آموزش میبینند، مشاوران اطلاعاتی نخواهند داشت.
وکیل یا مشاور مهاجرتی میتواند برای دستیابی به امکانات بیشتر و عملکرد حرفهای در حیطه کاری خود، به عضویت iccrc درآید.
پارالیگال در سطح پایینتری از وکیل مهاجرت قرار دارد. این افراد دوره تحصیلی کمتری نسبت به وکیل میگذراند، عضو جامعه قانونی استانی میتواند باشد ولی اجازه ارائه دادخواست در دادگاه را ندارد و برای این کار میبایست از یک وکیل کمک بگیرد.
سؤالات متداول
آیا کمک از یک مشاور و متخصص شانس گرفتن ویزا را افزایش میدهد؟
کمک گرفتن از مشاورین و متخصصین امور مهاجرتی به دلیل آشنایی دقیق با روند انجام پروژه و همچنین قوانین مهاجرتی میتواند منجر به ارائه پرونده قویتری شده و این مسئله شانس گرفتن ویزا را برای فرد افزایش خواهد داد.
درصورتیکه مشاور مهاجرتی که انتخاب میکنید، مجوز نداشته باشد، چه میشود؟
در چنین حالتی هم فرد متقاضی و هم مشاور، امری غیرقانونی انجام میدهند. امکان ریجکت شدن پرونده مهاجرتی وجود دارد و در صورت رخ دادن خطا از طرف مشاور، سازمانی مسئولیت جبران خطا و زیان وارده را بر عهده نخواهد گرفت؛ همچنین در صورت اطلاع کشور مقصد از این امر، پیگرد قانونی خواهد داشت.
ضرورت انتخاب وکیل مهاجرتی iccrc از ابتدای امر چیست؟
یک وکیل یا مشاور مهاجرتی عضو iccrc معمولاً پرونده را تا انتهای کار پیش میبرد و در صورت بروز مشکل، مسئولیت کار خود را زیر نظر سازمان بر عهده میگیرد؛ ولی ممکن است وکلای غیررسمی در صورت بروز ریجکتی مسئولیت بر عهده نگیرند و پروسه را وارد دردسر و هزینه بیشتر نمایند.
آیا رسمی بودن مشاور مهاجرتی اهمیتی دارد؟
مشاورین و وکلای مهاجرتی رسمی پس از طی کردن دوران تحصیل و دورههای آموزشی، میبایست موفق به پذیرش در آزمونهای زبان انگلیسی یا فرانسه و همینطور آزمون جامع حقوق مهاجرتی (Full Skill Exam) شوند. این افراد و عملکرد آنها تحت نظر سازمان بوده و پیگیری میشوند ولی مشاوران غیررسمی تحت نظارت نهادی نیستند و عموماً چهارچوب خاصی را رعایت نمیکنند. بنابراین بههیچوجه مشاوران غیررسمی پیشنهاد نمیشوند.