مهاجرت کاری برنامه نویس

همه افراد با فکر کردن به پیشرفت و شرایط بهتر احساس رضایت می‌کنند. برای بسیاری از برنامه نویسان ایرانی کار کردن در خارج از ایران و کشورهای پیشرفته به‌منظور ساختن یک زندگی بهتر، هیجان‌انگیز و حتی مثل یک آرزوی دوست‌داشتنی می‌باشد. به همین دلیل تصمیم گرفتیم مطلبی را به مهاجرت کاری برنامه نویس اختصاص دهیم.

بازار کار کشورهای اروپایی برای برنامه نویسان

اکثر کشورهای اروپایی دارای بازار کار خوبی هستند بنابراین دولت این کشورها بازار کار را به نیروهای داخلی و یا اروپایی محدود نکرده‌اند و مشتاق حضور نیروهای کاری متخصص غیراروپایی نیز می‌باشند. یکی از شغل‌هایی که در کشورهای اروپایی بیشتر از بقیه مشاغل می‌توان برای آن کار پیدا کرد شغل برنامه‌نویسی می‌باشد. علاوه بر اروپا، مهاجرت به کانادا از طریق برنامه نویسی نیز بسیار پر طرفدار شده است و علت اصلی آن وجود شرکت های بزرگ IT در زمینه های مختلف وب اپلیکیشن ها در بهشتی به نام کانادا است.

تقاضای نیروی کار برای رشته‌ها و مشاغل گوناگون در بیشتر اوقات بسیار بالاست ولی‌ آشنا نبودن با زبان هرکشور که یک فاکتور بسیار مهم برای به دست آوردن شغل مناسب است در بیشتر اوقات تبدیل به مشکلی‌ بزرگ برای جویندگان کار می‌گردد. از معدود حرفه‌هایی که شانس یافتن شغل با تسلط به زبان انگلیسی‌ و درنتیجه اجازه یافتن کار و اقامت در آن‌ها بالاتر می‌باشد، رشته‌های فنی‌ برنامه‌ریزی و برنامه نویسی کامپیوتر است.

مهاجرت کاری برنامه نویس

شرایط موردنیاز برای مهاجرت کاری برنامه‌نویس

  • حداقل مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد یا مدرک معادل در حوزه مهندسی کامپیوتر و IT، علوم کامپیوتر، ریاضیات یا داشتن نمونه کارهای خوب
  • حداقل 2 سال سابقه کاری مرتبط و مستند
  • آشنایی کافی با زبان‌های برنامه‌نویسی مرتبط به حوزه شغلی
  • مهارت‌های گفتاری و نوشتاری انگلیسی پیشرفته (آشنایی با زبان‌های دیگر- به‌ویژه آلمانی- امتیاز محسوب می‌شود)
  • مهارت‌های ریاضی پیشرفته و دارای نمونه کار و تجربه عملی قابل‌ارائه (در صورت نیاز)
  • خلاقیت، ابتکار، استقلال و مسئولیت‌پذیری و توانایی بسیار در تجزیه‌وتحلیل داده‌ها
  • شرایط تخصصی، با توجه به حوزه شغلی هر فرد و رزومه وی ارزیابی می‌شود.

اخذ ویزای کار برنامه نویسی

این نوع ویزا برای برنامه نویسانی که قصد کار و زندگی در کشورهای حوزه شنگن و کانادا را از طریق حرفه برنامه نویسی در زمینه‎های زیر صادر می‎گردد:

1- برنامه نویسان UI شامل: Html, Css, Bootstrap, Jquery

2- برنامه نویسان backend در وب شامل: Php, Python, Ruby, Asp, Javascript, Angular و Nodjs

3- برنامه نویسان موبایل و پلت فرم‎ها شامل: Android, Ios برای Java و Swift

4- و افراد فعال با مهارت های توسعه دهندگی وردپرس، کتابخانه‎های وب، Git, React, Sass, Laravel, VewJs

5- متخصصان سئو و دیجیتال مارکتینگ، SMO, SEM

6- مدیر پروژه ها و مدیران اسکرام مستر

اخذ اقامت از طریق ویزای کاری

اجازه کار افراد خارجی توسط اداره‌ی کار کشورهای اروپایی صادر می‌شود و درنتیجه اداره اتباع خارجه هر کشور بر اساس اجازه کار، اجازه دریافت ویزای کاری و ورود به آن کشور را برای اتباع خارجی صادر می‌کند.

یک استثنای بزرگ برای دریافت آسان ویزای کاری وجود دارد و آن‌هم مشاغلی هستند که طبق نظر اداره‌ی کار کشورهای اروپایی تعداد قابل قبولی از اتباع همان کشور برای آن مشاغل وجود ندارند.

درواقع دریافت ویزای کاری برای مشاغلی آسان است که کشور موردنظر در آن مشاغل نیروی کاری کمی دارد و برای پر کردن آن مشاغل توسط متخصصین داخل آن کشور و اتحادیه اروپا به‌دشواری برمی‌خورد.

کسانی که تخصصی دارند که افراد صاحب آن تخصص دریکی از کشورهای اروپایی کم هستند بدون هیچ مانعی اجازه ورود به بازار کار آن کشور را خواهند داشت. در اکثر کشورها بازار کار برای شهروندان آن کشور انحصاری است.

برای افراد خارجی موانع بسیاری برای ورود به بازار کار وجود خواهد داشت؛ حتی اگر در آن کشور تحصیل‌کرده باشند؛ اما درب بازار کار به روی غیراروپایی‌ها باز است، به شرطی که بازار کار کشور نیاز به تخصص شما داشته باشد و همین‌طور این‌که شما به زبان مورداستفاده در محل کار (آلمانی یا انگلیسی) تسلط داشته باشید. 

به چه زبان‌هایی برای مهاجرت کاری برنامه نویس نیازمندیم؟

شرط تسلط به زبان برای اقامت از طریق برنامه نویسی در کشورهای حوزه شن گن و کانادا بایستی حتماً رعایت گردد؛ البته زبان موردنظر بیشترین بستگی را به این موضوع دارد که در محل کار بیشتر چه زبانی استفاده می‌شود؟

اگر  در آن شغل نیاز بیشتری به زبان انگلیسی باشد مصاحبه‌های کاری نیز به زبان انگلیسی خواهد بود. به‌عنوان‌مثال در شرکت‌هایی که زبان انگلیسی موردنیاز باشد ممکن است که مدرک زبان از متقاضی کار خواسته شود.

 یک مثال: IT یا همان فناوری اطلاعات است. برنامه‌نویس متقاضی کار بایستی به زبان برنامه‌نویسی کامپیوتر که همان زبان انگلیسی است تسلط بسیار زیادی داشته باشد. در این بخش بیشترین موقعیت‌های کاری برای افراد خارجی وجود دارد و افراد متخصص در حوزه فناوری اطلاعات شانس زیادی برای پیدا کردن کار در این کشور دارند!

به‌عنوان‌مثال برای مشاغلی که سروکار مستقیمی با افراد جامعه آلمان دارد نظیر پزشک بایستی فرد متقاضی مهاجرت کاری برنامه نویس به زبان آلمانی تسلط داشته باشد. همچنین برای مشاغل موجود در کارخانه‌ها نظیر نصب و راه‌اندازی تجهیزات؛ تعمیر و نگه‌داری تأسیسات تسلط به زبان‌ آلمانی ضروری است.

سؤالات متداول

من یک برنامه‌نویس فریلنسر هستم، شرایط من برای مهاجرت چگونه است؟

معمولاً فریلنسرها خودساخته هستند و با تلاش خودشان جایگاهی را به دست آورده‌اند و به مهارت‌های خود اعتماد زیادی دارند که تن به پروژه‌های مختلف با شرایط متفاوت می‌دهند پس شما دارای رزومه کاری خوبی از نمونه کارها هستید و می‌توانید با داشتن این مهارت با ارسال رزومه شانستان را امتحان نمایید.

در صورتی که دارای مدارک فنی حرفه‌ای و بین المللی هستید شانس شما برای دریافت موقعیت شغلی خیلی زیادتر است. در صورتی که سوابق بیمه و کاری هم نباشد نگران نباشید شما را در دریافت مدارک راهنمایی می‌کنیم. مثلاً مدرک HTML را از W3schools با یک آزمون ساده آنلاین دریافت نمایید. حتی مدارک مختلف توسط SOLO Learn را می‌توانید رایگان با گذراندن دوره‌های این آزمون به صورت آنلاین کسب کنید.

من بک‌اند کار هستم، وضعیت کار در کدوم کشورها خوبه؟

ابتدا باید بدانید واقعاً ما ایرانی‌ها اونقدر وضعیت گل و بلبلی نداریم که بخواهیم آپشنال عمل کنیم و کشور هدف رو انتخاب کنیم. راستشو بخواید من هم مثل شما در گوگل Top 10 Country For Programmer و خیلی سایت‌های خارجی رو جستجو کرده‌ام ولی به مطلبی که واقعیت را بیان کند نرسیده‌ام. ولی مطمئنم زبان برنامه نویسی به کشور هدفتون خیلی مرتبطه. باید بر اساس نوع مهارت تون ساعت‌ها زمان بزارید و بر اساس اون تاریخی که این متن رو میخونید، وضعیت درآمدی برنامه نویس‎های هم طیف خودتون رو پیدا کنید.

البته من به شما سه مورد زیر رو پیشنهاد میدم.

1- وب‌سایت Salary Calculator  ابزاری به منظور محاسبهٔ میزان حقوق دولوپرها است که به نظر می‌رسد مبنای محاسبات این ابزار اطلاعات گردآوری شده از Developer Survey باشد. برای استفاده از ابزار محاسبهٔ حقوق استک اورفلو ابتدا لازم است تا موارد زیر را وارد نمایید:

  • مکان جغرافیایی
  • میزان تحصیلات
  • سابقهٔ کار به عنوان دولوپر
  • زمینهٔ کاری
  • تکنولوژی‌هایی که بر آن‌ها تسلط دارید

2-  وب‌سایت indeed.com  که یک وب‌سایت مشهور کاریابی در سطح جهان است، در بیش از 50 کشور فعالیت دارد. براساس اطلاعاتی که از این سایت به دست می‌آید، زبان جاوا بیشترین میزان تقاضا برای کار را در سطح جهان دارا می‌باشد. همچنین زبان برنامه‌نویسی R در کشورهای آمریکا، سوییس و هند دارای تقاضای بسیار زیادی برای کار است. مثلاً اگر یک برنامه‌نویس Ruby هستید، کشور ژاپن برای شما مناسب است یا مثلاً اگر برنامه‌نویسی پرل هستید، کشور کانادا جای بهتری برایتان خواهد بود.

3- وب‌سایت تحقیقاتی PayScale هم سری بزنید، مثلاً برنامه‌نویسان در کشورهای سوییس، سوئد، استرالیا و آمریکا بیشترین میزان درآمد را داشته‌اند. یا درآمد سالانه یک برنامه‌نویس جاوا در دانمارک حدود 54 هزار دلار و در هندوستان حدود 6 هزار دلار است.

مهاجرت کاری برای برنامه نویسی واقعاً خوب است؟

اگر عدد 5 میلیون تومان در سال 98 را به عنوان میانگین حقوق ماهانه یک برنامه‌نویس در ایران در نظر بگیریم، حقوق سالانه 60 میلیون تومان تقریباً معادل با 5 هزار دلار است (با احتساب نرخ برابری 14000 تومان برای هر دلار). اگر این عدد را با نمودارهای کشورهای پیشرفته دنیا مقایسه کنیم، می‌توانیم نتیجه بگیریم که نسبت به کشورهایی مثل دانمارک و سوییس که بیشترین درآمد را برای برنامه‌نویسان دارند (تقریباً 65 هزار دلار در سال(، حقوق یک برنامه نویس در ایران بسیار ناچیز و در حدود 13 برابر کمتر از کشورهای پیشرفته دنیاست، اما نسبت به کشورهایی مثل هندوستان که حقوق متوسط برنامه‌نویسان در حدود 5 هزار دلار است، یک برنامه‌نویس ایرانی تقریباً برابر با یک هندی دستمزد دریافت می‌کند.

من در چند شرکت مختلف کار کردم و سابقه بیمه دارم چکار کنم؟

کسانی که دارای سابقه بیمه هستند  با ارسال رزومه کامل به ویزا نیو، علاوه بر اینکه شرایط بهتری دارند، می‌توانند شغل با حقوق بالاتر و در کشور بهتری پیدا کنند. پس از ارسال رزومه و دریافت مشاوره‌های تلفنی یا حضوری، دو هفته زمان نیاز است تا وکیل برای شما کار پیدا نماید و به شما پیشنهاد کند.

آیا دستمزد من در خارج از کشور برابر با اتباع آن کشور است؟

مطمئنا خیر. تنها علتی که یک کارفرما خارجی راضی می‌شود به شما کار بدهد فقط حقوق و دستمزد پایین‌تر نسبت به اتباع آن کشور است. هرچند باید بدانید که این مسله برای ما نیز خوب تمام می‌شود، زیرا میانگین در آمد برای یک فرد ایرانی در کشورهای خارجی خیلی بیشتر از میانگین درآمد در کشور خودمان است.

پایین بودن حقوق و دستمزد در سال اول مهاجرت طبیعی است، از سال دوم شما این امکان را دارید که خودتان شغل پیدا کنید و مانند اتباع همان کشور دستمزد بگیرید، پس نگران نباشید و طبق تجاربی که دارم در سال‌های آینده کاریتان این شما هستید که شرایط دستمزدی و کاریتان را تعیین می‌کنید.

[تعداد: 17    میانگین: 4.4/5]

15 thoughts on “مهاجرت کاری برنامه نویس”

  1. سلام و روز بخیر.
    من رشته دانشگاهیم عمرانه.اما از سال ۹۶ دارم برنامه نویسی میکنم و سابقه بیمه دارم.در زمینه رزرواسیون آنلاین.با پایتون کار میکنم.جنگو و سیستم عمل لینوکس دیتابیس مونگو و به گیت و سرور centos مسلط هستم.html , cssهم بلدم. برای مهاجرت از طریق کار می خوام اقدام کنم و اینکه متولد ۶۹ هستم. آیا مدارک خاصی برای مهاجرت نیازه؟

    1. مرتبط نبودن رشته تحصیلی با سوابق کاری، باعث عدم موفقیت پرونده های مهاجرتی نخواهد شد. در سیستم های مهاجرتی به صورت فدرال و دولتی، مدرک تحصیلی شما اهمیت و امتیاز دارد اما در سیستم جاب آفر (job offer)، مهارت و تخصص فرد مبنای پذیرش می باشد، با استفاده از این سیستم می توانیم یک کارفرمای خصوصی را راضی به پذیرش متقاضی نماییم که منجر به صدور ویزای کاری میگردد. لطفا از طریق سامانه مدیریت مهاجرت ویزا نیو ثبت نام و رزومه تان را ارسال کنید تا کارشناسان ما بعد از بررسی پرونده شما، با شما تماس حاصل نمایند.

    2. با سلام دوست عزیز این طور که شما عرض کردید معمولا درخواست کشور ها برای زبان پایتون خوب است ولی با اوضاع تحریم مهاجرت به کشور های قاره اروپا و امریکا کمی مشکل هست برای مهاجرت جز مدرک مربوطه به زبان برنامه نویسی مدرک دیگر جزو امتیاز محسوب خواهد شد پیشنهاد من به شما این است به کشور همسایه ترکیه مهاجرت کرده و در صورت امکان برای یک سال زندگی کنید و اگر از حقوق خود راضی بودید ساکن همان جا شوید و در صورت نارضایتی از ان کشور اقدام به مهاجرت کنید با تشکر

  2. سلام وقتتون بخیر
    بنده در حال حاضر دانشجوی علوم کامپیوتر هستم و تا سال دیگه به امید خدا مدرک لیسانسمو میگیرم.
    چند وقتی بود تو سایت indeed داشتم میگشتم.هیچ کدوم از کارفرما ها تو توضیحاتشون چیزی راجع به ویزای h1b نزده بودن.
    اونایی هم که زدن در واقع همشون میگن این ویزا ساپورت نمیشه.
    خواستم بپرسم اگر بخوام از ایران اپلای کنم دنبال کدوم کارفرما بگردم؟

    1. سلام، این تیپ ویزایی که شما می‎فرمایید فقط باید از طریق وکلای داخل کشور مقصد انجام بشه، در این زمینه میتوانید از خدمات ویزا نیو استفاده نمایید.

    1. محدودیت سنی برای روش جاب افر: حداقل سن 21 سال که دارای مدارک و مستندات خوب باشد و برای حداکثر نیز 40 سال است. از 40 تا 45 سال نیز باید دارای تجارب و رزومه عالی باشید.

  3. سلام. وقت بخیر. من مدرک کارشناسی عمران دارم و در این زمینه کار کرده و دارای سابقه بیمه هم هستم. اما الان مدت 6 سال هست که به صورت حرفه ای برنامه نویسی کار میکنم و به چندین زبان برنامه نویسی مسلط هستم. در کنار اون 15 سال هم هست که به صورت حرفه ای ویلن مینوازم و تدریس میکنم. در حال حاضر 32 سال سن دارم. ضمن اینکه زبان انگلیسی من قوی هست و البته میدونم باید آیلتس امتحان بدم. میخواستم ببینم شانس من برای مهاجرت به کانادا چقدر هست؟

    1. در بخش موسیقی شانسی ندارید. در بخش عمران و برنامه نویسی وضعیت بهتری دارید که باید یک رزومه کامل از شما دریافت کنیم که بررسی شود در کدام یک قدرتمند تر هستید و شانس شما برای دریافت موقعیت شغلی در کانادا بهتر است.

  4. سلام بنده جوشکار فول پاس خط انتقال وارگون و CO2 هستم تقریبا18 سال سابقه وتست فرم دارم برای کار خارج از کشور چگونه باید اقدام کنم

    1. شرایط شما مناسب است و امیدوارم شرایط سنی شما نیز برای ما محدودیت ایجاد ننماید. لطفا از طریق فرم ارزیابی در پایین همین صفحه اقدام نمائید. منتظر تماس مشاورین ما باشید.

  5. سلام عرض ادب
    من 27 سال و فوق دیپلم رشته نرم افزار را دارم 4 سال سابقه کاری برنامه نویسی دارم که 2 سال آن شامل بیمه می باشد، در حال کسب مهارت کافی در زبان انگلیسی هستم، سوال بنده این است که:
    من حتما باید مدرک کارشناسی داشته باشم؟
    اگر جوابتان بله می باشد، چند سال باید از کارشناسی من گذشته باشد که در پرونده ام لحاظ شود؟

    باتشکر

    1. در روش جاب آفر حتما نیازی به داشتن مدرک تحصیلی مرتبط یا مقطع لیسانس نیست. ولی وجود آن ارزشمند است. شما با داشتن همین سابقه کار و نمونه کارها میتوانید اقدام نمائید و نیازی به مدرک لیسانس نیست. میتوانید در کشور مقصد ادامه تحصیل رایگان دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *