آنچه در این مقاله میخوانید
ازآنجاییکه در دنیای پیچیده امروز مؤثرترین راه ممکن برای مهاجرت کاری و اخذ اقامت این کشور اروپایی جاب آفر از کارفرما یا موسسه معتبر است، ابتدا بایستی لیست مشاغل مورد نیاز دانمارک در سال 2020 را مورد بررسی قرار دهید.
دانمارک ازجمله کشورهای عضو در پیمان شینگن است که مهاجرت کاری به آن مستلزم دریافت ویزای کار است. آشنایی با شرایط کار در یکی از مرفهترین کشورهای جهان، شاید برای افراد حرفهای بهخصوص در حوزههای شغلی موردنیاز موضوعی جذاب باشد که در ادامه قصد داریم به شرح آن بپردازیم.
بررسی شرایط کار در دانمارک
دانمارک یکی از کشورهای صنعتی و پیشرفته اروپایی است که به علت توسعه و رشد همهجانبه اقتصادی، نیازمند نیروی کار حرفهای نهتنها از حوزه اروپا بلکه از سراسر جهان میباشد.
فهرست مشاغل مورد نیاز دانمارک هرساله با ارزیابی بازار اشتغال این کشور از سوی دولت ارائه میشود که میتواند مرجع مناسبی برای مهاجران کاری باشد. دولت دانمارک با تصویب قوانینی سعی داشته تا با حمایت از نیروی کار محیطی امن برای کار و شکوفایی و رشد اقتصادی فراهم نماید.
دانمارک ازجمله کشورهایی است که با وجود عضویت در اتحادیه اروپا، جزو منطقه یورو نیست؛ لذا رکود اقتصادی این منطقه برخلاف بسیاری از کشورها از قبیل آلمان یا فنلاند، اقتصاد این کشور را کمتر متأثر ساخته است.
واحد پولی دانمارک کرون بود و بر اساس آمار و اطلاعات کمترین فساد اداری در آن مشاهده شده است.
یکی دیگر از مواردی که کار در دانمارک را برای مخاطبان آن جذاب ساخته است، برابری حقوق و درآمد شغلی میان طبقات مختلف جامعه و در حوزه تمامی مشاغل میباشد. همین درآمدهای بالا در کنار امکاناتی که دولت در اختیار شهروندان خود قرار داده است، موجب شده تا بیشترین رضایت از زندگی در جامعه دانمارکی مشاهده شود.
روشهای مهاجرت کاری به شادترین کشور جهان
همانطور که میدانید برای ورود به بازار کار کشورهای حوزه شینگن لازم است که ویزای کار، آنهم بر مبنای جاب آفر دریافت کنید. درنتیجه متقاضیان قبل از اقدام جهت دریافت ویزای کاری ابتدا باید پیشنهاد شغلی از کارفرما یا موسسهای معتبر دریافت کنند.
لیست مشاغل مورد نیاز دانمارک اساس دریافت جاب آفر در این کشور است. به عبارتی کارفرمایان و شرکتهای این کشور، طبق این مشاغل میتوانند از خارج اقدام به جذب و استخدام نیروی کار خارجی نمایند.
شایانذکر است که در این پروسه ابتدا شهروندان و فارغالتحصیلان داخلی، سپس شهروندان اروپایی و در نهایت اتباع غیراروپایی، برای کارفرمایان دانمارکی دارای اولویت میباشند.
کاورلتر، رزومه شغلی، مدرک تحصیلی، مدرک زبان دانمارکی و سن فاکتورهای مهمی در جلب نظر کارفرما و تصمیم وی برای مصاحبه خواهد بود. بدیهی است که اثبات صلاحیت و شایستگی افراد از طریق موارد ذکر شده، میتواند نقش اساسی در کنار زدن رقبا و کسب موقعیت شغلی باشد.
مانند سایر کشورهای اروپایی، دانمارک برای افراد واجد شرایط و جویای شغل ویزای جاب سیکر نیز ارائه میدهد. با دریافت این ویزای اقامت موقت، متقاضی میتواند در بازه زمانی 6 ماهه شغل مدنظر خود را جستجو کند.
لازم به ذکر است که این روش با توجه به قوانین پیچیده حال حاضر، کارآمد نبوده و ریسک بالایی دارا میباشد.
مشاغل مورد نیاز دانمارک
کار در یک کشور خارجی که از نظر فرهنگ، زبان و قوانین ناآشنا است، قطعاً در ابتدا دشوار خواهد بود؛ اما با یک ارزیابی کلی میتوان متوجه شد، مزایای کار و اقامت اروپا آنهم در کشور مرفه دانمارک، بسیار بیشتر است.
کافیست با انتخاب مشاغل مورد نیاز دانمارک راه را برای ورود به بازار کار آن تا حدودی هموار سازیم که در ادامه به معرفی برخی از آنها خواهیم پرداخت:
مهندس مکانیک
با توجه به ظرفیتهای بالای اقتصادی و وجود تأسیسات و کارخانه جات صنعتی و پیشرفته، این کشور همواره دارای ظرفیت خالی برای مهندسان مکانیک متخصص و نوآور بوده است. درآمد سالیانه مهندسی مکانیک در دانمارک حدود 40.000 کرون در سال محاسبه شده است.
مهندس تولید
دانمارک از نظر تولید داخلی دارای رتبه هفتم در جهان است؛ بدیهی است که برای حفظ و ارتقای این جایگاه نیازمند مهندسان و مدیران مجرب و حرفهای باشد. میانگین درآمد مهندس تولید در دانمارک حدود 40.000 کرون در سال است.
مهندس ساختمان
مهندس عمران و ساختمان با توجه به رونق بالای ساختوساز در این کشور موقعیتهای فراوانی را برای متخصصان این حوزه فراهم آورده است. رشتههای مهندسی ازجمله مشاغل مورد نیاز دانمارک میباشند که سالانه بهطور میانگین حدود 50.000 کرون درآمد دارند.
سرآشپز
رستوران کوچک و بزرگ در دانمارک با توجه به رونق صنعت گردشگری در این کشور، تقاضا برای آشپزان حرفهای و بینالمللی را بالا میبرد. مدرک آشپزی بینالمللی و مورد تائید دانمارک، سابقه و آشنایی با زبان این کشور لازمه مهاجرت کاری آشپز و ورود به این صنعت جذاب با درآمد میانگین 35 هزار کرون در این کشور میباشد.
مهندس الکترونیک
مهندس الکترونیک با توجه به ظرفیتهای بالای اقتصادی آن در دانمارک آینده درخشانی دارد. اینگونه مشاغل که با تأسیسات و کارخانه جات متعدد در این کشور سروکار دارند، در سال بهطور میانگین حدود 42 هزار کرون درآمد دارند.
مهندس IT
اروپا مقصد مناسب و جذابی برای مهندسان و تکنسینهای کامپیوتری میباشد. این مشاغل که درآمد بالای 32 هزار دلار کرون در سال دارند، در دانمارک با توجه به گسترش شرکتهای نوین، فرصتهای شغلی فراوانی خواهند داشت.
معماری و مدیر ساختوساز
معماری و مدیریت ساخت ساز همانند رشتههای مهندسی در حوزه رو به رشد ساختوساز، در دانمارک آینده خوبی دارند. تجربه بالا و سابقه مدیریت چندین پروژه موفق میتواند آینده کاری معماران و مدیران را با میانگین درآمد 40 هزار دلار در دانمارک ضمانت کند.
مشاغل مورد نیاز دانمارک مشاغلی هستند که در آن نرخ بیکاری بهشدت پایین است؛ لذا اثبات توانایی در هریک از حوزههای آن میتواند بسترساز این مسیر سرنوشتساز باشد.
حسابداری
شرکتهای متعدد و بینالمللی کوچک و بزرگ در دانمارک مانند دیگر کشورهای جهان، نیاز به حسابدار یا مدیر مالی حرفهای و دقیق را احساس میکنند. یک حسابدار در دانمارک با توجه به شرکت محل کار بهطور میانگین در سال حدود 30.000 دلار درآمد دارند.
سؤالات متداول
نرخ بیکاری در دانمارک چقدر است؟
با بررسی دقیق بازار اشتغال در دانمارک در ده سال گذشته، نرخ بیکاری در این کشور حدود 4 درصد برآورد شده است؛ درنتیجه این کشور دارای یکی از پایینتر از نرخهای بیکاری در اروپا و جهان است. نرخ بیکاری و فهرست مشاغل مورد نیاز دانمارک ازجمله شاخصههای اقتصادی مهمی است که در انتخاب این مقصد مهاجرت کاری تأثیر بالایی دارا میباشد؛ چراکه هرچه این نرخ پایینتر باشد، نشان از اشتغال حداکثری و پویایی اقتصاد و جامعه آن است.
آیا مالیات بر درآمد در دانمارک بالاست؟
دانمارک ازجمله کشورهایی است که در آن نرخ مالیات بر درآمد بهطور تصاعدی متناسب با درآمدهای بالا در این جامعه تعیین میشود. درنتیجه این نرخ به طرز قابلتوجهی در این کشور بالاست؛ یعنی حدود 55.8 درصد. بهطورکلی با توجه به قوانین مدون اقتصادی، درآمدهای بالا و تناسب آن با هزینه زندگی در این کشور، در کنار امکانات رفاهی که دولت در اختیار شهروندان قرار میدهد، مردم را از نظر پرداخت این مالیاتهای سنگین با مشکلی روبهرو نکرده است.
نحوه تبدیل ویزای تحصیلی به کاری در دانمارک چگونه است؟
همانطور که میدانید، ویزای تحصیلی بهتنهایی منجر به اقامت طولانیمدت در دانمارک نخواهد شد؛ به این منظور فارغالتحصیلان باید ویزای کاری بر مبنای رشته خود دریافت کنند. دانشجویان با دریافت کارت اقامت 6 ماهه میتوانند شغل مدنظر خود را پیداکرده و پس از موفقیت در این امر، ویزای کاری دریافت کنند. تحصیل در دانشگاههای برتر دانمارک در کنار تجربه کار دانشجویی میتواند یافتن شغل را برای این افراد تضمین کند.
آیا امکان کار در حین تحصیل در دانمارک وجود دارد؟
دانمارک اجازه کار در حین تحصیل را برای دانشجویان فراهم کرده است؛ بهشرط آنکه اختلالی در روند تحصیل این افراد ایجاد نکند. این اشتغال به کار علاوه بر تأمین مخارج زندگی میتواند سابقه شغلی در این کشور را برای دانشجویان خارجی فراهم کند. دانشجویان بهطور متوسط میتوانند 10 الی 30 ساعت در هفته بهصورت پارت تایم در دانمارک کار کنند.