آنچه در این مقاله میخوانید
معمولاً مشاغل فنی بازار کار و شرایط خوبی برای مهاجرت به کشورهای خارجی دارند؛ مشاغل فعال در حوزه مالی و بازرگانی نیز در چنین شرایطی قرار دارند. مشاغلی مانند حسابداری، حسابرسی و مدیریت مالی به دلیل گردش مالی موجود در شرکتهای بزرگ و کوچک، کارگاهها و کارخانهها و… همواره موردتوجه مدیران و صاحبان کسبوکارها هستند. در این مقاله به بررسی شرایط مهاجرت کاری حسابدار میپردازیم.
مهاجرت کاری حسابدار
حسابداری درواقع سیستمی برای گردآوری، ثبت، طبقهبندی، خلاصهسازی، بررسی و تحلیل اطلاعات مالی و حسابداری است؛ که بر اساس اطلاعات موجود و تهیه گزارش از آنها در شکلها و مدلها مشخص، میتوان در قسمتهای مختلف استفاده کرد. معمولاً فرد حسابدار با تهیه و آمادهسازی اطلاعات حسابداری، آن را در اختیار بانکها، مدیران درون و برونسازمانی، مقامات مالیاتی و مجمع عمومی سازمان موردنظر قرار میدهد تا از آن استفاده نمایند.
بنابراین کار یک حسابدار مشخص است. چه در داخل کشور و چه پس از مهاجرت کاری حسابدار؛ ثبت اطلاعات مالی، تهیه گزارشهای مالی و تحویل آن به مدیریت شرکت و یا مراجع قانونی از وظایف یک حسابدار است.
وی باید با ثبت اطلاعات خام در دفاتر حسابداری و همچنین نرمافزارهای مخصوص این رشته به آنها نظم دهد و نتیجه نهایی که شامل صورتهای مالی و گزارشهای حسابداری است را تهیه نماید و به مسئولین مرتبط تحویل دهد. کار حسابداران در زمانهای خاصی مانند پایان سال و یا هنگام ارائه اظهارنامه مالیاتی، بسیار زیاد شده و ساعت کاری آنها افزایش مییابد.
حسابداران عموماً در ادارهها و شرکتها مشغول به کار هستند؛ البته برخی افراد ممکن است بهصورت دورکاری و در منزل این کار را انجام دهند و یا برخی دیگر با حضور ۳ الی ۴ روزه در ماه در داخل شرکت موردنظر. به دلیل زیاد بودن حجم کار و حساسیت آن معمولاً کارها تماموقت هستند و موقعیتهای شغلی پیشنهادی هم به صورت تمام وقت میباشند.
مهارت و دانش موردنیاز
فردی که تصمیم دارد از طریق مهاجرت کاری حسابدار در اروپا یا کانادا مشغول به کار شود، میبایست حداقل مهارتها و دانش موردنیاز را داشته باشد. برخی از اصلیترین این مهارتها عبارتاند از:
- توانایی تجزیهوتحلیل مسائل: بهمنظور تصمیمگیری و حل مشکلات مالیاتی، بیمه و …
- دقت بالا و توجه به جزئیات
- مهارت در ریاضیات و توانایی کار با کامپیوتر و نرمافزارهای حسابداری
- رازداری و قابلاعتماد بودن (عدم افشای اطلاعات داخلی شرکت نزد شرکت)
- قدرت سازماندهی به گزارشهای مالی
- کنترل و نظارت بر کار سایر حسابداران
- مسئولیتپذیری
- پشتکار زیاد
- کیفیت بالا در کار
- وقتشناسی در تحویل گزارشها
آینده شغلی حسابداری
جایگاه شغلی بالاتر از حسابدار، رئیس بخش حسابداری یا حسابدار پیشرفته است؛ فردی در این جایگاه معمولاً کارهای پیچیدهتری را انجام میدهد. عموماً بر کار سایر حسابداران رسیدگی میکند، مشکلات احتمالی را برطرف مینماید و به بررسی و تحلیل گزارشها و صورتهای مالی تهیهشده میپردازد.
این فرد باید یافتههای خود را به اطلاع مدیریت و سایر افراد مرتبط برساند و گزارشهای لازم را بهصورت مکتوب و با ارائه مستنداتی که بر اساس استانداردهای مالی و حسابداری است به حسابرسان داخلی و خارجی و همچنین مدیران سازمان ارائه دهد.
رئیس حسابداری در آینده میتواند به مدیر مالی شرکت تبدیل شود. در این صورت فرد باید توانایی این را داشته باشد که به مدیریت شرکت ایده دهد تا در چه راهی منابع خود را سرمایهگذاری کند تا بتواند از آن، بهصورت بهینه بهرهبرداری نماید. همچنین با دانشی که دارد، در صورت نیاز به منابع مالی، یک مدیر مالی میتواند بگوید که این منابع از چه راهی باید تأمین گردد.
مهاجرت کاری با رشتهی حسابدار
با توجه به رشد شرکتها و به وجود آمدن کسبوکارهای متعدد، نیاز به حسابدار در تمامی کشورها احساس میگردد. از طرفی هم برخی افراد مهاجرت را راهی برای پیشرفت در زندگی و ارتقا موقعیت شغلی، دستیابی به حقوق و مزایای برتر و همچنین بهرهمندی از امکانات مطلوب زندگی میدانند. از همین رو تقاضا برای مهاجرت کاری حسابدار رو به افزایش است.
افرادی که دارای حداقل سه سال سابقه کاری در زمینه رشته حسابداری باشند و مهارت لازم برای انجام امور را داشته باشد، میتوانند به عنوان دستیار حسابدار فعالیت خود را در کشور کانادا آغاز کنند. این مسئله به این دلیل است که تفاوتهای زیادی بین قوانین حسابداری ایران و کشورهای دیگر از جمله کانادا وجود دارد. به همین دلیل فرد متقاضی مهاجرت کاری حسابداری باید از سمت دستیار حسابدار آغاز به کار کند و قوانین آنها را بیاموزد. بعد از گذشت حداقل یکسال فرد میتواند به عنوان حسابدار فعالیت کند.
به دلایل متعددی چون افزایش رقابت در میان شرکتها، رشد اقتصاد، توسعه سیستم مالیاتی و همچنین افزایش اهمیت گزارشهای مالی در میان مدیران، چشمانداز روشنی برای حسابداران و متخصصان این حرفه انتظار میرود.
از مشاوره تا اقامت کنارتان هستیم. کافیست فرم مشاوره را پر کنید.
مهاجرت کاری حسابدار به کانادا
حسابداری یکی از مشاغل پر تقاضا در کانادا به شمار میرود که علت آنها تعداد بیشمار شرکتها و مؤسسات این کشور پیشرفته میباشد. در حال حاضر تقریباً در تمامی ایالتهای کانادا بازار کار فوقالعادهای برای این رشته وجود دارد که از میان آنها ایالتهای نیوبرانزویک، نوا اسکوشیا و نانووت دارای شرایط بهمراتب بهتری هستند.
شغل حسابداری با کد 1431 در لیست مشاغل موردنیاز کانادا یا NOC جای دارد؛ بهاینترتیب امکان دریافت جاب آفر از شرکتها یا کارفرمایان کانادایی برای این شغل وجود دارد؛ البته بهشرط ارائه مدرک تحصیلی معتبر، سابقه شغلی مرتبط و مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی. ایران ایندید، بهترین نمایندگی کاریابی در کانادا افتخار دارد تا متناسبترین موقعیت شغلی را به متخصصان این رشته ارائه نماید.
متوسط درآمد شغلی حسابدار در کانادا حدود ۳۴ دلار به ازای یک ساعت است؛ این در حالی است که بسته به تجربه، تخصص و محل کار، درآمد وی افزایش خواهد داشت. حداکثر دستمزد حسابدار در کانادا تقریباً برابر با ۵۸ دلار در هر ساعت برآورد میشود.
وظایف حسابدار
فردی که قصد دارد از طریق مهاجرت کاری حسابدار در یک کشور خارجی مشغول به کار شود، باید با حداقل وظایف یک حسابدار آشنا باشد. برخی از اصلیترین این وظایف در ادامه آورده شده است:
- ثبت اسناد حسابداری در دفاتر و نرمافزارهای حسابداری
- توانایی و مهارت کار با نرمافزارهای حسابداری
- ثبت اطلاعات کارمندان، محاسبه حقوق و دستمزد ماهیانه آنها و پرداخت فیش حقوقی
- تهیه و بررسی صورتهای مالی
- تهیه گزارش حسابداری
- بررسی صحت انطباق گزارشها بر مقررات مالی و محاسباتی کشور
- کنترل حساب سود و زیان شرکت
- تهیه اظهارنامه مالیاتی
- محاسبه بدهی مالیاتی شرکت
- کنترل و مدیریت پرداخت صحیح و بهموقع مالیاتها
- محاسبه درآمدها و هزینههای شرکت و ارائه گزارشهای دورهای آنها به مدیریت
- بایگانی گزارشهای مالی
- ارائه پیشنهاد روشهای کاهش هزینه، بهبود سود و افزایش درآمد شرکت
تحصیلات لازم برای حسابداری
افرادی که تصمیم به مهاجرت کاری حسابدار دارند، میبایست بدانند فارغالتحصیلان رشتههای حسابداری، مدیریت مالی، بازرگانی، صنعتی و دولتی و همچنین اقتصاد میتوانند وارد این رشته شوند. با داشتن مدرک لیسانس حسابداری، افراد میتوانند در موقعیت شغلی کمک حسابدار ویزای کاری کشور مورد نظر را دریافت کنند. بعد از گذشت حداقل یکسال و کسب تجربه میتوانند در موقعیتهای شغلی زیر مشغول به کار شوند:
- کمک حسابدار
- حسابدار
- حسابدار مالی
- حسابدار صنعتی
- حسابدار فروش
- حسابدار انبار
- حسابدار بانک
میزان درآمد حسابداران در کشورهای مختلف
یکی از مواردی که در مهاجرت کاری حسابدار ممکن است در ذهن بسیاری از افراد سؤال به وجود آورد، میزان حقوق و درآمد این رشته در کشورهای مختلف جهان است. در ادامه میزان متوسط درآمد حسابداران را در برخی کشورهای اروپایی موردبررسی قرار دادهایم؛ البته میزان درآمد بسته به میزان سابقه کاری، تجربه، مهارت، تخصص و همچنین کارفرما میتواند برای افراد متفاوت باشد.
- متوسط درآمد سالانه حسابدار در آلمان بسته به سابقه کاری بین ۷۰.۰۰۰ الی ۱۴۰.۰۰۰ دلار است.
- متوسط دریافتی سالانه حسابداران در کانادا در حدود ۸۰.۰۰۰ دلار کانادا است.
- میانگین درآمد سالانه حسابداران در انگلیس حدود ۷۵.۰۰۰ دلار میباشد.
- دریافتی سالانه یک حسابدار در سوئد بین ۶۰.۰۰۰ دلار الی ۱۸۰.۰۰۰ دلار آمریکا میباشد که بستگی به سابقه کاری و مهارت حسابدار دارد.
البته این نکته حائز اهمیت میباشد که حقوق دریافتی فرد متقاضی مهاجرت کاری حسابدار در سال اول متفاوت بوده که در ادامه بیان میکنیم.
- درآمد دستیار حسابدار در کانادا: ۴۵۰۰۰-۵۰۰۰۰ دلار در سال💲.
- درآمد دستیار حسابدار در کشورهای اروپایی: ۳۶۰۰۰-۳۸۰۰۰ یورو در سال.
- درآمد دستیار حسابدار در انگلستان: ۳۲۰۰۰-۳۴۰۰۰ پوند در سال.
همانطور که در بالا گفته شد این مبالغ دستمزد فرد در سال اول میباشد. فرد میتواند در سالهای آتی با افزایش سابقه کاری و کسب اطلاعات لازم در مورد قوانین حسابداری آن کشور به سمتهای شغلی بالاتری ارتقا پیدا کرده و درآمد بیشتری به دست آورد.
اگر حسابدار قابلی هستید انتخاب کنید. آیا تمایلی به مهاجرت دارید؟ دوست دارید در کشوری دیگر نیز مشغول به کار شوید؟
👈نکته✅: فقط یادتان باشد با هر مدرکی از حسابداری که هستید در ابتدا باید دو تا سه سال دستیار حسابدار بمانید تا بتوانید قوانین مالیاتی و حقوق و امور حسابداری را به خوبی آموخته و مدرکتان بنابر کشور مقصد به رو شده و مطابقت داده شود.
سؤالات متداول
بر اساس پیشبینیهای موجود، با توجه به رشد کسبوکارهای متنوع و همچنین پیشرفت شرکتها، میزان نیاز به تخصص حسابدارها و همچنین استخدام آنها در بسیاری از کشورها رشد ۱۰ الی ۱۶ درصدی در ۵ سال آینده را در پیش خواهد داشت.
عوامل متعددی چون میزان تجربه، مهارت و تخصص و همچنین سابقه کاری در میزان حقوق دریافتی حسابدار در بخش خصوصی تأثیرگذار هستند.
از نرمافزارهای حسابداری رایج در ایران که یک حسابدار باید کار با حداقل یک مورد از آنها بلد باشد، میتوان به نرمافزار حسابداری سپیدار، هلو، فرداد، پارمیس، دشت، محک، قیاس، تدبیر و… اشاره کرد.
از نرمافزارهای حسابداری رایج در کشورهای خارجی که یک حسابدار باید کار با حداقل یک مورد از آنها بلد باشد، میتوان به fresh books، intuit quick books، sage 50 cloud و zoho books اشاره کرد. البته ممکن است کارفرما موردنظر شما نرمافزارهای دیگری در نظر داشته باشد. با توجه به اینکه فرد متقاضی به عنوان کمک حسابدار فعالیت خود را شروع میکند نیازی به آشنایی و تخصص به نرمافزارها را ندارد.