آنچه در این مقاله میخوانید
در سالیان اخیر، مهاجرت پزشکان به کشورهای حوزه شنگن و کانادا رواج زیادی پیدا کرده است و علت اصلی آن هم درآمد و شرایط خوب زندگی پزشکان در این کشورها است. در این مطلب به بررسی مهاجرت کاری پزشکان متخصص میپردازیم.
شرایط مهاجرت کاری پزشکان متخصص
تمامی پزشکان فارغالتحصیل در غیر از اتحادیه اروپا برای اینکه بتوانند در سیستم پزشکی کشور آلمان به کار مشغول شوند میبایست ابتدا در یک امتحان ارزش مساویی شرکت نمایند که اجرا و برگزاری آزمون توسط ایالت مربوطه مدیریت میشود. قبولی در این آزمون بیانگر این میباشد که متقاضی معادل یک پزشک تحصیلکرده در کشور آلمان تخصص کافی را برای انجام کار پزشکی دارد.
برای ادامه تحصیل و کسب تخصص و یا دریافت اجازه طبابت و کار رسمی بهعنوان یک پزشک، گذراندن این امتحان الزامی است. در طی سالهای اخیر به دلیل کمبود پزشکان متخصص در کشور آلمان، این کشور یک برنامه درازمدت را برای ورود پزشکان عمومی از کشورهای غیراروپایی درزمینه دریافت تخصص در دستور کار خود قرار داده است. به همین دلیل همهساله تعداد زیادی متخصص جذب بیمارستانهای این کشور میشود.
مدارک مورد نیاز برای مهاجرت کاری پزشکان متخصص
- رزومه استاندارد به همراه عکس
- کپی اول پاسپورت (امضا شده)
- دانشنامه و زیر نمرات
- کارت عضویت پزشکان
- پروانه دائمی پزشکی در صورت موجود بودن
- پروانه مطب در صورت موجود بودن
- ترجمه شناسنامه یا کارت ملی
- گواهی تأییدیه از بیمارستان یا دانشگاه (ترجیحاً ۳ سال سابقه کار بیمارستانی. برای اخذ پذیرش از بیمارستانها این سابقه کار مهم است)
- گواهی اشتغال در کلینیک یا بیمارستان
- ۶ قطعه عکس (خانمها بدون حجاب)
- ارائه گواهی سلامت جسمانی
- ارائه گواهی عدم سوءپیشینه
- ارائه گواهی عدم سوءپیشینه سازمان نظام پزشکی
میزان درآمد یک پزشک
بر اساس گزارشها در حدود ۱۶۰ هزار پزشک در کشور وجود دارد که درصد کمی از آنها دارای درآمد بالایی بوده و تعداد کثیری در قشر متوسط قرار دارند. معمولاً اختلاف زیادی میان درآمد پزشک عمومی و پزشک متخصص وجود دارد.
درآمد پزشک متخصص در برخی کشورها
درآمد بالای پزشکان متخصص در خارج از ایران از مقدار معادل آن در ایران بسیار بیشتر است و همین مسئله منجر به افزایش مهاجرت کاری پزشکان متخصص شده است. بیشترین میزان درآمد برای رشتههای تخصصی پزشکی مربوط به انگلیس و آمریکا است.
متوسط درآمد یک پزشک متخصص در آمریکا در سال ۲۰۱۹ مبلغی معادل ۲۹۴.۰۰۰ دلار در سال و متوسط درآمد در انگلیس برای پزشکان متخصص مبلغی در حدود ۲۷۵.۰۰۰ یورو در سال میباشد.
از مشاوره تا اقامت کنارتان هستیم. کافیست فرم مشاوره را پر کنید.
هزینه مهاجرت پزشکان از طریق ویزای کاری
عمده هزینه متقاضیان شامل موارد ذیل است:
- مخارج ردههای زبان آلمانی در ایران
- هزینههای ترجمه و تأیید مدارک به زبان آلمانی
- سفر احتمالی به کشور آلمان برای انجام مصاحبه
- دستمزد وکیل و نماینده
هزینههای اقامت در کشور آلمان برای آماده شدن و گذراندن آزمونها که با توجه به کمکهای احتمالی بیمارستانها و اینکه متقاضی در چه شهری قرار دارد متفاوت است.
لازم است که متقاضیان مخارج ماهیانه را پیشبینی کنند.
مهاجرت کاری پزشکان متخصص به استرالیا
در حال حاضر، کشورهایی مانند آمریکا، کانادا و نیوزیلند شرایط بسیار سختی برای مهاجرت کاری پزشکان در نظر گرفتهاند اما کشور استرالیا به دلیل نیاز شدید به پزشکان این شرایط را سادهتر نموده است و به گزینه مناسبی برای اخذ ویزای کاری پزشکان تبدیل گشته است.
مهاجرت پزشکان به آمریکا
شانس اخذ ویزای کاری برای آمریکا بسیار پایین بوده و پروسه دشواری دارد که ممکن است تا دو سال نیز به طول انجامد، اما شرایط پیدا کردن کار برای پزشکان در آمریکا در صورتی که از قبل در این کشور اقامت داشته باشند بسیار راحتتر است بنابراین اگر قصد زندگی و کار در آمریکا را دارید ابتدا به دنبال اخذ اقامت این کشور باشید و اگر موفق شدید وارد آمریکا شوید برای سایر موارد اقدام نمایید.
مهاجرت پزشکی به آلمان
بیشترین درآمد برای پزشکان و دندانپزشکان در بین کشورهای حوزه شنگن و کانادا به کشور آلمان تعلق گرفته است و مدرک پزشکی ایرانی در آلمان از ارزش بالایی برخوردار است؛ به همین دلیل پزشکان تمایل بسیاری به انجام کار در این کشور دارند. افراد فارغالتحصیل در رشتههای پزشکی شامل پزشک عمومی، پزشک متخصص و دندانپزشکی با دریافت مدرک زبان آلمانی حداقل B2 و گذراندن دوره معادلسازی مدرک تحصیلی میتوانند در مراکز درمانی و پزشکی آلمان شروع به کار نمایند، اخذ این ویزا نیاز به داشتن پیشنهاد کاری ندارد.
این افراد در ابتدا باید در دوره اینترنشیپ که برای پزشکان آلمان برگزار میگردد شرکت نمایند، مدت زمان این دوره بسته به دانشگاهی که فرد در آن تحصیل نموده متفاوت است. ورود از طریق مدرک پزشکی به آلمان یکی از راههای کم هزینه و مطمئن برای اقامت در این کشور میباشد.
مهاجرت پزشکی به اتریش
یکی از بهترین کشورها برای مهاجرت کاری پزشکان، کشور اتریش میباشد. پزشکان برای مهاجرت به اتریش برای کار و تحصیل ابتدا باید مدرک تحصیلی خود را معادلسازی نمایند، از دیگر شرایط مهم برای اخذ ویزای کاری و تحصیلی در رشته پزشکی، مورد قبول بودن مدرک تحصیلی فرد برای این کشور است.
مهاجرت پزشکی به آفریقای جنوبی
کشور آفریقای جنوبی بهعنوان یکی از سی کشور برتر دنیا یکی دیگر از گزینههای مناسب برای کار پزشکان در کشورهای خارجی است، از آنجا که شهرهای ژوهانسبورگ و کیپتاون در این کشور با کمبود پزشک مواجه هستند افراد میتوانند برای اشتغال در مراکز پزشکی آنها درخواست دهند.
ویزای کاری پزشکان در آفریقای جنوبی جزو ویزاهای طولانی مدت بوده و فرد بدون داشتن قرارداد و یا پیشنهاد کاری میتواند به مدت دو سال برای انجام کار در این کشور اقامت داشته باشند، از مزایای اخذ ویزای کاری آفریقای جنوبی این است که فرد میتواند خانواده و همراهان خود را نیز برای اقامت به این کشور ببرد.
سؤالات متداول
شرایط مهاجرت، وضعیت استخدام، درآمد شغلی و مسائل دیگری مانند مالیات بر درآمد ازجمله مواردی است که تعیین میکند کدام کشورها برای مهاجرت کاری پزشکان متخصص انتخاب بهتری هستند. در حال حاضر کانادا و کشورهای اروپایی نظیر هلند، آلمان، اتریش، سوئد، نروژ، سوئیس، دانمارک و … بهترین مقصد برای پزشکان متخصص به شمار میرود؛ زیرا علاوه بر فرصتهای شغلی فراوان، درآمد بالایی داشته و راه هموارتری برای مهاجرت به آنها وجود دارد.
مدرک تخصصی پزشکی اخذشده در ایران، در کشورهایی نظر آمریکا و کانادا مورد تائید نیست و باید معادل ساز شود؛ به عبارتی باید دوباره با شرکت در آزمون صلاحیت و تخصص مورد تائید قرار بگیرد. این افراد در آمریکا و کانادا بایستی با مدرک عمومی مشغول به کار شده و مجدداً در یک رشته تخصصی در دانشگاه تحصیل کنند. بااینحال برخی کشورها مدرک تخصص ایران را به رسمیت میشناسند.
بدون شک یکی از جاذبههای مهم در انتخاب کانادا بهعنوان مقصد مهاجرت، درآمد بالای پزشکان در این کشور است. در حال حاضر حدود 90.000 پزشک در کانادا وجود داند که این میزان در حال رشد است. اگرچه میزان درآمد پزشکان در کانادا در ایالات مختلف متغیر است؛ اما متوسط درآمد پزشکان عمومی حدود 270.000 دلار و پزشکان خصوصی حدود 340.000 دلار در سال برآورد میگردد.
آسانترین راه برای مهاجرت به کانادا این است که ابتدا افراد ویزای تحصیلی در مقطع تخصص وارد کانادا شوند. بهاینترتیب فرصت خواهند داشت تا مدرک پزشکی خود را معادلسازی نمایند. درنتیجه میتوانند با شرکت در آزمون MCAT راحتتر موقعیت استخدام و اشتغال به کار را داشته باشند.
با سلام
من متخصص قلب و عروق از دانشگاه علوم پزشکی تهران هستم و سه سال سابقه کار در بیمارستان های کرج رو داشتم.در معادل سازی مدارک من میخواستم ببینم که بنده در دانشگاه جزو دانشجو های ممتاز بودم ولی معدل دیپلم تجربی من۱۶هستش تنها سوال من اینه که وضعیت دیپلم من در انجام پروسه معادل سازی مدارک پزشکی من و اخذ ویزای کار پزشکی در آلمان یا ایالات متحده و در نهایت گرفتن اقامت داعم مشکل ایجاد خواهد کرد و مانع میشود؟
تمام شرایط روی برای گرفتن ویزای کاری رو دارم فقط این سوال دغدغه ذهنی من هستش
چوم من شنیده بودم که دانشگاه های آلمان دانشجو های با معدل ۱۸به بالا دیپلم رو برای رشته پزشکی پذیرش می کنند خیلی عذر میخوام ولی من این رو از یک سایت موسسه حقوقی پرسیدم گفت بله مشکل ساز میشه
بالاخره من نفهمیدم بالاخره من اقدام کنم برای ویزای کاری پزشکی المان یانه؟میتونم موفق بشم یا نه؟
من ویزای کاری پزشکی المان می خواستم نه ویزای تحصیلی المان یعنی در دادن ویزای کاری پزشکی المان باز در معادل سازی معدل ملاکه؟
مقاطع بعدی دانشگاهیم تا تخصص خیلی خوب هستش فقط معدل دیپلمم اینجوریه؟
یعنی معدل دیپلم در گرفتن ویزای کاری پزشکی المان اینقدر مهم شده؟
مدرک زبان انگلیسی CPE هم دارم
لطفا جواب بدید
باتشکر
سلام روزتون بخیر خیر معدل دیپلم شما مشکلی ایجاد نمی کنه چراکه شما مدارک دانشگاهی تون رو به پرونده Attach میکنید.