شما خواهید آموخت :
تحصیل در کانادا یکی از روشهای اخذ اقامت کانادا میباشد که از طرفداران زیادی بین دانش آموزان و دانشجویان برخوردار است. در این مطلب به بررسی این روش میپردازیم.
مقاطع تحصیلی کانادا
مقاطع تحصیلی در کانادا همچون بسیاری دیگر از کشورهای جهان به دو بخش اصلی تقسیمبندی میشود. مقطع پیش از دانشگاه و مقاطع دانشگاهی. در ادامه به بررسی این دورههای تحصیلی در کانادا خواهیم پرداخت.
دوره کالج در کانادا
یکی از مقبولترین مقاطع تحصیلی در کانادا دوره کالج است. دورههایی که عموماً بر تقویت مهارتهای کاربری باهدف تربیت نیروی متخصص برای بازار کار در این کشور متمرکزند و متقاضیان داخلی و بینالمللی بسیار به شرکت در این دورهها تمایل دارند. اگرچه اخذ پذیرش تحصیلی برای شرکت در دورههای کالج در کانادا چندان دشوار نیست اما دریافت ویزای تحصیلی برای این دورهها نسبت به دورههای دانشگاهی (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا) کمی دشوارتر است.
دوره کارشناسی یا لیسانس در کانادا
پس از پایان دوره دبیرستان (۱۲ سال تحصیل در دوره ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان) متقاضیان ادامه تحصیل در کانادا میتوانند یا دوره کالج را شروع کنند و یا برای شرکت در دوره لیسانس در یکی از دانشگاههای این کشور اقدام نمایند.
دورههای کارشناسی در دانشگاههای کانادا عموماً چهارساله است و در برخی مواقع متقاضیان مجبور به گذراندن دوره پیشدانشگاهی هستند (درصورتیکه نیاز به گذراندن پیشنیاز درسی و یا دورههای زبان باشند). برای اخذ پذیرش تحصیلی مقطع لیسانس در کانادا داشتن مدرک دیپلم و همچنین مدرک زبان انگلیسی (فرانسه) الزامی است.
دوره کارشناسی ارشد در کانادا
یکی دیگر از پرطرفدارترین مقاطع تحصیلی در کانادا، مقطع کارشناسی ارشد و یا Master است. دوره فوقلیسانس در کانادا عموماً ۱ و ۲ سال به طول خواهد انجامید و به دو دسته تحقیقاتی (Research-based) و یا واحدی (Course-based) تقسیم میشود.
البته برخی رشتههای ترکیبی نیز در مقطع کارشناسی ارشد وجود دارد. بسیاری از رشتههای Research-based این امکان را به متقاضیان مهاجرت تحصیلی به کانادا میدهند که پس از پایان دوره مستر، به شکل مستقیم دوره دکترا را آغاز شوند.
دوره دکترا در کانادا
برای اخذ پذیرش تحصیلی کانادا در دوره دکترا، متقاضی میبایست علاوه بر گذارندت دوره کارشناسی ارشد با معدل مناسب و نمره آیلتس عموماً بالای ۷ و مقاله علمی، پروپوزال و یا پروژهای ارائه دهد که پس از تائید مجوز تحصیل در این مقطع صادر خواهد شد.
هزینه بیشتر پروژههای دوره دکترا در کانادا توسط مؤسسات، سازمانهای بینالمللی، NGO ها و یا خود دانشگاه بورسیه میشوند و با بورسیه تخصیصیافته به این دوره تحصیلی، دانشجو دکترا میتواند هزینههای مربوط به شهریه دانشگاه را پوشش دهد.
امکان کار بعد از تحصیل در کانادا
بیتردید اخذ اقامت دائم کشور کانادا پس از پایان دوران تحصیل در این کشور، دورنمایی است که بسیاری از متقاضیان پذیرش تحصیلی کانادا نگاهی ویژه به آن خواهند داشت. بر اساس قوانین اداره مهاجرت و شهروندی کانادا، دانشجویان تماموقت میتوانند بدون نیاز به اخذ مجوز کار، تا سقف ۲۰ ساعت در هفته خارج از محیط دانشگاه کار کنند.
از سوی دیگر پس از پایان تحصیل در کانادا، به متقاضیان فرصتی یکساله داده میشود تا ضمن کار در این کشور، با جمعآوری امتیازات لازم از طریق یکی از برنامههای مهاجرتی، برای اقامت دائم کانادا اقدام کنند.
برنامه نیروی متخصص فدرال یا (FSWC) یکی از برنامههایی است که این امکان را به دانشجویان خارجی میدهد که پس از پایان تحصیل در کانادا، برای دریافت PR اقدام نمایند. برنامه تجربهی کانادایی یا (CEC) و برنامه نیروی فنی حرفهای فدرال موسوم به (FSTC) انواع دیگر راههای اخذ اقامت دائم کانادا از طریق تحصیل در کشور محسوب میشوند.
متقاضی اقامت دائم از طریق پذیرش تحصیلی کانادا با رعایت شرایطی خاص و کسب امتیازاتی خاص بهراحتی قادر خواهد بود به این مهم دست یابد که در رابطه با جزییات این امر میتوانید با کارشناسان نیلگام مشورت لازم را انجام دهید.
دریافت مشاوره جهت تحصیل در کانادا
برای مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل هر متقاضی نیاز به پذیرش تحصیلی و پسازآن ویزای تحصیلی کانادا خواهد داشت. اینکه چه زمانی برای چه رشتهای و از طریق چه دانشگاهی برای دریافت پذیرش تحصیلی کانادا اقدام شود و پسازآن با تکمیل دقیق مدارک و طی کردن مسیری صحیح برای اخذ ویزای تحصیلی اقدام شود، بهواقع روندی حساس است که نیاز به تجربه و اشراف کامل بهنظام آموزشی کشور کانادا دارد.
مشاورین ما در موسسه مهاجرتی ویزا نیو همواره برای ارائه مشاوره رایگان و ارائه خدمات متناسب با شرایط شما آماده خواهند بود تا ضمن بررسی پرونده، با اقدامی مؤثر شانس موفقیت شما را برای تحقق رویای تحصیل در کانادا محقق سازند.
هزینه زندگی و تحصیل در کانادا
در مقایسه با بسیاری از کشورها، هزینه تحصیل در کانادا بسیار مقرونبهصرفه است، بهاحتمالقوی شما بین ۱۵ هزار دلار تا ۳۰ هزار دلار کانادا سالانه برای پوشش شهریه کامل دانشگاه و مخارج زندگی میبایست در نظر بگیرید بااینحال این محدوده هزینه فقط بهطور متوسط میباشد و با توجه به نوع دانشگاه، رشته تحصیلی، مقطع تحصیلی و شهر محل سکونت این هزینه متغیر است.
شورای وزیران آموزشوپرورش کانادا (CMEC) ارائه میدهد ابزار آنلاینی را که اجازه میدهد تا دانشجویان بینالمللی بهسرعت با کمترین زمان هزینههای تحصیل در دانشگاههای مختلف در کانادا را محاسبه نمایند و همچنین راهنمایی میکند که چه مدارکی موردنیاز میباشد
عوامل تأثیرگذار در تعیین هزینههای تحصیل در کانادا
هزینههای تحصیل در کانادا بسته به چند عامل متفاوت است، اولین عامل این است که شما در کدام مقطع خواهان تحصیل میباشید چراکه هزینههای تحصیل در دانشگاههای کانادا با توجه با مقطع تحصیلی متفاوت است.
عامل بعدی این است که آیا شما دانشجوی بینالمللی محسوب میشوید یا شهروند کانادایی؟ شما در کدام رشته قرار است به تحصیل بپردازید برای مثال در رشتههای پزشکی و پیراپزشکی هزینههای تحصیل با رشتههای مدیریتی و علوم انسانی متفاوت است.
با توجه به گزارشهای اخیر مرکز آمار کانادا در حال حاضر گرانترین استان کانادا، استان انتاریو میباشد، اگر شخص یک شهروند کانادایی باشد انتظار میرود که هزینههای تحصیل در هر دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد بهطور متوسط ۶۰۰۰ هزار دلار کانادا برای هرسال تحصیل باشد.
همچنین دانشجویان باید این نکته را مدنظر قرار دهند که امکان دریافت بورسیه تحصیلی در کانادا برای هر سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا وجود دارد که باعث میشود تا حدودی بسیاری از هزینهها سرشکن میشود که شما متقاضیان تحصیل در کانادا میتوانید برای بررسی شرایط خود برای دریافت بورسیه تحصیلی با مشاورین موسسه مهاجرتی ویزا نیو تماس حاصل نمایید.
اخذ بورسیه تحصیلی کانادا
همانطور که کشور کانادا از امکانات رفاهی بالایی برای زندگی برخوردار است و دانشگاههای این کشور دارای رتبه مناسبی میباشند ازاینرو هزینه زندگی و تحصیل در این کشور بالا میباشد.
به علت هزینههای بالا در کشورها و دانشگاههای معتبر بسیاری از متقاضیان ادامه تحصیل مجبور به انتخاب کشور و دانشگاههای نامناسب میشوند اما تحصیل در کانادا به همراه بورسیه تا حدودی این مشکل را برطرف کرده است و بسیاری از متقاضیان میتوانند با تحصیل درکانادا به همراه بورسیه به هدف خود که تحصیل در دانشگاهی با رتبه جهانی مناسب است دست یابند.
افرادی که قصد تحصیل در کانادا به همراه بورسیه را دارند به این نکته توجه داشته باشند که اخذ پذیرش از دانشگاههای خارجی مستلزم آگاهی از نکات ریز و حساسی است که چنانچه رعایت نگردد پذیرش ناموفق خواهد بود و همچنین بعد از دریافت پذیرش از دانشگاه باید برای دریافت ویزا از آن کشور اقدام کرد که قطعاً مرحله دریافت ویزا از پذیرش دانشگاه دشوارتر و حساستر میباشد و باید با دقت و آگاهی کامل نسبت به قوانین روز کشور مذکور اقدام نمایید.
ازاینرو توصیه ما این است که برای موفقیت در این تصمیم مهم و حیاتی حتماً با وکلای متخصص و باتجربه در این امور مشورت نمایید زیرا در امر مهاجرت، فرصتی برای آزمونوخطا وجود ندارد و چنانچه یکبار پروسه شما به موفقیت نینجامد اقدام برای دفعات بعدی بسیار دشوار و حتی گاهی غیرممکن خواهد بود.
پس برای افرادی که قصد ادامه تحصیل در کانادا به همراه بورسیه را دارند اولین قدم مشورت با وکیل مسلط به قوانین مهاجرتی میباشد. آگاه باشید که اکثر دانشگاهها برای اعطای پذیرش دارای شرایط سنی میباشند و چنانچه سن متقاضی در محدوده سنی موردنظر دانشگاه نباشد پذیرش متقاضی پذیرفته نخواهد شد.
همچنین افرادی که در پی ادامه تحصیل در کانادا به همراه بورسیه هستند چنانچه میان مقاطع تحصیل آنها فاصله افتاده باشد حتی اگر پذیرش دانشگاه را دریافت کنند به علت وجود فاصله میان مقاطع تحصیل بهاحتمال بسیار زیاد درخواست ویزا رد خواهد شد. به همین علت به افرادی که قصد تحصیل در کانادا به همراه بورسیه رادارند توصیه میکنیم که در عملی نمودن هدف خود تعجیل نمایند تا از مقصود خود که همان تحصیل در کانادا به همراه بورسیه میباشد بازنمانند.
افرادی که قصد تحصیل در کانادا رادارند در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و یا دکترا از دانشگاههای کانادا اخذ پذیرش مینمایند. در برخی موارد نیز تقاضای پذیرش در مقطع پیش از دانشگاه صورت میگیرد.
یکی از دلایلی که دانشجویان بینالمللی دانشگاههای کانادا را برای تحصیل انتخاب میکنند شرایط مطلوب اعطای بورسیه به دانشجویان بینالمللی است. البته اخذ بورسیه تحصیلی از دانشگاههای کانادا نسبت دشوار است و شاید دانشجویان ایرانی در اکثر مواقع در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و یا پذیرش از کالجهای کانادا موفق به اخذ بورسیه نشوند ولی بااینوجود ما در
دانشجویان متقاضی بورسیه حتماً میبایست مصاحبهای با دانشگاه موردنظر خود در کانادا داشته باشند در این صورت امکان اعطای کمکهزینه تحصیلی به دانشجو وجود دارد. البته دانشجویانی که قصد تحصیل در دانشگاههای کانادا را دارند میبایست قبل از هر اقدامی برنامهریزی دقیقی برای پرداخت هزینههای تحصیل در کانادا داشته باشند.
البته این نکته را نباید از خاطر برد که به دانشجویان در حال تحصیل در دانشگاههای کانادا اجازه کار نیز داده خواهد شد درآمد حاصل از این کار پارهوقت مقداری از هزینههای تحصیل و زندگی در کانادا را تأمین خواهد کرد.
یکی از راههایی که منجر به اخذ بورسیه تحصیلی در کانادا میشود تحصیل از دوره دبیرستان در کالجهای کانادا میباشد. در واقع تعداد زیادی از دانش آموزان فارغالتحصیل از کالجهای کانادا موفق به اخذ بورسیه از دانشگاه خواهند شد.
دانشآموزانی که قصد اخذ بورسیه در مقاطع بالاتر را دارند باید عملکرد خوبی در کالج داشته باشند معدل خوبی کسب نمایند که این موضوع موردتوجه دانشگاههای ممتاز کانادا قرار گیرد و منجر به اعطای بورسیه به دانشجوی متقاضی شود.
اگر بخواهیم اخذ بورسیه تحصیلی را ازنظر سهلالوصول بودن بررسی نماییم کشورهای استرالیا و امریکا در اولویت قرار خواهند داشت و شرایط آسانتری را نسبت به دانشگاههای کانادا در اختیار دانشجویان بینالمللی قرار میدهند.
دانشگاههای کانادا بهطورمعمول بورسیههای اندکی در اختیار دانشجویان بینالمللی قرار میدهند و فقط مقدار کمی از شهریه دانشگاه را بورسیه خواهند کرد بهطور مثال دانشگاه هامبر بورس کامل به دانشجویان ارائه نمیدهد و فقط مقدار جزئی از شهریه دانشگاه را بورس میکند.