اخذ ویزای تحصیلی لازمهی مهاجرت تحصیلی و اخذ اقامت تحصیلی است. در این مطلب با نحوه اخذ ویزای تحصیلی و مهاجرت تحصیلی آشنا خواهید شد. در صورت نیاز به مشاوره مهاجرت در خصوص مهاجرت تحصیلی و اقامت تحصیلی میتوانید با مشاوران ویزانیو در تماس باشید یا در صفحه مشاوره، فرم مشاوره را تکمیل کنید تا با شما تماس بگیریم.
ویزای تحصیلی چیست؟
ویزای تحصیلی یکی از انواع مختلف ویزا است که به موجب آن فرد میتواند برای مدت معینی اقامت تحصیل کشور مقصد را دریافت نماید. در واقع دریافت ویزای تحصیلی برای افرادی که قصد دارند در کشورهای خارجی تحصیل کنند ضروری است.
شرایط تحصیل در خارج از کشور چگونه است؟
تحصیل در خارج از ایران بهگونهای است که در مرحله اول باید بتوانید از یک دانشگاه در کشور موردنظرتان پذیرش بگیرید و پس از آن برای مهاجرت از طریق تحصیل اقدام کنید. دانشگاهها نیز به دو صورت هستند:
- تحصیل از طریق بورسیه تحصیلی که در این روش فقط هزینههای زندگی را میپردازید.
- تحصیل در دانشگاه ها به صورت آزاد. در این روش شما علاوه بر هزینههای زندگی میبایست هزینههای تحصیل در دانشگاه را نیز پرداخت نمایید.
اخذ ویزای تحصیلی چه شرایطی دارد؟
پذیرش از یکی از مؤسسات یا دانشگاههای کشور مقصد: فرد برای مهاجرت از طریق تحصیل باید بتواند از یکی از مؤسسات آموزشی کشور مورد نظر پذیرش بگیرد. در واقع آن موسسه باید فرد را بهعنوان دانشجو یا دانشآموز بپذیرد.
- برخورداری از شرایط سنی مناسب: حداقل سن 4 سالگی است و افراد میتوانند از این سن، برای اقامت تحصیلی دیگر کشورها اقدام کنند. بیشتر دانشگاهها محدودیت سنی برای پذیرش افراد در مقاطع لیسانس به بالا قائل نمیشوند اما یکی از شروط برخی از دانشگاهها نبود فاصله سنی زیاد بین فارغالتحصیلی و اقدام برای اخذ پذیرش از دانشگاه میباشد.
- داشتن مدرک زبان: فرد باید مدرک زبان مورد نظر کشور یا دانشگاهی که قصد دارد برایش درخواست ارسال نماید را داشته باشد که اکثراً مدرک زبان آیلتس را تائید میکنند.
- اثبات تمکن مالی: فرد باید ثابت کند توانایی پرداخت شهریههای دانشگاه و مخارج خود برای زندگی را خواهد داشت. این افراد باید با ارائه مدارک سفارت را نسبت به تأمین این هزینهها (بهصورت شخصی یا بورسیه) در دوران تحصیل متقاعد کنند.
- داشتن امتیازهای خاص: داشتن امتیازهای خاص نظیر داشتن سابقه کاری مرتبط با رشتهای که در آن پذیرش تحصیلی گرفتهاید باعث میشود که سطح سواد و تجربه شما بالاتر نشان داده شود و مهاجرت تحصیلی راحتتر انجام شود.
مدارک موردنیاز برای مهاجرت تحصیلی چیست؟
- شناسنامه متقاضی و مدارک هویتی به همراه ترجمه رسمی و دو کپی از آن
- دو قطعه عکس رنگی پاسپورتی
- فرم درخواست ویزای تحصیلی
- پاسپورت معتبر
- اثبات دانشجو بودن
- مدارک نشان دهنده تمکن مالی برای گذراندن زندگی و پرداخت هزینههای تحصیل
- نامه پذیرش تحصیلی
- گواهی مدارک تحصیلی
- مدارک پایان تحصیل در تمامی دورهها و مقاطع
- مدارک شغلی و یا سوابق شغلی (در صورت موجود بودن)
- گواهی پشتیبانی مالی
- انگیزهنامه یا sop
- مدارک آموزشهای زبان
- زندگینامه
- پرداخت هزینه صدور ویزا
توجه داشته باشید که تمامی مدارک ذکر شده باید به زبان مورد نظر کشور مقصد ترجمه رسمی و سپس برای بررسی ارسال گردند. علاوه بر این در مقالهای به طور جداگانه به شرح مدارک مورد نیاز برای مهاجرت از طریق تحصیل و بررسی هریک از مدارک پرداختهایم که علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانند به آن مراجعه نمایند.
مهاجرت از طریق تحصیل چه مراحلی دارد؟
گاهی کیفیت و امکانات دانشگاههای خارجی و اروپایی بعضی از دانشجویان را به فکر ادامه تحصیل در آن دانشگاهها میاندازد در این هنگام است که شرایط ورود به آن دانشگاه فکر این افراد را مشغول میکند و متقاضی نمیداند که برای پذیرش دانشگاه چه مراحلی را باید بگذراند. مراحل اخذ ویزای برای اقامت تحصیلی به شرح زیر میباشد:
- تکمیل فرم ثبتنام: فرد میتواند بهصورت حضوری و یا آنلاین نسبت به پر کردن فرم ثبتنام اقدام نماید. برای مراجعه حضوری لازم است از قبل وقت سفارت بگیرد.
- تحویل مدارک به سفارت: هر کشور و هر دانشگاهی لیست متفاوتی را جهت مدارک مورد نیاز ارائه میدهد، اما برخی از این مدارک ثابت میباشند که عبارتاند از:
- گذرنامه
- شناسنامه
- کارت ملی
- گواهی پذیرش تحصیلی
- مدارک و سوابق تحصیلی
- عکس
- اسناد اثبات تمکن مالی
توجه داشته باشید که اصل مدارک به همراه ترجمه رسمی آنها باید به سفارت تحویل داده شوند. معمولاً اغلب کشورها با متقاضیان این نوع ویزا مصاحبه نیز انجام میدهند.
هزینهی اخذ ویزای تحصیلی چقدر است؟
هزینه صدور ویزای دانشجویی مانند سایر انواع ویزا از سوی وزارت امور خارجه کشورها تعیین و توسط سفارت خانهها از متقاضیان دریافت میشود.
مدت زمان اعتبار ویزای تحصیلی در هر کشور چقدر است؟
ویزاهای دانشجویی جزو دسته ویزاهای کوتاه مدت محسوب میشوند و مدت اعتبار آنها ممکن است به صورت سه ماهه، ۶ ماهه یا یک ساله باشد. البته اقامت تحصیلی دانشجو با توجه به وضعیت تحصیلی و مدت زمان باقیمانده از دوره تحصیلی وی، با ارائه مدارک و اسنادی حاکی از اشتغال وی به تحصیل در کشور مقصد مجدداً تمدید میشود. ویزاهای دانشجویی و تحصیلی از نوع ویزاهای اقامتی نبوده و در نهایت منتهی به دریافت اقامت دائم کشور مقصد نخواهد شد.
آیا ویزای تحصیلی با ویزای دانشجویی تفاوت دارد؟
هر دوی این ویزاها در واقع یک ویزا بوده و هر دو به متقاضیان تحصیل اعطا میگردند، اما ویزای دانشجویی همانطور که از اسمش پیداست به متقاضیان تحصیل در مقطع لیسانس به بالا (تحصیلات تکمیلی) اختصاص دارد و در واقع در زیر مجموعه ویزای تحصیلی قرار میگیرد که فرد باید برای اخذ آن از یکی از کالجها و دانشگاههای کشور مورد نظر پذیرش نامه دریافت نماید.
در صورتیکه ویزای تحصیلی به متقاضیان تحصیل در تمامی مقاطع از سن کودکی تا بزرگسالی که قصد تحصیل در هر موسسه آموزشی در کشور مقصد را دارند، اختصاص میگیرد؛ بدیهی است که فرد برای گذراندن دورههای علمی و تحصیلی باید بتواند پذیرش نامه دریافت نماید. در سفارت هر دو با نام ویزای تحصیلی شناخته میشوند.
مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی چیست؟
- پاسپورت با اعتبار حداقل ۶ ماهه و دو کپی از آن
- پذیرش تحصیلی
- گواهی پایان دوره سه سال متوسطه
- گواهی پایان دوره پیش دانشگاهی
- گواهی پایان دوره کارشناسی و یا کارشناسی ارشد
- فرم پرشدهی درخواست ویزا
- عکس رنگی پاسپورتی
- شناسنامه و دو کپی از آن
- گواهی پشتیبانی مالی
- مدارک سوابق شغلی (در صورت وجود)
- هزینهی صدور روادید (۶۰ یورو) تحصیل در آلمان
- انگیزهنامه
- زندگینامه
لازم به توضیح است که تمامی مدارک ذکر شده باید به زبان موردنظر کشور مقصد که معمولاً هم زبان انگلیسی میباشد ترجمه شده و به همراه اصل مدارک ارائه گردد.
کدام کشورها برای اقامت تحصیلی مناسبتر هستند؟
انتخاب بهترین شهرها برای مهاجرت تحصیلی متناسب با شرایط فرد متقاضی مشخص میشود. مهاجرت تحصیلی یکی از راههای اخذ اقامت در بهترین کشورهای دنیا محسوب میشود.
کشورهای آلمان و نروژ برای افرادی که به زبانهای آلمانی و نروژی مسلط باشند و بتوانند از پس شرکت در آزمونهای در نظر گرفته شده برآیند، شرایط تحصیل رایگان و بدون پرداخت هزینهی شهریهی دانشگاه را در نظر گرفتهاند. میتوان گفت این دو کشور برای تحصیل بسیار مناسب هستند.
تحصیل در انگلستان، آمریکا، دانشگاههای استرالیا، کالجهای کانادا و ادامه تحصیل در کشور نیوزیلند با هزینههایی همراه است. البته تحصیل در این کشورها شرایط و مزایای خاصی داشته که برای برخی از دانشجویان جالب به نظر میرسد.
از دیگر نکات مهم اقامت تحصیلی، داشتن حق کار برای فرد همراه در این کشورها میباشد. یعنی همراهان دانشجو میتوانند از حق کار تمام وقت در کشورهای انگلیسی برخوردار شوند. پیشنهاد میشود در صورتی که قصد ادامه تحصیل دارید، در انتخاب کشور این موارد را در نظر بگیرید.
- برای ادامه تحصیل در خارج از کشور، کشوری را انتخاب کنید که شرایط آن با روحیه و شرایط شما همخوانی داشته باشد. هزینههای تحصیل در همه کشورها یکسان نیست، درنتیجه شما باید به هزینههای تحصیلی خود توجه داشته باشید.
- به این موضوع توجه کنید که در دانشگاههای کشور موردنظرتان، درسها به چه زبانی آموزش داده میشوند. یادگیری بعضی از زبانها ساده است و فهم آن زبان نیز کار راحتی خواهد بود. در نتیجه شما باید دانشگاهی را انتخاب کنید که از نظر فهم زبان دروس، مشکلی نداشته باشید.
- در هنگام انتخاب دانشگاه، به مهارتهایی که باید فرا بگیرید، توجه کنید.
- دانشگاهی را انتخاب کنید که با ایرانی بودن و مسلمان بودن شما مشکلی نداشته باشند.
- اگر میخواهید بعد از اتمام تحصیلات خود، در ایران مشغول به کار شوید، دانشگاهی را انتخاب کنید که مدرک آن مورد تائید وزارت علوم باشد تا در آینده بتوانید به راحتی در ایران شغل پیدا کنید.
اخذ اقامت تحصیلی چگونه است؟
ویزای تحصیلی یکی از انواع ویزاهای غیر مهاجرتی است که دارنده آن برای مدت معینی در کشور مقصد اقامت کرده و در یکی از دانشگاهها یا موسسههای آموزشی آن کشور به تحصیل مشغول است. دریافت ویزای دانشجویی برای ادامه تحصیل در هر یک از کشورهای خارجی برای دانشجویان الزامی است.
البته این نکته نیز حائز اهمیت است که در بسیاری از کشورها به دانشجویان اجازه اقامت دائم و داشتن شغل در کشور بعد از پایان دوره تحصیل داده میشود؛ از این رو با در نظر داشتن شرایط کشورهای مختلف و پیدا کردن گزینه مناسب برای مهاجرت تحصیلی، میتوان اقامت دائم کشورهای اروپایی را بدست آورد.
ویزای دانشجویی تا چه مدت دارای اعتبار است؟
ویزاهای دانشجویی جزو ویزاهای کوتاهمدت محسوب میشوند و مدت اعتبار آنها ممکن است بهصورت سهماهه، ۶ ماهه یا یکساله باشند. البته ویزای دانشجو باتوجه به وضعیت تحصیلی و مدتزمان باقی مانده از دورهی تحصیلی وی مجدداً تمدید میشود و همانطور که قبلا به آن اشاره نمودیم، در برخی از کشورها میتوان ویزای موقت تحصیلی را به ویزای دائمی تبدیل نمود.
از جذابترین انواع مهاجرت میتوان به این نوع مهاجرت اشاره کرد. این مهاجرت علاوه بر شرایط خوب و پیشرفتی که در پی دارد خیال مهاجر را نیز از بابت آیندهی پیش رو راحت میکند.
سوالات متداول
مدرک زبان مورد نیاز برای دریافت ویزا دانشجویی چیست؟
مدارک مورد قبول برای صدور ویزا اکثراً مدارک تافل و یا آیلتس میباشند. نمره دقیق مدارک زبان انگلیسی را دانشگاه تائید میکند و ملاک سفارت آلمان هم نمره مورد نیاز دانشگاهی است که شما قرار است در آن تحصیل کنید.
مصاحبه با متقاضی دریافت ویزای دانشجویی به چه زبانی انجام میشود؟
مصاحبه به زبان کشور مقصد انجام میشود. اگر فرد قصد تحصیل به زبان آلمانی را داشته باشد باید در سفارت به زبان آلمانی و اگر قصد تحصیل به زبان انگلیسی را داشته باشد، به زبان انگلیسی صحبت نماید.
آیا مصاحبه دریافت ویزای دانشجویی سخت است؟
خوشبختانه برخلاف تصور عموم، مصاحبههایی که به هنگام گذراندن مراحل دریافت ویزای دانشجویی در سفارت انجام میگردد به هیچ عنوان سخت نیست. فرد باید در مدت مصاحبه به زبان کشور مقصد مختصری در مورد خود توضیح داده و مدارک خود را تحویل دهد.
مدت زمان مصاحبه با سفارت چقدر است؟
برخی از افراد نگران این هستند که زمان مصاحبه چقدر طول میکشد و این فکر که ممکن است لازم باشد در یک مدت زمان طولانی با فرد مصاحبه کننده به زبان خارجی صحبت کرده و خود را معرفی کنند دچار نگرانی میشوند، در صورتی که زمان مصاحبه تنها 5 تا 10 دقیقه است. بنابراین بهتر است سعی کنید نکاتی که قصد دارید در جلسه در مورد آنها صحبت کنید را به صورت طبقه بندی و برنامه ریزی شده از قبل آماده نمایید.
در مصاحبه دریافت ویزا چه سوالاتی مطرح میشود؟
در طول زمان مصاحبه که 5 تا 10 دقیقه است فرد باید مدارک مورد نظر را تحویل داده و خود را معرفی کند. از فرد خواسته میشود که در مورد خود و انگیزههایش برای تحصیل و اقامت در کشور مورد نظر به طور مختصر توضیحاتی ارائه دهد.
برای کاهش نگرانی و استرس در روز مصاحبه بهتر است از روز قبل جملاتی در مورد خودتان، چند تا خواهر و برادر دارید؟ شغل پدر و مادرتان چیست؟ اینکه در ایران چه خواندهاید؟ چرا میخواهید برای ادامه تحصیل به آلمان بروید؟ آماده کنید.
البته کارمندان سفارت فشار روحی و شرایط فرد را درک میکنند و او را به خاطر اشتباهات کوچک ریجکت نمیکنند. به این ترتیب لازم نیست که برای مصاحبه استرس داشته باشید هرچند لازم است با آمادگی کامل در روز مصاحبه حاضر شوید.
چه کسی با متقاضیان دریافت ویزای دانشجویی مصاحبه میکند؟
آفیسر سفارت کشور موردنظر در روز مصاحبه، با متقاضی مصاحبه خواهد کرد.
آیا با ویزای دانشجویی اجازه کار دارم؟
اجازه کار با ویزای دانشجویی یا تحصیلی با توجه به کشوری که در آن مشغول به تحصیل هستید، صادر میشود. بهصورت کلی با ویزا دانشجویی مجاز به 20 ساعت کار در هفته هستید. البته این در حالی است که ترم تحصیلی آغازشده باشد.
تا زمانی که مشغول به تحصیل هستید، اجازه اقامت در کشور مقصد رادارید. پس از اتمام تحصیل بسته به کشور، تا مدت کوتاهی بین 2 الی 6 ماه اجازه کاردارید؛ ولی پس از آن یا باید برای ویزای کاری اقدام نمایید یا به کشور خود بازگردید.
جواب ویزای دانشجویی کانادا چقدر طول میکشد تا آماده شود؟
جواب ویزای دانشجویی معمولاً به صورت آنلاین اعلام میگردد و تا 9 هفته پس از انگشت نگاری از طریق دفاتر سفارت کانادا قابل پیگیری است.
اطلاعاتتون خیلی کامل بود ممنون از سایت خوبتون
ممنون من خیلی از سوالاتمو از مقاله کامل شما فهمیدم عالییییییییییییییی