آنچه در این مقاله میخوانید
اقدام به امر مهاجرت باهدف بهرهمندی از امکانات رفاهی، امنیت شغلی، درآمد و بهطورکلی پیشرفت در زندگی میتواند فکری بسیاری اندیشمندانه باشد. ولی در کنار مزایایی که مهاجرت دارد، یک سری مشکلات نیز ممکن است با خود به همراه آورد. در ادامه به بررسی شایع ترین مشکلات بعد از مهاجرت خواهیم پرداخت.
شایع ترین مشکلات بعد از مهاجرت
داشتن آیندهای روشن و زندگی ایده آل شاید هدف مشترک میان افراد باشد. تمایل جوانان برای رسیدن به این مرتبه از زندگی بیشتر از سایر افراد است و مهاجرت به کشوری دیگر را راهی برای رسیدن به آرزو و هدف خود میدانند. در امر مهاجرت توجه داشته باشید علاوه بر نکات مثبت، برخی مشکلات نیز ممکن است بنا به شرایط برای مهاجرین به وجود آیند. در این مطلب شایع ترین مشکلات بعد از مهاجرت و راهحل آنها را موردبررسی قرار میدهیم.
آموزش زبان
ممکن است هنگامیکه در کشور مادری خود که سکونت دارید، نسبت به برخی از اطرافیانتان دارای سطح زبان بالاتری باشید و این باعث شود تصور کنید که زبانتان خوب است؛ ولی اینطور نیست. حتی زمانی که به کلاس زبان میروید نیز ممکن است تا مدتی پس از مهاجرت و قرار گرفتن در محیط، نتوانید بهخوبی مفهوم خود را برسانید.
اگر بدون گرفتن مدرک آیلتس برای مهاجرت، به این کار اقدام نمایید، آنگونه که باید از پس فهم درک آن در محیط جدید برنیایید و تا مدت زیادی جملات و اصطلاحات را ابتدا از فارسی ترجمه نموده و سپس بیان کنید. این امر بهعنوان یکی از شایع ترین مشکلات بعد از مهاجرت باعث میشود عبارات نامفهومی را به زبانآورید و یا بهدرستی مفهوم دیگران را متوجه نشوید.
احساس تنهایی
خیلی سریعتر ازآنچه فکر کنید، یکی دیگر از شایع ترین مشکلات بعد از مهاجرت احساس تنهایی و دلتنگی پس از مهاجرت به سراغ شما میآید. درصورتیکه در خانوادههایی پرجمعیت یا عاطفی زندگی کرده باشید، یا اهل گذراندن اوقات زیادی با دوستان خود بوده باشید، ممکن است این احساس تنهایی کمی بیشتر باعث آزارتان بشود.
برای برطرف کردن مشکل احساس تنهایی میتوانید از قبل از مهاجرت چارهای بی اندیشید. برای این کار میتوانید از شبکههای اجتماعی کمک گرفته و هموطنان خود در کشور مقصد را پیدا کنید. جدا از پیدا کردن دوست، میتوانید از مکانهایی که محل تجمع ایرانیان هستند را جسته و از این طریق با افراد بسیاری آشنا شوید.
پیدا نکردن کار ایده آل
یکی از شایع ترین مشکلات بعد از مهاجرت پیدا نکردن کار ایدهآل است. درنتیجه این اتفاق ممکن است با مشکلاتی نظیر بیکاری و بیپولی نیز روبرو شوید که از آن میتوان بهعنوان یکی از سختترین مشکلاتی که ممکن است در غربت برای یک فرد به وجود آید، یادکرد.
درنتیجه نیافتن شغل موردنظر ممکن است برای امرارمعاش به انجام کارهای سخت و نه در شان رو آورید. برای پیشگیری از چنین اتفاقی بهترین کار این است که در صورت نداشتن مهارت و تخصص کاری، قبل از مهاجرت به تحقیق و جستجو در مورد مشاغل پرطرفدار در کشور مقصد بپردازید.
سپس از میان مهارتهایی یافته، یکی را آموخته و در آن کمی تجربه کسب کنید. سپس برای مهاجرت از طریق جستجوی کار اقدام نمایید. بدینصورت دیگر نیازی به انجام کارهای طاقتفرسا و سخت ندارید. درصورتیکه مهارت و تخصص خاصی دارید هم که میتوانید ابتدا از طریق وکیل و سایتهای کاریابی بینالمللی، در کشور موردنظر یک جایگاه شغلی و کارفرمای خارجی پیداکرده، قرارداد کاری عقد و سپس از طریق ویزای کاری اقدام به مهاجرت نمایید. در این خصوص میتوانید اطلاعات لازم را از مقاله چگونه جاب آفر بگیریم؟ کسب نمایید.
بیپولی
درصورتیکه از طریق داشتن تخصص و ویزای کاری اقدام به مهاجرت نمایید که در کسب درآمد دچار مشکل نخواهید شد ولی اگر از روشهای دیگر مهاجرت کرده باشید، ممکن است به دلیل نداشتن تخصص و مهارت لازم نتوانید شغلی مناسب و با درآمد کافی پیدا نمایید. در چنین شرایطی بهترین کاری که میتوانید انجام دهید، صرفهجویی در هزینهها تا حد امکان است. بهطور مثال اگر در شهر زندگی میکنید و هزینهها زیاد است، میتوانید به حومه شهر نقلمکان کنید. از وسایل نقلیه عمومی استفاده نمایید.
در ابتدا ممکن است تحمل شرایط بسیار سخت باشد. اما پیشگیری بهتر از درمان است و با کشیدن کمی سختی میتوانید از مشکل و استرس بزرگی چون بیپولی در کشور غریب رهایی پیدا کنید.
تفاوت فرهنگی
هرکدام از ما در محیطهای متفاوت با آدابورسوم و فرهنگ متفاوتی بزرگشدهایم و شخصیت ما متأثر از این فرهنگ است. از شایع ترین مشکلات بعد از مهاجرت میتوان به تفاوت فرهنگی اشاره کرد. در داخل کشور ایران نیز ممکن است فرهنگها از استانی به استان دیگر متفاوت باشند. در مهاجرت به کشوری دیگر نیز این اتفاق بسیار شایع است.
بیشتر افرادی که به یک کشور خارجی بافرهنگ و رسوم متفاوت مهاجرت میکنند، حالتی را تجربه میکنند که به آن شوک فرهنگی گفته میشود.
داشتن احساس بد نسبت به فرهنگ کشور میزبان، احساس عدم راحتی در محیط جدید و سردرگمی و نداشتن نشاط و انرژی فردی از عواقب این شوک فرهنگی میباشد.
برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی میبایست قبل از مهاجرت به کشور موردنظر اطلاعات لازم در مورد آدابورسوم، فرهنگ و هر آنچه لازم است را جمعآوری و مطالعه نمایید.
یادگیری قوانین
هر کشوری برای خود اصول و قوانین خاصی وضع کرده است. در هر کشوری که باشید، برخی افراد ممکن است از رعایت قوانین سرپیچی کنند ولی برای یک فرد که به محیطی جدید مهاجرت میکند، برای جلوگیری از مشکلات احتمالی، قبل از مهاجرت اطلاعاتی در مورد قوانین و اصول کاربردی در کشور مقصد تهیه و مطالعه نماید تا پس از ورود به آنجا با آگاهی لازم رفتار نماید.
غم غربت
هنگام مهاجرت به کشوری دیگر مهاجرت میکنید، در ابتدا ممکن است همهچیز از افراد، خیابانها، مدل تفریحات و شرایط تازگی داشته باشد و تا مدتی کوتاه احساس تنهایی و دلتنگی به سراغتان نیاید. باگذشت زمان این تازگی از بین رفته و کم کم احساس غربت کرده، دچار عدم پذیرش شرایط جدید میشود و این امر موجب آسیبهای روحی بسیاری میشود.
در این مرحله شخص مهاجر به دلیل نداشتن توانایی ارتباط گرفتن با افراد، دلسرد میشود و بعد از مدتی دچار افسردگی و مشکلات روحی میشود. لذا پیشنهاد میشود حتماً قبل از مهاجرت، ذهن و روان خود را برای رویارویی با مشکلات احتمالی اینچنینی آماده کنید تا مشکلی در این زمینه برایتان پیش نیاید.
نبودن دوستان و خانواده در کنارتان، حس دوری و غیرقابلدسترس بودن و… ممکن است در ابتدای ورود به کشوری دیگر کمی آزاردهنده باشد. ولی بهمرور شدت آن کمتر شده و گاهبهگاه به سراغتان خواهد آمد.
شهروندی درجهدو
هر نقطهای از دنیا را که در نظر بگیرید، بومی آن ناحیه بودن بهعنوان یک برتری و امتیاز برای شما در نظر گرفته میشود. یکی دیگر از شایع ترین مشکلات بعد از مهاجرت این است که ازلحاظ شغلی در هر جایگاه و مرتبه بالایی که قرار داشته باشید، بازهم برای مردم آن کشور حکم یک فرد بیگانه و مهاجر رادارید.
هرچقدر هم که امور مربوط به خود را خوب انجام دهید، از دیدگاه افراد بومی آن کشور به چشم فردی غریبه به نظر میآیید که قصد غصب جایگاه آنها را بگیرید. در این مورد تنها کاری که از دستتان برمیآید این است که با این قضیه کنار آمده و شهروند درجهدو بودن خود را پس از مهاجرت بپذیرید.
رویارویی با مشکلات
حالا که با شایع ترین مشکلات بعد از مهاجرت آشنا شدید، باید بگوییم ممکن است پس از کنار آمدن بافرهنگ زندگی، برخوردهای اجتماعی، آشنایی با قوانین و جستجوی کار، با اقامت در یک کشور مشکلات پیچیدهتری برایتان به وجود آید.
این مشکلات میتوانند در صورت مجرد بودن شما، دغدغه جستجوی همسر مناسب برای زندگی در کشور غریب باشند و یا در صورت انجام امر ازدواج با مشکلات پیچیدهتری نظیر تربیت فرزندان، چگونگی برخورد با آنها، آینده فرزندان و تأمین نیازهای آنها تلفیق شوند.