آنچه در این مقاله میخوانید
ازدواج در کانادا یکی از راههای مهاجرت به کانادا و اخذ اقامت این کشور میباشد. از آنجا که پروسه اخذ اقامت کانادا از طریق ازدواج نسبت به سایر روشهای مهاجرتی کمتر طول میکشد و همچنین به دلیل استقبال دولت کانادا نسبت به پذیرش افراد از این طریق، روش اقامت از طریق ازدواج طرفداران زیادی را به خود اختصاص داده است.
ازدواج در کانادا
ازدواج در کانادا میبایست بر اساس قوانین خاصی که در کشور برای این امر در نظر گرفتهشده است، انجام شود. آشنایی با این قوانین برای افرادی که قصد ازدواج در این کشور را دارند، الزامی میباشد. در راستای اثبات صلاحیت دو طرف ازنظر داشتن شرایط ازدواج بر اساس قوانین وضعشده میتوان به بررسی قوانینی که در این مورد وجود دارد، پرداخت.
- سن معمول ازدواج در برخی کشورها ۱۶ سال و در بعضی کشورهای دیگر مانند کانادا ۱۸ سال است.
- ازدواج مجدد در صورت جدا نشدن از همسر قبلی، غیرقانونی میباشد.
شرایط اخذ اقامت از طریق ازدواج در کانادا
قبل از اینکه به شرایط اقامت از این روش بپردازیم باید بدانیم که همسری که در کانادا زندگی میکند بهعنوان اسپانسر مهاجرت فرد دوم محسوب خواهد شد. درصورتیکه یک فرد تبعه کانادا قصد ازدواج با یک غیر کانادایی را داشته باشد، بهنوعی اسپانسر محسوب می گردد. فرد اسپانسر نیز باید دارای صلاحیت های خاصی باشد.
در واقع مهاجرت به کانادا از طریق پشتیبانی شدن همسری که در کانادا اقامت دائم دارد انجام میگردد. در ادامه شرح میدهیم که هرکدام از طرفین ازدواج چه شرایطی باید داشته باشند.
شرایط شخص اسپانسر
۱- شهروند کانادا باشد یا مقیم دائم آن کشور باشد.
۲- حداقل باید ۱۸ سال سن داشته باشد.
۳- در زمان ازدواج همسر دیگری نداشته باشد.
۴- به مدت حداقل سه سال توانایی تأمین هزینههای زندگی همسر خود را در کانادا داشته باشد؛ البته این شرط در صورتی است که شخص اسپانسر شونده یا همان فرد متقاضی مهاجرت به کانادا از طریق ازدواج خودش توانایی مالی برای تأمین هزینههای زندگی خودش را نداشته باشد.
۵- در کانادا یا اطراف آن به جرائم جنسی، تهدید، جرائم علیه اشخاص، خشونت علیه خانواده محکوم نشده باشد. مگر اینکه تبرئه شده باشد یا اعاده حیثیت کرده باشد، یا مجازات خود را گذرانده باشد و ۵ سال ازآن گذشته باشد.
۶- باید در کانادا سکونت داشته باشد یا به دولت کانادا تعهد دهد در زمانی که اسپانسر شونده بهعنوان مقیم دائم به کانادا میآید، او هم در خاک این کشور سکونت دارد.
۷- زمانی که این درخواست را مطرح میکند، همسر یا شریک زندگی دیگری ندارد.
۸- طی ۵ سال گذشته اسپانسر شخص دیگری از طریق ازدواج نشده باشد بهعبارتدیگر این شرط را میتوان بهعنوان یک محدودیت اینگونه بیان کرد که شخصی که اسپانسر همسر خود میشود تا ۵ سال دیگر نمیتواند اسپانسر همسر دیگری شود. (در صورت جدایی، فوت و …)
۹- شخص اسپانسر به خاطر تعهدات اسپانسر بودن خود بدهکار دولت کانادا نباشد.
۱۰- باید به دولت کانادا و شخص اسپانسر شونده امضا و تعهد دهد که همسر یا شریک زندگی خود را تا سه سال حمایت مالی میکند.
شرایط شخص اسپانسر شونده
- حداقل ۱۶ سال سن داشته باشد.
- اعلام اینکه از تعهدات و وظایف خود نسبت به همسر خود و نسبت به دولت کانادا آگاه است. مثلاینکه تمام تلاش خود را انجام دهد تا استقلال مالی پیدا کند.
مراحل اخذ اقامت از طریق ازدواج در کانادا
مراحل زیر باید انجام شود تا ازدواج قانونی صورت گیرد:
۱- شخص مقیم کانادا باید برای اسپانسر کردن همسرش Apply کند.
۲- همسر شخص، باید برای دریافت ویزای PR کانادا Apply کند.
۳- برای هر فرد ۴ فرم وجود دارد که باید تکمیل کنند که در مورد اطلاعات شخصی مانند شغل و خانواده و تعداد خواهر و برادر و… است و فرمی هم در مورد نحوه آشنایی و ازدواج ۲ طرف میباشد.
۴-ازدواج شما قانونی، قابل اثبات و همراه با مدارک و اسناد معتبر باشد.
نکته مهم در فرستادن مدارک ازدواج این است که باید آنقدر کامل باشد که بتواند آفیسر ویزا را اقناع کند که ازدواج واقعی است.
موارد شکبرانگیز در دریافت ویزای ازدواج کانادا
فاصله سنی زیاد دو نفر، تفاوت زبان، تفاوت در دین از جمله موارد شکبرانگیز در پروسه اخذ اقامت از طریق ازدواج در کانادا میباشد که باعث طولانی شدن روند دریافت ویزا میگردد. مواردی که به اقناع آفیسر سفارت برای صدور ویزای ازدواج کمک میکند شامل فرستادن عکسهای خانوادگی مثل مهمانیها و مسافرتهای گروهی میباشد.
از مشاوره تا اقامت کنارتان هستیم. کافیست فرم مشاوره را پر کنید.
مدارک موردنیاز برای درخواست ویزای ازدواج در کانادا
- کارت پایان خدمت مرد
- کپی از تمام صفحات پاسپورت
- کپی از کارت PR شخص اسپانسر
- نامه عدم سوءپیشینه مرد
- عقدنامه
- کارت ملی مرد
- شناسنامه هردو طرف
جدایی و طلاق بعد از ازدواج مهاجرتی
قوانین طلاق نیز در این کشور نیز متعدد هستند و میتوان گفت این قوانین نیز به صورت جدی توسط مراجع قانونی اجرا میشوند. مبحث طلاق در این کشور از اصلیترین موضوعاتی است که باید قوانین آن را در نظر داشته باشید. نکته اول این است که در صورت ازدواج شما در خارج کشور کانادا، میتوانید در این کشور درخواست طلاق دهید و در این صورت، روند قانونی شما براساس قوانین کشور کانادا طی خواهد شد.
این به معنی آن است که فرقی ندارد ازدواج شما در این کشور ثبت شده باشد یا در کشوری خارجی عقد خود را انجام داده باشید. در هر صورت، اگر درخواست شما در کانادا ثبت شود، براساس قوانین داخلی آن پیش خواهید رفت.
پس از ثبت درخواست، مراجع قضایی و حقوقی این کشور پرونده شما را بررسی خواهند کرد و مطمئنا، مباحث مالی و حقوقی مختلف را نیز برای شما در نظر خواهند داشت. باید گفت، مانند شرایط ازدواج در کانادا، این کشور مبحث طلاق را نیز دارای اهمیت زیادی میداند و آن را به دقت بررسی میکند.
در صورتی که شما و همسرتان به مدت حداقل یکسال در این کشور زندگی کرده باشید، شرایط کشور مبدا یعنی محلی که در آن ازدواج کردهاید منتفی است و در صورت درخواست طلاق، پرونده شما با شرایط کشور کانادا بررسی میشود.
به طور کلی، هر یک از زوجین میتواند به تنهایی در این کشور درخواست خود را به ثبت برساند و پس از آن پرونده به جریان خواهد افتاد. البته، برای قانع کردن دادگاه نیاز خواهید داشت تا مدارکی را نشان دهید که طلاق در کانادا تایید شود. این مدارک میتوانند شامل خشونت و اذیت و آزار یا هر مدرک دیگری باشند. شرایط طلاق این کشور نیز مانند قوانین ازدواج در کانادا متعدد هستند و میتوان مهمترین آنها را در بندهای زیر خلاصه کرد:
- میتوان از طریق دادگاه خانواده تقاضای طلاق را ثبت کرد
- برای این کار باید حداقل یکسال در کشور کانادا زندگی کرده باشید
- هر یک از زوجین به تنهایی میتوانند درخواست دهند
- میتوان مدارکی دال بر خشونت و خیانت همسر یا عدم توانایی در ادامه زندگی را ارائه داد
- براساس قوانین کانادا، طلاق در کشوری رسمی تلقی میشود که شما و همسرتان حداقل یکسال در آن زندگی کرده باشید
- مهمترین دلیل برای اثبات به دادگاه، زندگی حداقل یکسال به صورت جدا از هم است
تقسیم اموال بعد از طلاق در کانادا
در کشور کانادا قوانین طلاق به صورتی است که پس از تایید مدارک و قبول کردن دادگاه، اموال خالص شما و همسر قبلیتان به صورت مساوی بین هر دو تقسیم خواهد شد. به بیان دقیقتر، هر مقدار سرمایهای که پس از ازدواج در کانادا یا محل دیگر به دست آوردهاید، پس از طلاق بین دو نفر به صورت مساوی تقسیم میشود.
مهمترین نکته این است که برای محاسبه اموال، مقدار سرمایه یا املاکی که پس از ازدواج به دست آمده است، ملاک قرار میگیرد و این موارد شامل سرمایه نقدی، ملک شخصی و هر سرمایه دیگری میشود. در این بین، مراحل مختلفی برای تقسیم اموال وجود دارند که Equation نام دارد و طی آن باید زوجین میزان اموال و داراییهای پس از ازدواج در کانادا را به صورت مساوی تقسیم کنند.
بااینکه یکی از راههای تضمینی برای مهاجرت، مهاجرت از طریق ازدواج است اما بهتر است به شرایط و ضوابط آن خوب دقت کنید. گاهی جدایی، بعد از مهاجرت به خوبی پیش نرفته و دو طرف برای جبران این تصمیم اشتباه، مدتها متحمل سختی و اتفاقات ناخوشایند بودهاند.
سؤالات متداول
ازدواج اگرچه سبب تسهیل و تسریع در پرونده مهاجرتی و روند اخذ اقامت دائم افراد میشود؛ اما بلافاصله تابعیت این کشور را به افراد ارائه نمیدهد. روند خاصی برای ارائه تابعیت به افراد از روش ازدواج وجود ندارد. این افراد باید برای دریافت تابعیت، مانند سایر افراد روال مدنظر را رعایت کنند.
بله این امکان وجود دارد؛ هر فردی با ویزای توریستی یا اقامت موقت میتواند با شهروند ازدواج کند. ازدواج امری است که برای همه کاناداییها که قصد ازدواج با شهروند خارجی دارند، محدودیتی ندارد. البته هر ایالت کانادا قوانین به خصوصی دراینباره دارد که باید از قبل موردتوجه قرار بگیرد.
ازدواج روشی است که در سالهای اخیر به دلیل سوءاستفاده افراد با پیچیدگیها و قوانین سختی مواجه شده است؛ لذا مهمترین نکته در این باب، اثبات واقعی بودن ازدواج است. ملک یا دارایی مشترک، سفرهای مشترک، دیدار از خانواده همدیگر، شرکت در مصاحبه و … ازجمله روشهای اثبات واقعی بودن ازدواج در کانادا است.
ازدواج در کانادا طبق قوانین خاصی باید انجام شود. آشنایی با این قوانین برای افرادی که قصد ازدواج در این کشور را دارند، ضروری است. در راستای اثبات صلاحیت دو طرف ازنظر داشتن شرایط ازدواج بر اساس قوانین وضعشده میتوان به بررسی قوانینی که در این مورد وجود دارد، پرداخت. یکی از شرایط مهم برای ازدواج، سن متقاضی است که در کانادا باید حداقل ۱۸ سال باشد.