آنچه در این مقاله میخوانید
در سالهای اخیر به دلیل افزایش تنشهای بینالمللی و تحریم، وضعیت اقتصادی کشور ایران در شرایط بحرانی قرارگرفته است؛ بهنحویکه با افزایش فارغالتحصیلان دانشگاهی و کوچک شدن بازار کار کشور، نرخ بیکاری رو به افزایش است؛ لذا بسیاری از جوانان گزینه مهاجرت کاری را مدنظر قرار میدهند تا بتوانند آینده درخشانی را در کشور دیگر برای خود رقم بزنند.
با توجه به اینکه برای کار در تقریباً تمام کشورها نیاز به ویزا و مجوز کاری وجود دارد؛ شاید یکی از سؤالات مهم این افراد این است که ویزای کار را از کدام کشورها پیگیری کنیم؟ در ادامه به بررسی پاسخ به نحوه پیگیری ویزای کاری و شرایط لازم جهت اخذ ویزا خواهیم پرداخت.
پیگیری ویزای کاری
ویزای کاری مجوزی است که از سوی دولت کشور موردنظر برای کار در آن کشور صادر میگردد و پیگیری ویزای کاری نیز معمولاً از کشورهایی انجام میشود که شرایط بهتری برای مهاجرت کاری ارائه میدهند.
افراد با اخذ این نوع ویزا و کار این شانس را خواهند داشت که نهتنها برای خود بلکه برای همسر و فرزندان خود نیز اقامت دائم کشور مقصد را دریافت نمایند. ویزای کار در اصل نوعی ویزای اقامت موقت است که مدتزمان آن بستگی به قرارداد کاری افراد داشته و سالبهسال از سوی دولت قابل تمدید است.
شرایط دریافت ویزای کاری در کشورهای مختلف متفاوت است؛ اما آنچه برای بازار کار کشورهای خارجی اهمیت دارد و بر آن اساس اقدام به پذیرش نیروی کار خارجی میکنند، میزان تخصص و مهارت افراد در حرفه موردنظر است؛ بهطوریکه نمونه چنین فردی در میان شهروندان خود آن کشور یافت نشود. از سوی دیگر ورود به بازار کار هر کشوری نیازمند فهم و درک زبان مردمان آن کشور میباشد.
راههای دریافت ویزای کاری
قدم نخست برای انتخاب راههای اخذ ویزای کاری، بررسی قوانین پذیرش مهاجر کاری در کشور موردنظر و مهمتر از همه تقویت رزومه کاری میباشد؛ تا بهاینترتیب شانس پذیرش افراد بالا برود؛ علاوه بر اشتغال در شرکتها و به عبارتی برای کارفرما، افراد میتوانند با دارا بودن سرمایه کافی، کسبوکار شخصی خود را راه بیاندازند که دارای شرایط خاص میباشد. راههای دریافت ویزای کاری در کشورهای خارجی خصوصاً اروپا و کانادا شامل موارد زیر است.
جاب آفر
روش جاب آفر که به آن دریافت پیشنهاد شغلی از سوی کارفرمای خارجی نیز گفته میشود، مؤثرترین راه برای مهاجرت کاری به شمار میرود. در این روش کارفرمای خارجی باید در دو نوبت 3 ماهه آگهی استخدام در منابع رسمی منتشر نماید؛ درصورتیکه نیروی کار با قابلیت مدنظر را در میان شهروندان خود کشور نیافت میتواند به جذب مهاجران کاری از سایر کشورها اقدام نمایند.
جاب سیکر
در روش جاب سیکر، از سوی کشور موردنظر مجوز اقامت موقت 6 ماهه برای افراد صادر میشود. در این مدتزمان افراد این فرصت را خواهند داشت تا در کشور مقصد به دنبال کار بگردند. البته با توجه به سختگیری برخی دولتها و ریسک بالای نیافتن شغل در کشور مقصد، روش جاب سیکر ممکن است با موفقیت مواجه نشود؛ لذا بهترین راه اقدام از روش جاب آفر است.
ویزای کار را از کدام کشورها پیگیری کنیم؟
یکی از مهمترین شروط برای اخذ ویزای کاری علاوه بر رزومه قوی، مهارت زبان و به دنبال آن جذب نظر مثبت کارفرما در کشور مقصد، تمکن مالی است تا بتوانید در طول این مدت از پس هزینههای زندگی بربیایید.
البته روش جاب آفر به دلیل اینکه از ماه اول حقوق دریافت میکنید، نیازی به داشتن تمکن مالی ندارد و تنها داشتن هزینه اجاره مسکن و همچنین خوردوخوراک دو ماه اول ورود به کشور مقصد کافیست.
در ادامه به معرفی کشورهایی خواهیم پرداخت که میتوانیم به سهولت ویزای کار را در آن کشورهای پیگیری کنیم و با احتمال بالا موفق به مهاجرت شویم.
آلمان
آلمان بهعنوان یکی از صنعتیترین کشورهای جهان، همواره با کمبود نیروی متخصص بهویژه در زمینههای مهندسی و پزشکی مواجه بوده است؛ بنابراین این کشور دارای قوانین راحتتری برای صدور ویزای کاری به نسبت سایر کشورهای اروپایی است. آلمان را میتوان از صدر نشینان لیست کشورهای مناسب برای پیگیری ویزای کاری نامید.
ویزای کار این کشور 3 ساله بوده بهطوریکه هرسال تمدیدشده باشد و در ادامه منجر به اقامت دائم خواهد شد. در سالهای اخیر مهاجرت کاری به آلمان بدون دریافت پیشنهاد شغلی یا جاب آفر از کارفرما امکانپذیر نیست؛ البته دو فاکتور اساسی برای دریافت ویزای کاری آلمان وجود دارد که یکی تسلط بر زبان آلمانی و دیگری اخذ بلوکارت میباشد.
شرایط دریافت بلوکارت آلمان به شرح زیر میباشد.
- داشتن مدرک تحصیلی از دانشگاههای آلمان یا مورد تأیید این کشور
- قرارداد کاری با کارفرمای آلمانی (بهشرط اینکه شغل مرتبط با تحصیلات و سابقه افراد بوده و از راه جاب آفر کسبشده باشد)
- میزان حقوق افراد در سال دستکم 45000 یورو باشد تا فرد از پس هزینه زندگی در آلمان برآید.
استرالیا
استرالیا یکی از فعالترین کشورها در جذب نیروی کار خارجی بوده است؛ هرچند در سالهای اخیر قوانین آن در پذیرش مهاجران سختگیرانه شده است؛ اما با جرئت میتوان گفت که استرالیا دارای موقعیتهای شغلی فراوان بوده که نیازمند نیروی کار متخصص میباشد؛ بنابراین معمولاً افراد پیگیری ویزای کاریرا از این کشور انجام میدهند.
اخذ ویزای کاری استرالیا دارای شرایط خاصی میباشد که یکی از آنها سن متقاضی است که بایستی بین 18 تا45 سال باشد و دیگری مدرک زبان آیلتس در کنار رزومه کاری قوی و داشتن دستکم 1 سال سابقه کار مرتبط است. دولت استرالیا از 3 طریق برای صدور ویزای کار اقدام میکند.
- ویزای کاری برای افراد متخصص و مستقل
- ویزای کاری برای افراد منتخب متخصص
- ویزای کاری برای افراد موفق مانند هنرمندان و موسیقیدانان
مهاجرت کاری به کانادا
بیشک مهاجرت به کانادا با وجود موقعیتهای شغلی فراوان و نیاز بازار کار آن کشور به افراد متخصص با احتمال بالا با موفقیت مواجه خواهد شد. دولت کانادا قصد دارد تا سال 2021 حدود 1 میلیون شغل جدید ایجاد کند که با توجه به کمبود فارغالتحصیلان دانشگاهی و درآمد بالای آنها، فرصت بسیار ایده آلی به شمار میرود.
بنابراین در شرایط حال حاضر اگر بپرسند که یکی از بهترین کشورها برای پیگیری ویزای کاری کجاست، مطمئناً پاسخ کشور کانادا خواهد بود. دریافت ویزای کاری کانادا از راه جاب آفر امکانپذیر است که پس از موافقت طرفین و عقد قرارداد و دریافت LMIA، درنهایت پروسه دریافت ویزای کاری آغاز خواهد شد که بین 8 الی 12 ماه به طول میانجامد.
سؤالات متداول
در شرایط حال حاضر پیگیری ویزای کاری را از کدام کشورها انجام دهیم؟
با توجه به تغییرات قوانین مهاجرتی در بسیاری از کشورها و سختگیری دولت در پذیرش مهاجران خصوصاً ایرانیان، راحتترین کشورها برای پیگیری ویزای کاری میتواند کشورهای آلمان، استرالیا، ایرلند، هلند، نیوزلند و کانادا باشند؛ اما اگر بخواهیم بهترین کشور را برای مهاجرت کاری معرفی کنیم، آن کشور بیشک کانادا خواهد بود.
کدامیک از ایالتهای کانادا راحتتر ویزای کاری صادر میکند؟
اگرچه نیاز بازار کار کانادا به نیروی متخصص در همه مناطق آن احساس میشود اما در میان ایالتهای آن کبک و ساسکاچوان دارای موقعیتهای شغلی بیشتر بوده و درنتیجه راحتتر ویزای کاری صادر میکنند؛ افراد بهمنظور کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانند به وبسایت امور مهاجران کانادا مراجعه نمایند.
مهمترین مزایای اخذ اقامت کانادا از طریق مهاجرت کاری کدماند؟
اخذ اقامت کشور کانادا از طریق کسب موقعیت شغلی دارای مزایای بسیاری است که ازجمله آنهای میتوان به کاهش مدتزمان کسب اقامت دائم و امکان دریافت اقامت برای همسر و فرزندان میباشد.
آیا مدرک زبان آلمانی برای اخذ ویزای کار در این کشور الزامی است؟
بله، یکی از چالشهای مهم در روند اخذ ویزای کاری آلمانی دارا بودن مدرک زبان آلمانی سطح B2 میباشد که یک ضرورت در این خصوص به شمار میرود؛ بنابراین اگر آلمان را بهعنوان مقصد مهاجرت کاری انتخاب کردید باید زبان آلمانی بلد باشید. تالبته ممکن است بتوانیئ با زبان انگلیسی در این کشور کار پیدا کنید؛ ولی قطعاً مزایای مشاغل آلمانی زبان را نخواهید داشت.
تضمینشدهترین راه برای اخذ ویزای کاری کشورهای خارجی کدام است؟
همانطور که پیشتر اشاره شد، جاب آفر یا دریافت پیشنهاد شغلی از کارفرمای خارجی با توجه به نیاز بازار کار کشورهای خارجی به افراد متخصص میتواند به شکل مؤثری اقامت افراد را تضمین نماید؛ مهاجرت کاری به اروپا و کانادا از طریق جاب آفر در سالهای اخیر با توجه به هموار بودن مسیر آن، بسیار پرطرفدار شده است.