آنچه در این مقاله میخوانید
آیا قصد دارید ویزای شینگن بگیرید؟ اصلا میدونید چی هست؟ در این مقاله میخوام از ویزای شینگن بدونیم و اینکه تاریخچة سفرها به چه دردمون می خوره و آیا به کارمون میاد؟ اگر دنبال گرفتن این نوع ویزایید و میخواید اطلاعات مفیدی کسب کنید در این باره پس خوندن این مقاله رو از دست ندین راجع به ویزای شینگن و سابقهی سفر مفصل توضیح دادیم.
ویزای شینگن چیست؟
تا به حال به فکر گرفتن ویزای شینگن با سابقه سفر افتادهاید؟ بهتر است ابتدا بدانیم شینگن چیست و کجاست؟ منطقه شینگن یا منطقه کشورهای شینگن، گروهی از 26 کشور اروپایی است که کنترل مرزی بین یکدیگر را لغو کردهاند. یعنی برای سفر و رفتوآمد با یکدیگر مشکلی و یا مانعی ندارند و نیازی به گذرنامه نیست. این 26 کشور را، کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا، اسپانیا، هلند، لهستان، اتریش، دانمارک، جمهوری چک، فنلاند، یونان لتونی، لیختناشتاین، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، پرتغال، اسلواکی، اسلوونی، بلژیک و مجارستان تشکیل میدهند.
اکثر کشورهای اتحادیه اروپا (اتحادیه اروپا) امضاکننده توافقنامه شینگن هستند، اگرچه برخی از کشورهای غیر شینگن، مانند بلغارستان و رومانی، هم عضو شدهاند اما هنوز عضو فعال نیستند و فقط ملزم به پیوستن در آینده هستند. سوئیس، ایسلند و نروژ نیز در اتحادیه اروپا نیستند اما در منطقه شینگن هستند.
انواع ویزای شینگن
- ویزای شینگن نوع A :ویزای ترانزیت فرودگاهی: ویزای نوع A به شهروندان کشورهای غیر شینگنی اجازه میدهد از طریق گذرگاه، منتظر پرواز خود در منطقه بینالمللی فرودگاهی واقع در یک کشور شینگن باشند. یعنی با این ویزای فرودگاهی، میتوانی از یک کشور غیر شینگنی بیایی و در یک کشور شینگنی منتظر هواپیمایت بنشینی و به کشوری غیر شینگن پرواز کنی. برای اتصال پروازها در فرودگاه کشوری شینگنی، داشتن این نوع از ویزا اجباری است. دارنده ویزای نوع A اجازه ورود به کشور شینگن مذکور را ندارد. فقط همان در حد فرودگاه!
- ویزای شینگن نوع B: ویزای نوع B مربوط به سفرهایی است که کمتر از پنجروز طول میکشد و اگر سفری طولانیتر دارید نوع ویزایتان هم عوض میشود.
- ویزای شینگن نوع C: این نوع ویزا، ویزای کوتاهمدت شینگن و رایجترین ویزای شینگن است. این ویزا توسط خدمات ویزا (سفارتخانهها، کنسولگریها، ارائهدهندگان خارجی منصوب) یک کشور متعلق به منطقه شینگن صادر میشود و به دارنده اجازه میدهد تا کمتر از 90 روز در عرض 6 ماه در منطقه شینگن بماند یا سفر کند.
- حالا همین ویزای نوع C باتوجهبه هدف سفر شما، میتواند شامل موارد زیر باشد: یکبار ورود، دو بار یا چند بار ورود.
- ویزای شینگن نوع D: ویزای ملی یا ویزای شینگن نوع D طولانیمدت است. به درد چه کسانی میخورد؟ برای هر خارجی که مایل به تحصیل، کار یا زندگی در یک کشور شینگن برای بیش از 90 روز و البته حداکثر 1 سال را دارد.
در این کشورها به ویزای شینگن نیاز دارید
اگر بنا بر یکی از دلایل زیر قصد سفر به یک یا چند کشور اروپایی در منطقة شینگن را دارید به ویزای شینگن نیازمندید دلایلی مثل: گردشگری و تفریح، اهداف تجاری، دیدار دوستان یا خانواده، رویدادهای فرهنگی و ورزشی، بازدید از فرودگاه و ترانزیت دریایی، ویزیتهای رسمی، درمان دارویی، مطالعه کوتاهمدت و اهداف تحقیقاتی (میشه گفت به هر دلیلی اصلا)
تراول هیستوری Travel history چیست؟
تراول هیستوری یا تاریخچة سفر، همانطور که از اسمش پیداست خلاصه و گزارشی از تمامی سفرهای شماست. اینکه کجا رفتهاید و میروید و خواهید رفت و … همهوهمه تاریخچة سفر شما را تشکیل میدهد. تراول هیستوری جزئیاتی از سفرهایتان چه در خارج از کشور و چه در محل اقامتتان در ده سال گذشته است حالا هر سفری که میخواهد باشد، باشد. گردشگری، تجارت، آموزش و غیره.
آیا سابقه سفر در گذرنامه است؟
باید عرض کنم بله. تاریخ ورود و خروج هر شخصی با نام و شماره گذرنامة استفادهشدهاش دریافت میشود. وقتی پاسپورتها را تغییر میدهیم، در اکثر کشورها شماره جدیدی دریافت میکنیم، بنابراین باید به دادههای دیگر گذرنامهها نیز تکیه کنند تا بشود تاریخچة موثقی تنظیم کرد. بااینحال، بعید است که مسئولین مربوطه و ذیصلاح و کارمندان، سابقه سفر شما در خارج از کشور را ندانند و نتوانند دسترسی پیدا کنند.
گرفتن ویزای شینگن با سابقه سفر
اصلاً این تاریخچة سفر به چه دردی میخورد؟ خب سفرکرده دیگر. نوشجانش. اما باید بگویم از قدیم گفتند: بسیار سفر باید تا پخته شود ویزای شینگنی! یعنی چه؟ یعنی هرچه سفرهای بیشتری انجام داده باشید و هرچه مُهرهای درون گذرنامهتان بیشتر باشد و هرچه تاریخچه سفر پربارتری داشته باشید، راحتتر و بهتر میتوانید ویزای شینگن بگیرید. اصلاً شانستان برای دریافت این ویزا بالا رفته و احتمال رد شدن درخواستتان پایین میاید
چگونه تاریخچهٔ سفر درست کنیم؟
ویزای شینگن شروع یک زندگی پر هیجان و جذاب
جواب ساده است. خب باید سفر کنیم. باید بنشینیم فهرستی از کشورهایی که میتوانیم به آنها سفر کنیم و ویزای فرودگاهی دریافت میکند و دردسری هم ندارند را مقابلمان بگذاریم و یا علی گویان سفرهای خود را آغاز کنیم. اما یک نکته. سفر کردن به کشورهایی که بین کشورهای اروپایی درجه و اعتبار پایینی دارند زیاد هم تأثیری ندارد پس بهتر است از کشورهای معتبری مثل چین و روسیه غافل نشوید. یا سفر به آذربایجان و کنیا را نیز در کنار سفر به ترکیه تجربه کنید. (مخلص کلام، هم وطن بهجز تایلند 4 تا جای دیگه هم برو)
کشور مقصد مورد نظرتان را انتخاب کنید.
برای دریافت ویزای شینگن باید به کنسولگری کشور مورد نظری که قصد سفر به آن را دارید مراجعه کنید یا تماس بگیرید و اگر کشوری که قصد سفر به آن را دارید سفارت یا کنسولگری ندارد، باید پرونده درخواست خود را به نمایندگان محلی این کشور ارسال کنید.
برای گرفتن ویزای شینگن دست پر باشید.
برای قرارگرفتن در روند اخذ ویزا باید پروندهای تشکیل داده و با خود به کنسولگری کشور موردنظر ببرید تا نوبت رزرو کنید و مقامات ذیصلاح پرونده و اسناد شمارا بررسی کنند.
اسنادی مثل
- فرم درخواست ویزا که به طور کامل تکمیل و امضا شده است
- دو عکس شناسه یکسان از چهرة اخیرتان
- کپی گذرنامه و اصل گذرنامه (کمتر از 10 سال پیش صادر شده و حداقل 3 ماه از تاریخ انقضای ویزای درخواست شده معتبر است)
- نامهای که دلایل سفر شما را توضیح میدهد
- تأیید رزرو بلیط برگشت شما
- اثبات برنامههای اقامتی شما
- اثبات وسایل زندگی شما
- گواهی اجباری بیمه مسافرتی
اگر با یک پروندة کامل به کنسولگری بروید مطمئنم شرایط بهتری را برای گرفتن نوبت و همچنین دیدار با مقامات پیدا خواهید کرد.
با این دلایل ویزای شینگن شما رد میشود
12 دلیل وجود دارد که با آن دلایل میتوانند درخواست ویزای شمارا رد کنند.
- دلیل اول اقدامات جنایی گذشته یا الان شماست (اینه دیگه میگن حواست به کارات باشه)
- اسناد سفریتان غلط باشد. تاریخچة سفر غلط – اسناد هویتی جعلی و … (از این زرنگ بازیا در نیارید)
- توضیح ناکافی برای دلیل سفر و نداشتن برنامه برای اقامت (واسه چی می خوای بری؟ عمم اونجاست که کافی نیست. اصلاً یه روز میمونی دو روز؟ سه روز؟)
- گذرنامة آسیبدیده (وقتی غذا میخوری دست به پاسپورتت نزن، زیر بارونم نگیرش رو سرت، دم دست بچههای فامیلم نذار)
- گذرنامة نامعتبر (اینو که دیگه همه میدونن همه)
- عدم اثبات برنامة سفر (آقا بشین بگو می خوای بری اون کشور چیکار کنی؟ اصلا کودوم کشور می خوای بری؟ کارت چند روز طول می کشه؟ کی بر میگردی؟ شهر هرط و خونه ی خاله که نیست)
- مرجع نامه نامعتبر (وقتی به مرجعی رسمی نامه میدیم باید نویسنده تأیید بشه یا تأیید شده باشه)
- وسایل معیشتی ناکافی (پول مول تو جیبت هست حالا؟ جاداری بمونی؟ پا نشی بری خونه در و همسایه مزاحمت؟)
- گواهی تولد یا ازدواج غیرقابلقبول (سوری موریش نکنید می فهمن)
- بیمه مسافرتی نامعتبر (اینا بیمه ی دعای مادر و چای نبات دارم خودم خوب میشمو اینا حالیشون نیستا. یه جوری باید بری که مریض نشی رو دستشون بمونی)
- عدم ارائة مدرک اقامت (هتل رزرو نکرده باشی – تور گردشگری هم که هیچی! چادر نمی تونی بزنیا)
- وضعیت نامناسب ویزای شینگن (یه بار بهت این نوع ویزا رو دادن بچه بدی بود لغوش کردن دیگم نمیدن)
راستی از گزینة سفرهای گردشگری با تور غافل نشوید به شما در داشتن تاریخچة سفر کمک میکند و اگر حداقل به 5 یا 6 کشوری که از نظر اروپا معتبرند سفر کنید بیش از 50 درصد مراحل را رفتهاید.
سوالات متداول
در حال حاضر کدام کشور بهتر ویزای شنگن میدهد؟
در حال حاضر، با توجه به شرایط سیاسی و اقتصادی کشورمان، فقط دو کشور ایتالیا و یونان بهتر از دیگر کشورهای منطقه شینگن به متقاضیان ایرانی ویزای شینگن ارائه میکنند.
سن متقاضی ویزای شینگن، در اخذ ویزای شینگن تاثیر دارد؟
بله، مسلما افرادی که دارای سن کمتری هستند، شانس کمتری نسبت به افراد با سن و سال بالا دارند.
کدام کشورها شرایط بهتری برای شینگن دهی دارند؟
این کشورها شرایط بهتر و احتمال ریجکتی کمتری دارند لتونی/ایسلند/لیتوانی/استونی/فنلاند/اسلواکی/جمهوری چک/لوکزامبورگ/یونان/لهستان