schengen visa - ویزای شنگن

ویزای شنگن سندی است که توسط مقامات مسئول صادر می‌شود و به‌موجب آن به افراد اجازه داده می‌شود که برای بازدید و سفر مدتی را در کشورهای حوزه شنگن اقامت داشته باشند. حدود 26 کشور در حوزه شنگن قرار دارند و این کشورها با یکدیگر توافق کرده‌اند که شهروندانشان آزادانه بین این کشورهای جابجا شوند. از 26 کشور تحت توافق شنگن، 22 کشور جزو اتحادیه‌ی اروپا و 4 کشور عضو EFTA هستند.

کشورهای حوزه شنگن

شنگن یا شینگن پیمانی است که میان تعدادی از کشورهای اروپایی که از مرز واحدی برخوردار هستند، بسته‌شده و شهروندانی که خارج از این ناحیه سکونت دارند، برای سفر به این منطقه یا اقامت، موظف به اخذ ویزای شن گن می‌باشند. این پیمان است که بین 26 کشور اروپایی بسته شد تا رفت و آمد بین آنها برای شهروندانشان ساده‎تر گردد.

ویزای شنگن، اکثر کشورهای اروپایی به‌جز بریتانیا را پوشش می‌دهد و کشورهایی مانند رومانی، بلغارستان، کرواسی، قبرس و ایرلند به‌زودی بخشی از این توافقنامه می‌شوند. بااین‌حال، کشورهایی مانند نروژ، ایسلند، سوئیس و لیختن اشتاین که بخشی از اتحادیه‌ی اروپا نیستند در حال حاضر به منطقه‌ی شنگن تعلق دارند و از سیاست حرکت آزادانه بهره می‌برند.

افرادی که شهروند کشورهای شنگن نیستند برای ورود به این حوزه باید ویزای شنگن داشته باشند. ویزای شنگن توسط مقامات سفارت کشوری که از آن تقاضای ویزا شده است صادر می‌گردد. لیست کشورهای عضو پیمان شنگن به شرح زیر می‎باشد:

  • اتریش
  • بلژیک
  • جمهوری چک
  • دانمارک ( به جز گرینلند و جزایر فارو)
  • استونی
  • فنلاند
  • فرانسه (به جز سرزمین‎های تحت سلطه این کشور که خارج از خاک کشورش هستند)
  • آلمان
  • یونان
  • مجارستان
  • ایسلند
  • سوئیس
  • ایتالیا
  • لتونی
  • لیختن اشتاین
  • لوکزامبورک
  • مالت
  • نروژ (بجز سوالبارد)
  • هلند (به جز آروبا، کوراسائو، سینت مارتن، جزایر کارائیب هلند)
  • لهستان
  • پرتغال
  • اسلواکی
  • اسلوونی
  • اسپانیا (همراه بخش‌های سئوتا و ملیلیه)

احتمال پیوستن برخی کشورها به پیمان شنگن

از کشورهای اتحادیه اروپا هنوز 6 کشور و همچنین قلمروهای دولتی هنوز عضو پیمان شنگن نیستند، کشورهایی ازجمله رومانی، بلغارستان، کرواسی و قبرس کاندیداهای احتمالی پیوستن به این پیمان هستند.

انواع ویزای شنگن (USV)

انعقاد معاهده شنگن اگرچه رفت و آمد بین کشورهای عضو پیمان را برای ساکنین این کشورها ساده نمود اما ورود مسافرین از سایر کشورها به این حوزه را دشوارتر کرد. دریافت ویزای شینگن برای مردم سایر کشورها با پیچیدگی‎هایی همراه است اما اگر فرد یکبار موفق به دریافت آن شود کار برای دفعات بعدی ساده‎تر می‎گردد.

ویزای شن گن به فرد دارنده ویزا این امکان را می‌دهد تا برای مدت‌زمان معلوم و با شرایط مشخص با توجه به هدف سفر، در کشور موردنظر  اقامت گزیند. ویزای شن گن با توجه به اهدافی که برای سفر در نظر دارید، دارای چهار دسته‌بندی است:

ویزای شنگن گروه A یا ترانزیت

 ویزای شنگن گروه A ویزای شنگن ترانزیت هست؛ این نوع ویزا برای افرادی که قصد دارند در طول سفر از یکی از فرودگاه‌های واقع در حوزه شنگن پرواز خود را تغییر داده و به یکی از کشورهای غیر از حوزه شنگن سفر نمایند صادر می‌شود.

ویزای شنگن گروه B یا عبور

ویزای عبور از محدوده شینگن است، به‌عنوان‌مثال شما قصد دارید با ماشین از چند کشور عضو شینگن عبور کرده و به مقصدتان که کشوری غیر از کشورهای عضو شینگن است برسید، این نوع ویزا برای شما مناسب می‌باشد.

ویزای شنگن گروه C یا توریستی

اصلی‌ترین ویزای شینگن که اکثر هم‌وطنان ما با این ویزا به کشورهای عضو سفر می‌کنند ویزای موقت توریستی یا همان نوع سی می‌باشد.

ویزای شنگن گروه D یا تاجران و بازرگانان

 ویزای تجاری شینگن می‌باشد و برای دریافت این نوع ویزا باید دعوت‌نامه رسمی از شرکت یا سازمانی که قصد دارید با آن همکاری کرده یا در حال حاضر مشغول به همکاری هستید داشته باشید.

schengen visa 1 - ویزای شنگن

ویزای اعتبار منطقه محدوده (LTV)

به موجب این نوع ویزا به متقاضی اجازه داده می‌شود که در محدوده‌های مشخصی اقامت داشته باشد و اجازه سفر به سایر مناطق را ندارد، این ویزا در شرایط خاص مانند کیس های پناهندگی اعطا می‌گردد.

ویزای ملی (NV)

به این نوع ویزا، ویزای نوع D گفته می‌شود و برای افرادی که قصد اقامت طولانی‌مدت از طریق کار، تحصیل، ثبت شرکت و … دارند، صادر می‌گردد. این ویزا می‌تواند یک‌بار ورود و یا چند بار ورود باشد و امکان تمدید آن وجود دارد. با داشتن ویزای نوع D، فرد می‌تواند تا زمانی که ویزا اعتبار دارد به سایر کشورهای حوزه شنگن ورود و خروج داشته باشد.

مراحل دریافت ویزای شنگن

متقاضی دریافت ویزای شنگن باید به سفارت کشور موردنظر خود که در حوزه شنگن قرار دارد مراجعه کند و بعد از گذراندن مراحل قانونی و تحویل مدارک، ویزا را دریافت نماید. هر ویزای شنگن زمان مشخصی را برای ورود و خروج فرد تعیین می‌کند و در این مدت فرد می‌تواند به کشورهای حوزه شنگن سفر کند. در پایان مدت‌زمان اعتبار ویزا فرد باید حوزه را ترک کرده و بعد از تمدید ویزا مجدداً مراجعه نماید.

متقاضی دریافت ویزای شنگن در مرحله اول باید از سفارت وقت بگیرد و بعد از آن مدارک موردنیاز برای دریافت ویزا را به سفارت‌های حوزه شنگن ارائه دهد. مدارک باید کامل باشند و در غیر اینصورت درخواست صدور ویزا با ریجکتی مواجه می‌گردد و یا شامل نقض مدرک خواهد بود که در هر دو صورت در برنامه سفر اختلال به وجود می‌آید.

تأیید ویزای شنگن چقدر طول می‌کشد؟

مدت‌زمان بررسی و تأیید ویزای شنگن بسته به مدت‌زمان جمع‌آوری مدارک توسط متقاضی و همچنین مدت‌زمان بررسی مدارک توسط سفارت بعد از ارسال ممکن است 3 تا 5 هفته به طول انجامد.

اعتبار ویزای شنگن

تاریخ اعتبار ویزای شنگن در شرایط عادی 6 ماه است و در طول این 6 ماه فرد اجازه دارد 90 روز در کشور موردنظر اقامت داشته باشد. یعنی مدت‌زمان اعتبار ویزا به مدت‌زمانی که فرد اجازه اقامت دارد متفاوت است، تعداد دفعات رفت و بازگشت به کشور مقصد در طول دوره نیز به نوع ویزا بستگی دارد.

اعتبار برای افرادی که سابقه اقامت در کشورهای عضو شنگن را نداشته‌اند ممکن است تا یک ماه نیز تقلیل یابد، این افراد در طول یک ماه تنها مجاز به‌یکبار ورود به منطقه هستند و به مدت 15 روز می‌توانند در آن اقامت داشته باشند.

مدارک موردنیاز برای دریافت ویزای شنگن

برای دریافت این نوع ویزا که بین 10 الی 14 روز کاری طول خواهد کشید، چه به صورت اینترنتی و چه از طریق مراجعه به وزارتخانه اقدام کرده و فرم مورد نیاز را پر کرده باشید باید آن را به صورت پرینت شده و دستی به سفارتخانه تحویل نمایید. به طور کلی تمامی مدارک باید با مراجعه حضوری به مراکز مربوطه تحویل داده شود. این مدارک عبارتند از:

  • اصل پاسپورت با امضا به همراه تمامی پاسپورت های قبلی (حداقل مدت اعتبار پاسپورت می بایست 6 ماه از تاریخ ورود باشد. همچنین داشتن دو صفحه سفید رو به هم در پاسپورت الزامی است. هر فرد ملزم به ارائه یک گذرنامه جداگانه است.)
  • دو قطعه عکس 4.5*3.5 رنگی تمام رخ با زمینه روشن؛ که کاملاً از روبه‌رو، بدون لبخند، بدون عینک، گردی صورت کاملاً مشخص باشد و 70 تا 80 درصد عکس، چهره فرد باشد، در شش ماه گذشته گرفته شده باشد و با عکس پاسپورت های قبل یکی نباشد.
  • اصل شناسنامه به همراه ترجمه
  • اصل گواهی حساب بانکی ترجمه شده به انگلیسی به همراه مهر و امضاء بانک در سایز A4 زمان تهیه گواهی حساب بانکی حداکثر 7 روز قبل از تاریخ تحویل مدارک به سفارت باشد.
  • حساب‌های جاری به همراه کارکرد سه ماه اخیر به صورت ترجمه شده به انگلیسی (حداقل موجودی حساب یا سپرده برای هر نفر 500.000.000 ریال می باشد.)
  • گواهی تمکن برای سپرده‌­های بانکی، گردش سه ماهه سود همراه با مهر شعبه و امضاء بانک (ارائه گواهی تمکن به تنهایی مورد قبول نمی باشد.)
  • تکمیل فرم مشخصات فردی و هویتی به صورت کامل و دقیق
  • اصل و ترجمه مدارک شغلی و مالی همسر برای خانم‌­های خانه‌­دار
  • اصل و ترجمه سند مالکیت
  • اصل و ترجمه مدارک شغلی
  • فرم درخواست ویزا
  • پرینت رزرو بلیط برگشت
  • رزرو هتل و پروازهای رفت و برگشت
  • برگه تأییدیه وقت سفارت
  • بیمه‌ی درمانی مسافرتی با پوشش کامل خدمات درمانی تا سقف 50 هزار یورو
  • تکمیل فرم اپلیکیشن
  • رضایت‌نامه محضری ترجمه شده و ارائه مدارک هویتی والدین به همراه تاییدیه امضا آنها برای فرزندان زیر 18 سال که بدون همراهی والدین یا با یکی از آن‌ها سفر می کنند الزامی است.
  • حضور کلیه مسافرین جهت انگشت نگاری در مرکز انگشت نگاری VFS و یا سفارت الزامی بوده و عکسی که برای هر ویزای شنگن گرفته می‌شود باید جدید باشد.

شرایط لازم برای ارائه مدارک شغلی

برای ارائه اصل و ترجمه مدارک شغلی، بسته به حیطه کاری نیاز به مدارک و اسنادی داریم که به شرح زیر هستند.

  • پزشکان: پروانه مطب یا حکم کارگزینی از بیمارستان، پروانه دائم پزشکی، کارت نظام پزشکی
  • وکلا: پروانه وکالت
  • مشاغل دولتی: حکم کارگزینی، گواهی اشتغال به کار (با تاریخ صدور کمتر از یک ماه و خطاب به سفارت در تهران)، روی سربرگ رسمی سازمان دارای مهر و امضا، با ذکر نام متقاضی، اطلاعات تماس با کارفرما، مدت اشتغال، سمت و میزان حقوق دریافتی و ذکر مرخصی بنا به تاریخ سفر و هدف از سفر، از سازمان مربوطه به همراه سه فیش آخر حقوق، سابقه بیمه تامین اجتماعی یا خدمات درمانی
  • بازنشسته­‌ها: حکم بازنشستگی، سه فیش آخر حقوق
  • مشاغل غیردولتی: گواهی اشتغال به کار (با تاریخ صدور کمتر از یک ماه و خطاب به سفارت در تهران)، روی سربرگ رسمی شرکت دارای مهر و امضا، با ذکر نام متقاضی، اطلاعات تماس با کارفرما، مدت اشتغال، سمت و میزان حقوق دریافتی و ذکر مرخصی بنا به تاریخ سفر و هدف از سفر از شرکت مربوطه به همراه سه فیش آخر حقوق، سابقه بیمه تامین اجتماعی
  • خویش فرما: جواز کسب /آخرین آگهی تغییرات / آگهی تاسیس و سابقه بیمه تامین اجتماعی
  • معلمان، اساتید و اعضاء هیئت علمی دانشگاه: اصل حکم کارگزینی یا گواهی اشتغال به کار با مشخصات فوق به همراه سه فیش آخر حقوق و سابقه بیمه تامین اجتماعی
  • دانش آموزان، دانشجویان: اصل و ترجمه نامه اشتغال به تحصیل تایید ثبت نام در ترم و یا سال تحصیلی بعد

شرایط دریافت ویزای شنگن

شرایط دریافت ویزای شنگن متفاوت از دریافت سایر ویزاها می‌باشد، متقاضی دریافت ویزای شنگن باید تمامی مراحل را به‌درستی طی کند و مدارک موردنیاز را به‌طور کامل به سفارت تحویل دهد تا دچار ریجکتی یا رد تقاضا نگردد.

در حال حاضر سفارت‌ها به پرینت حساب بانکی اهمیت بسیار زیادی می‌دهند، مانده‌حساب و گردش مالی حساب بانکی متقاضی برای سفارت مهم است. پرینت حساب باید با گردش معقول و مانده‌حساب بالا می‎باشد.

در مورد مدارک شغلی نیز باید لیست بیمه را با مراجعه به شعبه بیمه دریافت نموده و ضمیمه پرونده نمایید. گواهی اشتغال نیز فقط در صورتی که فرد در شرکت‌های بزرگ و معتبر مشغول به کار باشد معتبر است و مورد تائید سفارت می‌باشد.

یکی دیگر از مدارک موردقبول سفارت برای دریافت ویزای شنگن، مدارک و اسناد املاک تجاری و مسکونی است؛ بهتر است متقاضی هر تعداد سند ملک دارد ترجمه کرده و در پرونده قرار دهد.

نکات مهم در زمینه شرایط اخذ این ویزا

– برای تعیین وقت سفارت هزینه ای نباید پرداخت نمود

– حضور والدین برای کودکان زیر 12 سال و ارائه مدارک توسط آنها الزامی است

– بردن لوازم الکترونیکی به کنسولگری ممنوع است

– کشورهای حوزه شنگن این اختیار را دارند تا از ورود مسافرینی که در دریافت ویزا تخلفاتی داشته اند جلوگیری نمایند

– گرفتن اثر انگشت از تمامی افراد بالای 12 سال الزامی است

– درخواست ویزا در موارد کمبود مدارک کافی ریجکت خواهد شد

– متقاضی حق دارد نسبت به ریجکت شدن درخواست ویزا اعتراض نماید

– توجه داشته باشید جهت مراجعه به سفارت یونان کلیه مدارک ترجمه شده باید با تائیدیه دادگستری و امور خارجه باشند

– برای افرادی که مقصد اصلی و یا تنها مقصدشان سوئد است سفارت این کشور می تواند ویزای 90 تا 180 روزه صادر نماید

هزینه دریافت ویزای شینگن

به هنگام دریافت ویزا فرد باید هزینه‎های مربوطه را به صندوق داخل سفارت واریز نماید که شامل هزینه تایین وقت سفارت، پر کردن فرم شینگن، بیمه مسافرتی، رزرو بلیط رفت و برگشت می‎باشد که قیمت‎های اعلام شده می‎تواند با توجه به شرایط متقاضی ویزا تغییر کند.

با ویزای شنگن چند دفعه می‌توان به کشورهای این حوزه سفر کرد؟

همان‌طور که پیش‌تر گفتیم ویزای شنگن انواع متفاوتی دارد. مدت‌زمان اعتبار و نحوه ورود و خروج فرد برای ویزاهای مختلف یکسان نیست. متقاضیان ویزای شینگن تنها به سه صورت زیر می‌توانند وارد حوزه‌ی شینگن شوند؛ که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

تعداد ورود مشخص

این ویزا با رقم ۲ به بالا در ویزا مشخص می‌شود و به این معنی است که در مدت اعتبار ویزای خود می‌توان به دفعاتی که در ویزا مشخص‌شده به محدوده شینگن وارد شد و پس از استفاده از تعداد دفعات مجاز ورود، ویزا بدون توجه به تاریخ اعتبار و روزهای مجاز آن باطل خواهد شد.

ویزای مولتی

در قسمت دفعات این نوع ویزا کلمه مولتی درج می‌گردد که به‌موجب آن فرد اجازه خواهد داشت به‌صورت نامحدود با کشورهای حوزه شنگن ورود و خروج داشته باشد.

ویزای یک‌بار ورود

این ویزا بعد از یک‌بار ورود و خروج از حوزه شن گن، بدون توجه به تاریخ آن و روزهای مجاز باطل خواهد شد.

سوالات متداول در مصاحبه صدور ویزا

  • قصد سفر به کدام کشورهای اتحادیه‌ی شینگن را دارید؟
  • آیا از اعضای خانواده، آشنایان، دوستان یا فامیل‌های خود کسی را در کشورهای عضو شینگن دارید؟
  • هدف از سفرتان چیست؟
  • هزینه سفر شما بر عهده‌ی کیست؟
  • آیا ازدواج کرده‌اید؟ اگر بله، چه مدت است که ازدواج کرده‌اید؟ شغل همسرتان چیست؟
  • آیا فرزند دارید؟ اگر بله، چند سالشان است و چه می‌کنند؟
  • اقامتتان برای چه مدت به طول خواهد انجامید؟
  • محل اقامتتان کجا خواهد بود؟
  • وضعیت سواد و تحصیلی‌تان چگونه است؟
  • در چه شرکتی مشغول به کار هستید؟
  • کار شرکت و خودتان چیست؟
  • درآمد و حقوقتان چقدر است؟
  • آیا در طول سفرتان، کسی در محل کارتان جایگزین شما خواهد شد؟
  • آیا تاکنون به کشورهای دیگر سفر کرده‌اید؟
  • از کجا مطمئن باشیم که به وطن خود باز خواهید گشت؟

با انواع دیگر ویزا آشنا شوید:

ویزای تحصیلی

ویزای کاری

ویزای توریستی

ویزای دانشجویی

ویزای پزشکی یا درمانی

ویزای دیدار از خانواده و بستگان

ویزای ورزشی

ویزای ترانزیت

ویزای تجاری

ویزای سیاسی

ویزای مطبوعاتی

ویزای خانوادگی

[تعداد: 4    میانگین: 5/5]

2 دیدگاه برای “ویزای شنگن”

  1. آیا می‌توآن‌همزمان‌برای ویزای مهاجرت و ویزاهای موقت کانادا اقدام نمود؟

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *