Schengen visa - ویزای شنگن

ویزای شنگن سندی است که توسط مقامات مسئول صادر می‌شود و به‌موجب آن به افراد اجازه داده می‌شود که برای بازدید و سفر مدتی را در کشورهای حوزه شنگن اقامت داشته باشند. حدود 26 کشور در حوزه شنگن قرار دارند و این کشورها با یکدیگر توافق کرده‌اند که شهروندانشان آزادانه بین این کشورهای جابجا شوند. از 26 کشور تحت توافق شنگن، 22 کشور جزو اتحادیه‌ی اروپا و 4 کشور عضو EFTA هستند.

کشورهای حوزه شنگن

شنگن یا شینگن نام پیمانی است که بین 26 کشور اروپایی بسته شد تا رفت و آمد بین آنها برای شهروندانشان ساده‎تر گردد. ویزای شنگن، اکثر کشورهای اروپایی به‌جز بریتانیا را پوشش می‌دهد و کشورهایی مانند رومانی، بلغارستان، کرواسی، قبرس و ایرلند به‌زودی بخشی از این توافقنامه می‌شوند. بااین‌حال، کشورهایی مانند نروژ، ایسلند، سوئیس و لیختن اشتاین که بخشی از اتحادیه‌ی اروپا نیستند در حال حاضر به منطقه‌ی شنگن تعلق دارند و از سیاست حرکت آزادانه بهره می‌برند.

افرادی که شهروند کشورهای شنگن نیستند برای ورود به این حوزه باید ویزای شنگن داشته باشند. ویزای شنگن توسط مقامات سفارت کشوری که از آن تقاضای ویزا شده است صادر می‌گردد. لیست کشورهای عضو پیمان شنگن به شرح زیر می‎باشد:

  • اتریش
  • بلژیک
  • جمهوری چک
  • دانمارک ( به جز گرینلند و جزایر فارو)
  • استونی
  • فنلاند
  • فرانسه (به جز سرزمین‎های تحت سلطه این کشور که خارج از خاک کشورش هستند)
  • آلمان
  • یونان
  • مجارستان
  • ایسلند
  • سوئیس
  • ایتالیا
  • لتونی
  • لیختن اشتاین
  • لوکزامبورک
  • مالت
  • نروژ (بجز سوالبارد)
  • هلند (به جز آروبا، کوراسائو، سینت مارتن، جزایر کارائیب هلند)
  • لهستان
  • پرتغال
  • اسلواکی
  • اسلوونی
  • اسپانیا (همراه بخش‌های سئوتا و ملیلیه)

انواع ویزای شنگن

انعقاد معاهده شنگن اگرچه رفت و آمد بین کشورهای عضو پیمان را برای ساکنین این کشورها ساده نمود اما ورود مسافرین از سایر کشورها به این حوزه را دشوارتر کرد. دریافت ویزای شینگن برای مردم سایر کشورها با پیچیدگی‎هایی همراه است اما اگر فرد یکبار موفق به دریافت آن شود کار برای دفعات بعدی ساده‎تر می‎گردد. ویزای شنگن توسط کشورهای این حوزه به 4 دسته تقسیم می‌گردند:

ویزای شنگن گروه A یا ترانزیت

 ویزای شنگن گروه A ویزای شنگن ترانزیت هست؛ این نوع ویزا برای افرادی که قصد دارند در طول سفر از یکی از فرودگاه‌های واقع در حوزه شنگن پرواز خود را تغییر داده و به یکی از کشورهای غیر از حوزه شنگن سفر نمایند صادر می‌شود.

ویزای شنگن گروه B یا عبور

ویزای عبور از محدوده شینگن است، به‌عنوان‌مثال شما قصد دارید با ماشین از چند کشور عضو شینگن عبور کرده و به مقصدتان که کشوری غیر از کشورهای عضو شینگن است برسید، این نوع ویزا برای شما مناسب می‌باشد.

ویزای شنگن گروه C یا توریستی

اصلی‌ترین ویزای شینگن که اکثر هم‌وطنان ما با این ویزا به کشورهای عضو سفر می‌کنند ویزای موقت توریستی یا همان نوع سی می‌باشد.

ویزای شنگن گروه D یا تاجران و بازرگانان

 ویزای تجاری شینگن می‌باشد و برای دریافت این نوع ویزا باید دعوت‌نامه رسمی از شرکت یا سازمانی که قصد دارید با آن همکاری کرده یا در حال حاضر مشغول به همکاری هستید داشته باشید.

Schengen visa 1 - ویزای شنگن

مراحل دریافت ویزای شنگن

متقاضی دریافت ویزای شنگن باید به سفارت کشور موردنظر خود که در حوزه شنگن قرار دارد مراجعه کند و بعد از گذراندن مراحل قانونی و تحویل مدارک، ویزا را دریافت نماید. هر ویزای شنگن زمان مشخصی را برای ورود و خروج فرد تعیین می‌کند و در این مدت فرد می‌تواند به کشورهای حوزه شنگن سفر کند. در پایان مدت‌زمان اعتبار ویزا فرد باید حوزه را ترک کرده و بعد از تمدید ویزا مجدداً مراجعه نماید.

متقاضی دریافت ویزای شنگن در مرحله اول باید از سفارت وقت بگیرد و بعد از آن مدارک موردنیاز برای دریافت ویزا را به سفارت‌های حوزه شنگن ارائه دهد. مدارک باید کامل باشند و در غیر اینصورت درخواست صدور ویزا با ریجکتی مواجه می‌گردد و یا شامل نقض مدرک خواهد بود که در هر دو صورت در برنامه سفر اختلال به وجود می‌آید.

مدارک موردنیاز برای دریافت ویزای شنگن

برای دریافت این ویزا چه به صورت اینترنتی و چه از طریق مراجعه به وزارتخانه فرم مورد نیاز را پر کرده باشید باید آن را به صورت پرینت شده و دستی به سفارتخانه تحویل نمایید، به طور کلی تمامی مدارک باید با مراجعه حضوری به مراکز مربوطه تحویل داده شود. این مدارک عبارتند از:

  • مدارک هویتی، تحصیلی، کاری، مالی
  • پاسپورت با ۳ ماه اعتبار 
  • فرم درخواست ویزا
  • پرینت رزرو بلیط برگشت
  • رزرو هتل و پروازهای رفت و برگشت
  • برگه تأییدیه وقت سفارت
  • بیمه‌ی درمانی مسافرتی با پوشش کامل خدمات درمانی
  • تکمیل فرم اپلیکیشن

شرایط دریافت ویزای شنگن

شرایط دریافت ویزای شنگن متفاوت از دریافت سایر ویزاها می‌باشد، متقاضی دریافت ویزای شنگن باید تمامی مراحل را به‌درستی طی کند و مدارک موردنیاز را به‌طور کامل به سفارت تحویل دهد تا دچار ریجکتی یا رد تقاضا نگردد.

در حال حاضر سفارت‌ها به پرینت حساب بانکی اهمیت بسیار زیادی می‌دهند، مانده‌حساب و گردش مالی حساب بانکی متقاضی برای سفارت مهم است. پرینت حساب باید با گردش معقول و مانده‌حساب بالا می‎باشد.

در مورد مدارک شغلی نیز باید لیست بیمه را با مراجعه به شعبه بیمه دریافت نموده و ضمیمه پرونده نمایید. گواهی اشتغال نیز فقط در صورتی که فرد در شرکت‌های بزرگ و معتبر مشغول به کار باشد معتبر است و مورد تائید سفارت می‌باشد.

یکی دیگر از مدارک موردقبول سفارت برای دریافت ویزای شنگن، مدارک و اسناد املاک تجاری و مسکونی است؛ بهتر است متقاضی هر تعداد سند ملک دارد ترجمه کرده و در پرونده قرار دهد.

نکات مهم در زمینه شرایط اخذ این ویزا

– برای تعیین وقت سفارت هزینه ای نباید پرداخت نمود

– حضور والدین برای کودکان زیر 12 سال و ارائه مدارک توسط آنها الزامی است

– بردن لوازم الکترونیکی به کنسولگری ممنوع است

– کشورهای حوزه شنگن این اختیار را دارند تا از ورود مسافرینی که در دریافت ویزا تخلفاتی داشته اند جلوگیری نمایند

– گرفتن اثر انگشت از تمامی افراد بالای 12 سال الزامی است

– درخواست ویزا در موارد کمبود مدارک کافی ریجکت خواهد شد

– متقاضی حق دارد نسبت به ریجکت شدن درخواست ویزا اعتراض نماید

– برای افرادی که مقصد اصلی و یا تنها مقصدشان سوئد است سفارت این کشور می تواند ویزای 90 تا 180 روزه صادر نماید

هزینه دریافت ویزای شینگن

به هنگام دریافت ویزا فرد باید هزینه‎های مربوطه را به صندوق داخل سفارت واریز نماید که شامل هزینه تایین وقت سفارت، پر کردن فرم شینگن، بیمه مسافرتی، رزرو بلیط رفت و برگشت می‎باشد که قیمت‎های اعلام شده می‎تواند با توجه به شرایط متقاضی ویزا تغییر کند.

با ویزای شنگن چند دفعه می‌توان به کشورهای این حوزه سفر کرد؟

همان‌طور که پیش‌تر گفتیم ویزای شنگن انواع متفاوتی دارد. مدت‌زمان اعتبار و نحوه ورود و خروج فرد برای ویزاهای مختلف یکسان نیست. متقاضیان ویزای شینگن تنها به سه صورت زیر می‌توانند وارد حوزه‌ی شینگن شوند؛ که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

تعداد ورود مشخص

این ویزا با رقم ۲ به بالا در ویزا مشخص می‌شود و به این معنی است که در مدت اعتبار ویزای خود می‌توان به دفعاتی که در ویزا مشخص‌شده به محدوده شینگن وارد شد و پس از استفاده از تعداد دفعات مجاز ورود، ویزا بدون توجه به تاریخ اعتبار و روزهای مجاز آن باطل خواهد شد.

ویزای مولتی

در قسمت دفعات این نوع ویزا کلمه مولتی درج می‌گردد که به‌موجب آن فرد اجازه خواهد داشت به‌صورت نامحدود با کشورهای حوزه شنگن ورود و خروج داشته باشد.

ویزای یک‌بار ورود

این ویزا بعد از یک‌بار ورود و خروج از حوزه شن گن، بدون توجه به تاریخ آن و روزهای مجاز باطل خواهد شد.

با انواع دیگر ویزا آشنا شوید:

ویزای تحصیلی

ویزای کاری

ویزای توریستی

ویزای دانشجویی

ویزای پزشکی یا درمانی

ویزای دیدار از خانواده و بستگان

ویزای ورزشی

ویزای ترانزیت

[تعداد: 2    میانگین: 5/5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *