آنچه در این مقاله میخوانید
اگر از آن دسته افراد هستید که قصد اخذ اقامت ترکیه با تحصیل را دارید و یا به تحصیل در ترکیه فکر می کنید، لازم است با آزمون یوس، شرایط برگزاری آزمون yos و منایع و نحوه ثبت نام آن آشنا شوید. تا انتهای این مطلب با ویزا نیو همراه باشید تا آنچه درباره آزمون یوس لازم است بدانید را در اختیارتان قرار دهیم.
آزمون یوس چیست؟
آزمون یوس (Yabancı uyruklu öğrenci sınavı) که بهطور مخفف یوس (YöS) نامیده میشود، در حقیقت معیاری برای سنجش دانشجویان خارجی برای پذیرش دانشجو در دانشگاه جهت تحصیل میباشد. سازمان برگزاری این آزمون ÖSYM نام دارد و از سال ۱۹۸۱ اقدام به برگزاری این آزمون کرده است. این آزمون ویژه داوطلبان متقاضی مقطع کارشناسی است. دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری نیازی به شرکت در آزمون یوس ندارند.
برای شرکت در این آزمون داشتن مدرک دیپلم یا ارائه گواهی اشتغال به تحصیل در مقطع سوم دبیرستان الزامی است. سؤالات آزمون دارای دو قسمت اصلی است و تعداد سؤالات آن 80 عدد میباشد. در 45 سؤال اول، 30 تست مربوط به هوش، 10 تست مربوط به ریاضیات و 5 سؤال هم مربوط به هندسه است. بخش دوم سؤالات که شامل 35 عدد است، مربوط به سؤالات ترکی استانبولی میباشد.
آزمون یوس فقط برای اتباع خارجی در نظر گرفتهشده است و مردم ترکیه مجاز به شرکت در آن نیستند؛ زیرا این آزمون معیاری برای سنجش افرادی است که قصد مهاجرت به ترکیه و تحصیل در دانشگاههای معتبر آن را دارند. شرکت در این آزمون از داخل ایران و در شهرهای تهران، تبریز و ارومیه امکانپذیر است.
درگذشته و تا سال 2010 آزمون یوس از طرف سازمان سنجش ترکیه و بهصورت سراسری برگزار میشد ولی در حال حاضر این آزمون در هر دانشگاه بهصورت جداگانه برگزار خواهد شد؛ بهنحویکه با قبولی در آزمون یک دانشگاه فقط میتوانید در همان دانشگاه تحصیل کنید. نتیجه آزمون حدود 15 روز پس از برگزاری آزمون در سایت دانشگاه مربوطه اعلام میگردد.
سؤالات بخش دوم آزمون معمولاً به دو زبان انگلیسی و ترکی مطرح میشوند. درصورتیکه یکی از مدارک TOFEL, IELTS, GRE, GMAT را دارید نگران نباشید. برخی از دانشگاههای خصوصی معدلهای بالا در اولویت پذیرش قرار دارند. برخی دیگر از این دانشگاهها و دانشگاههایی که دروس در آنها به زبان انگلیسی تدریس میشوند، ارائه مدرک زبان انگلیسی کفایت کرده و نیازی به شرکت در آزمون یوس و تومر نیست.
آزمون یوس و تحصیل در ترکیه
کشور ترکیه به چند دلیل، به مقصدی مطلوب برای تحصیل ایرانیان تبدیلشده است. بهعنوان یکی از دلایل اصلی انتخاب این کشور میتوان به عدم احتیاج به ویزا برای سفر اشاره کرد؛ بنابراین متقاضی میتواند از طریق اخذ پذیرش یکی از دانشگاههای این کشور، ویزای تحصیلی ترکیه را دریافت نماید.
اگر به تحصیل در این کشور فکر کرده باشید، قطعاً میدانید که یکی از پیششرطهای اصلی ورود به دانشگاههای ترکیه برای تحصیل، قبولی در آزمون تومر و آزمون یوس (YöS) است. هزینههای زندگی و تحصیل در ترکیه تقریباً مانند هزینهها در ایران و حتی شاید کمی کمتر است.
از طرفی دیگر دانشگاههای با سطح علمی بالایی در این کشور وجود دارند که به دانشجویان خود امکانات متعددی را ارائه خواهند داد. پس با فارغالتحصیلی از یکی از این دانشگاهها امکان جستن شغلی مطلوب بسیار آسانتر خواهد شد. برخی از دانشگاههای معتبر و مشهور ترکیه برای تحصیل عبارتاند از:
- دانشگاه بوغازایچیBoğaziçi üniversitesi
- دانشگاه استانبول İstanbul üniversitesi
- دانشگاه حاجت تپه Hacettepe üniversitesi
- دانشگاه کوچ ترکیه Koç üniversites
- دانشگاه تکنیک استانبولİstanbul Teknik üniversitesi (İTÜ)
[aparat id=’kAPyY’]
شرایط شرکت در آزمون یوس
این آزمون که سالانه از سمت دانشگاههای دولتی و خصوصی ترکیه برای متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی در رشتههای پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، مهندسی مکانیک، معماری، حقوق و… به زبان ترکی در این کشور را دارند، برگزار میشود.
آزمون یوس آزمون بسیار دشواری نیست و قبولی در بخش اول آن مهمتر از قسمت دوم است؛ بهنحویکه در صورت قبولی در بخش هوش و ریاضیات، میتوانید با گذراندن دوره ششماهه زبان ترکی، بخش دوم سؤالات را پوشش دهید.
پیشنهاد میشود قبل از اقدام به پذیرش دانشگاه و ثبتنام در آزمون یوس زبان ترکی را یاد بگیرید. زیرا دانشگاههای انگلیسیزبان خصوصی هستند و شهریههای زیادی دارند. از طرفی دیگر مردم این کشور معمولاً با زبان انگلیسی آشنایی ندارند. برای شرکت در آزمون، ازآنجاییکه در هر دانشگاه بهصورت مجزا برگزار میشود، ابتدا میبایست دانشگاه موردنظر را انتخاب کرده، در آزمون ثبتنام کنید و سپس در تاریخ اعلامشده از در وبسایت دانشگاه، در آزمون شرکت کنید.
ادامه تحصیل در دانشگاههای معتبر ترکیه با هدف ساخت آیندهای بهتر، بهرهمندی از امکانات شهروندی مطلوب، هزینههای پایینتر زندگی و… این کشور را تبدیل به گزینهی اول برای مهاجرت بسیاری از ایرانیان شده است.
شرایط شرکت در آزمون یوس بسته به دانشگاهی که انتخاب میکنید ممکن است متفاوت باشد ولی شرایط عمومی برای تمامی دانشگاهها یکسان است. از شرایط عمومی شرکت در آزمون یوس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- فرد متقاضی باید دانشآموز سال آخر دبیرستان و یا فارغالتحصیل باشد.
- متقاضی باید جزء اتباع خارجی باشد.
- درصورتیکه متقاضی تحصیل در زمان تولد، تبعه ترکیه بوده باشد و با گواهی وزارت کشور ترکیه از تابعیت این کشور خارجشده باشد، میبایست برگههای موردنظر را از وزارت کشور تهیه و به دانشگاه موردنظر ارائه نماید.
- اتباع کشورهای قبرس شمالی و ترکیه که دوره دبیرستان را در خارج از کشور خود گذرانده باشند، حق شرکت در این آزمون را دارند.
تعداد دفعات شرکت در آزمون و همچنین سن افراد متقاضی محدودیتی ندارد.
با منابع ازمون یوس آشنا شوید
برای شرکت در آزمون بهتر است علاوه بر داشتن آمادگی ذهنی مطلوب درزمینهٔ های مختلف، برخی از کتابهایی که توسط مؤلفین مختلف از مراجع متعدد گردآوریشدهاند را مطالعه نمایید. برخی از این کتابها عبارتاند از:
-
کتاب آزمون هوش یوس 2016
ازآنجاییکه مهمترین قسمت آزمون بخش هوش است، این کتاب با داشتن 290 موضوع و 2610 سؤال درزمینهٔ هوش را میتوانید از سایت انتشارات metropol yayinlari تهیه نموده و بهعنوان منبع خوبی برای قبولی در آزمون مطالعه نمایید.
- کتاب ریاضی ازمون یوس ۲۰۱۸
این کتاب هم از سایت انتشارات metropol yayinlari قابل تهیه است. محتوای کتاب شامل مباحث متعددی در مورد مثلثات، اعداد، توان، انتگرال و… است که حدود 98% از مطالب کتاب را در دوره دبیرستان آموختهاید. در این کتاب میتوانید با مرور نمونه مثالهای حلشده، تمرینها و تستهای بسیاری که قرار دارند را به همراه مجموعه سؤالات پرتکرار آزمونهای قبلی یوس به همراه حل آنها آمادگی لازم برای شرکت در آزمون را کسب نمایید.
- کتاب هندسه آزمون یوس ۲۰۱۸
قسمت عمدهای از سؤالات ریاضی را هندسه پوشش میدهد. این کتاب با ارائه مثال، تمرین، تستهای متعدد و نمونه سؤالهای آزمونهای قبلی یوس به همراه راهحل آنها میتواند منبعی خوب برای مطالعات مربوط به هندسه باشد.
یکی از مهمترین منابع آموزشی برای قسمت دوم سؤالات و بخش زبان ترکی استانبولی کتاب İstanbul است.
تاریخ و مکان برگزاری ازمون YOS
این آزمون در دومین یکشنبه ماه آوریل در هرسال برگزار میشود. مدتزمان آزمون حدود دو ساعت و نیم است که از ساعت ۳۰/۹ تا ۱۲ برگزار میشود. محل برگزاری نیز معمولاً در شهر آنکارا است. زمان دقیق برگزاری و اطلاعات تکمیلی را میتوانید در وبسایت دانشگاه موردنظر پیگیری نمایید.
نحوه ثبتنام در آزمون یوس
جهت ثبتنام در آزمون و آشنایی با شرایط شرکت در آن میبایست از طریق وبسایتهای معرفیشده از طرف سازمان اقدام کنید. موردی که در ثبتنام حتماً به آن نیاز پیدا خواهید کرد، دریافت شماره اتباع خارجی است. هزینه ثبتنام آزمون یوس در سال 2019 معادل 90 لیر ترکیه یا 15 یورو است.
قوانین شرکت در آزمون yos
آزمون یوس همانند سایر آزمونهای بینالمللی دارای قوانین خاصی است که تمامی متقاضیان شرکت در این آزمون، ملزم به رعایت آن هستند.
- همراه داشتن اصل پاسپورت با اعتبار زمانی (کپی پاسپورت پذیرفته نخواهد شد.)
- ارائه اصل و اسکن مدارک دیپلم و پیشدانشگاهی
- افرادی که دوره سهساله متوسطه را در کشور دیگری گذرانده باشند امکان شرکت در این آزمون را دارند.
- افرادی که تابعیت و شهروندی ترکیه را دارند امکان شرکت در آزمون یوس را ندارند.
- نتایج آزمون یوس تنها به خود افراد ارائه میشود.
در صورت دیر رسیدن به محل برگزاری آزمون و بسته شدن درب حوزه امتحانی امکان شرکت در آزمون وجود نخواهد داشت و هزینه شرکت در آزمون نیز بازگردانده نمیشود.
باسلام چگونه میتوان کتاباهارو تهیه کرد
از کتاب فروشیهای معتبر
ممکن است بتوانید فایل دانلودی را هم پیدا کنید.
سلام
من میخوام تو ازمون یوس شرکت کنم و الان ۱۸ سالمه
معدلمم ۱۸ و نیمه
میخوام واسه پزشکی اقدام کنم. شما مشاوره و راهنمایی آزمون مثل مشاوره های کنکور سراسری دارین؟
سلام. جهت گرفتن مشاوره در زمینه مهاجرت تحصیلی میتوانید با شماره های موسسه تماس حاصل فرمایید.
۰۲۱۸۸۶۷۰۰۹۷ , ۰۲۱۸۸۶۷۰۰۹۸ و ۰۲۱۸۸۶۷۰۰۹۹
۰۲۱۸۸۶۴۱۸۷۷ , ۰۲۱۸۸۶۴۱۸۷۸ و ۰۲۱۸۸۶۴۱۵۲۸